Grand Cru-konkurrence blev et tilløbsstykke

Onsdag 18. oktober 2017 14:57
I midten de to Grand Cru-vindere, Anders Biltoft Kristensen og Kristian Juel Jensen, flankeret af de øvrige finalister Peter Anker Nielsen (til venstre) og Jens Møller Olsen.

De tre anerkendte stjernekokke, Claus Henriksen, Dragsholm Slot, Lars Nielsen, Rørvig Kro, og Anna Andersen, Det Vilde Køkken, gav gode tips om smag, konsistens og anvendelse, da de skulle kåre årets Grand Cru gulerod og Grand Cru kartoffel.

Under ledelse af journalist og tv-vært Mette Frisk foregik kåringen i Asnæs, hvor der var omkring 200 fremmødte gæster, der havde mulighed for at besigtige og derpå blindsmage både gulerødder og kartofler fra finalisterne.

Årets Grund Cru gulerod blev sorten New Holl fra Kristian Juel Jensen, mens årets Grand Cru kartoffel, Exquisa, er dyrket af Anders Biltoft Kristensen.

Såvel de kårede gulerødder som kartofler kan købes i udvalgte forretninger, ligesom de kan smages i Grand Cru menuer på de deltagende dommeres restauranter.