Aktuelle nyheder fra L-Mediehus

Genopbygning af Sparresholm Gods går langsomt fremad

For over fire år siden nedbrændte det sydsjællandske gods Sparresholm totalt. Genopbygningen er i gang, men ting tager tid. Massivt egetræ fra fynske Ravnholt Gods indgår i det nye bygningsværk.


Maskinstationen skal også klare entreprenøropgaver

JJ Maskinstation arbejder med alt fra anlæggelse af dræn og fundamenter til nedlæggelse af rør og hjælp på kirkegårde.


Masser af korn på verdensmarkedet

Som beskrevet i går var der tale om en overraskende nedskrivning af den amerikanske sojaproduktion, hvilket giver lidt tiltrængt prisstøtte til de olierelaterede afgrøder. Derimod viste månedsrapporten fra USDA en overraskende god forsyningssituation for korn.


Racefjerkræ vises frem i Fuglebjerg

Sjællands største racefjerkræudstilling foregår i Fuglebjerg i weekenden 20.-21. januar.


De globale fødevarepriser falder

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Minister vil ikke forholde sig til genoplivningsforsøg af CBS-rapport

Minister vil ikke forholde sig til, at lollandsk gruppe prøver at genoplive den omdiskuterede CBS-rapport


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


L&F klager som ventet over sprøjteforbud i Beder

Sagen om ni landmænd i Beder, der af Aarhus Kommune har fået forbud mod at bruge plantebeskyttelsesmidler på deres jord, ender nu i Miljø- og Fødevareklagenævnet.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


- Honningbier er ikke en trussel mod de vilde bier

Danmark har en af de mindste bestande af honningbier i EU. Den seneste opgørelse fra EU viser, at Danmark med sine 115.000 bifamilier er et af de lande med færrest bifamilier.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Nu kan man blive del af pilotprojekt om præcisionslandbrug

20 landmænd kan nu deltage i projekt, hvor man som alternativ til pligtige efterafgrøder kan få lov at benytte sig af præcisionslandbrug.


Maskinhandlerne gik glade ud af 2017

Det er traktorsalget, der bliver fremhævet, når fire maskinhandlere kigger tilbage på året, der gik. Et år, hvor alle budgetter blev opfyldt, og man trods tendensen til større og større maskiner også mærkede stor efterspørgsel på de lidt mindre traktorer.


DanAvl får fem nye agenter

Det nye Danavl-selskab har skrevet kontrakt med tre nye agenter på det tyske marked. En i Belgien samt en, der dækker Italien, Tjekkiet og Slovakiet.


Vore ugeaviser kommer nu sammen med Effektivt Landbrug Weekend

Abonnenter og kunder, som modtager LandbrugNord, LandbrugSyd, LandbrugFyn og LandbrugØst på adresse, får fra og med denne uge ugeavisen lørdag eller søndag sammen med Effektivt Landbrugs store weekendudgave. Dermed får også alle større landbrug fremover den lokale ugeavis i postkassen i weekenden.


Projektstøtteordningen vådområder er nu åben

Kommuner og Naturstyrelsens lokale enheder kan fra i dag sende ansøgninger om tilskud til vådområdeprojekter.


Sider: 1 - 1 (16 jobs)Prev1Next