Gefion går sammen med NNF for at nå politikere og embedsmænd

Henning K. Andersen 13-04-2018 08:59:25
Torben Hansen håber på, at Gefions samarbejde med NNF, og den kommende konference kan være med til at afkræfte myter om landbruget og øge kendskabet mellem de forskellige faggrupper. Arkivfoto: Jørgen P. Jensen.
Gefion og fagforbundet NNF holder konference den 2. maj i Sorø. Målet med den, og med samarbejdet, er at skabe større viden om landbruget, og øge forståelsen mellem de forskellige aktører omkring husdyrproduktion, klimabeskyttelse og grundvandshensyn.
Det åbne land er mulighedernes land, men også et område, hvor der kan være er mange forskellige interesser. Problemstillingen har Landboforeningen Gefion valgt at behandle ved en konference, hvor alle kommunalbestyrelsesmedlemmer i Region Sjælland og en række hovedstadskommuner, samt relevante topembedsmænd, er indbudt. Konferencen holdes 2. maj i Sorø med Landbrug & Fødevarers administrerende direktør Karen Hækkerup som ordstyrer.
 
- Vi oplever jo hele tiden, at der er mange interesser knyttet til det åbne land og landbrugsproduktionen. Der kan være mange hindringer for at skabe vækst og en stor del af dem er baseret på forskellige tilgange til arbejdet, samtidigt florerer der mange myter om landbrugets påvirkning af miljøet, og dem vil vi gerne bryde ned, siger Torben Hansen, formand for Gefion.
 
Hans ambition er, at konferencen kan bidrage med større viden om landbruget og skabe en bedre forståelse mellem de forskellige aktører, når det handler om husdyrproduktion, klimabeskyttelse og grundvandshensyn.
 
Gefion og NNF har inviteret en bred vifte af oplægsholdere fra både landbruget, kommuner og andre organisationer til at holde oplæg på konferencen, så der kommer forskellige perspektiver på problemstillingerne.
 
- Jeg tror, det er vigtigt, at vi alle sammen arbejder på at få en bedre forståelse mellem myndighederne og det erhvervsliv, der skal arbejde og udvikle sig i det åbne land. Ved at få nuanceret udfordringerne kan vi forhåbentlig bidrage til en positiv udvikling, håber Torben Hansen.
 
Han deler værtsskabet for konferencen med Henrik Tonnesen, der er formand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne. Henrik Tonnesen er glad for at kunne samarbejde med Gefion om en aktivitet, der kan styrke fødevaresektoren.
 
- Det er helt naturligt for os at gå sammen med landbruget, når vi har sammenfaldende interesser. Vækst i landbruget og flere grise til slagterierne er vigtigt for os og vores medlemmer, og vi bidrager selvfølgelig gerne til, at mulighederne for det bliver bedre, siger Henrik Tonnesen, som gerne slår et slag for fortællingen om at vækst og miljøhensyn kan gå hånd i hånd.
 
- Vi skal som samfund satse på løsninger, der kan hjælpe landbruget til at kunne producere uden at belaste miljøet. Vi er således meget interesserede i at få udviklet og udbredt biogas som energikilde, så vi kan få husdyrgødningen kørt gennem sådan nogle anlæg. Jeg har et eksempel med et biogasanlæg i Solrød, som tjener penge i år 3. Det er et meget godt eksempel på potentialet, og det er noget af det, vi skal skabe basis for, siger Henrik Tonnesen.
 • Prisalarm på hvede efter opadgående brud

  Længe har det stået lysende klart. at årets europæiske hvedehøst kommer til at slå gevaldigt fejl. I prisgrafen har vi dog ikke for alvor set effekten heraf. Ikke før i denne uge, hvor den europæiske hvedepris endegyldigt bryder over nogle afgørende pristoppe og dermed nu når et nyt højdepunkt, som vi skal tre år tilbage i tiden for at se sidst.

 • De røde traktorer ruller ud fra Viborg mod Hobro

  Sørensen og Lynggaard A/S, Viborg, er igen i år at finde på skuet i Hobro. Blandt andet med en Case Maxxum 145 CVX.

 • Fynsk forpremiere på højteknologiske høstmaskiner

  Heden Maskinforretning fik æren af at organisere den første uges demonstrationer og dermed Danmarkspremieren for Agcos Ideal maskiner. Claus Nielsen på Nordskov ved Gestelev, lagde hvedemark til, da stortærskeren skulle tage første skår for.

 • Effektiv skadedyrssikring af lagerhaller hos DLG

  DLG servicerer og forsyner landmænd i hele Danmark med blandt andet sædekorn, gødning og jordbrugskalk. Foderstofvirksomheden har igennem flere år været fast kunde hos Nassau, som har leveret porte til DLGs lagerhaller i hele Danmark.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer