Gefion går sammen med NNF for at nå politikere og embedsmænd

Henning K. Andersen 13-04-2018 08:59:25
Torben Hansen håber på, at Gefions samarbejde med NNF, og den kommende konference kan være med til at afkræfte myter om landbruget og øge kendskabet mellem de forskellige faggrupper. Arkivfoto: Jørgen P. Jensen.
Gefion og fagforbundet NNF holder konference den 2. maj i Sorø. Målet med den, og med samarbejdet, er at skabe større viden om landbruget, og øge forståelsen mellem de forskellige aktører omkring husdyrproduktion, klimabeskyttelse og grundvandshensyn.
Det åbne land er mulighedernes land, men også et område, hvor der kan være er mange forskellige interesser. Problemstillingen har Landboforeningen Gefion valgt at behandle ved en konference, hvor alle kommunalbestyrelsesmedlemmer i Region Sjælland og en række hovedstadskommuner, samt relevante topembedsmænd, er indbudt. Konferencen holdes 2. maj i Sorø med Landbrug & Fødevarers administrerende direktør Karen Hækkerup som ordstyrer.
 
- Vi oplever jo hele tiden, at der er mange interesser knyttet til det åbne land og landbrugsproduktionen. Der kan være mange hindringer for at skabe vækst og en stor del af dem er baseret på forskellige tilgange til arbejdet, samtidigt florerer der mange myter om landbrugets påvirkning af miljøet, og dem vil vi gerne bryde ned, siger Torben Hansen, formand for Gefion.
 
Hans ambition er, at konferencen kan bidrage med større viden om landbruget og skabe en bedre forståelse mellem de forskellige aktører, når det handler om husdyrproduktion, klimabeskyttelse og grundvandshensyn.
 
Gefion og NNF har inviteret en bred vifte af oplægsholdere fra både landbruget, kommuner og andre organisationer til at holde oplæg på konferencen, så der kommer forskellige perspektiver på problemstillingerne.
 
- Jeg tror, det er vigtigt, at vi alle sammen arbejder på at få en bedre forståelse mellem myndighederne og det erhvervsliv, der skal arbejde og udvikle sig i det åbne land. Ved at få nuanceret udfordringerne kan vi forhåbentlig bidrage til en positiv udvikling, håber Torben Hansen.
 
Han deler værtsskabet for konferencen med Henrik Tonnesen, der er formand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne. Henrik Tonnesen er glad for at kunne samarbejde med Gefion om en aktivitet, der kan styrke fødevaresektoren.
 
- Det er helt naturligt for os at gå sammen med landbruget, når vi har sammenfaldende interesser. Vækst i landbruget og flere grise til slagterierne er vigtigt for os og vores medlemmer, og vi bidrager selvfølgelig gerne til, at mulighederne for det bliver bedre, siger Henrik Tonnesen, som gerne slår et slag for fortællingen om at vækst og miljøhensyn kan gå hånd i hånd.
 
- Vi skal som samfund satse på løsninger, der kan hjælpe landbruget til at kunne producere uden at belaste miljøet. Vi er således meget interesserede i at få udviklet og udbredt biogas som energikilde, så vi kan få husdyrgødningen kørt gennem sådan nogle anlæg. Jeg har et eksempel med et biogasanlæg i Solrød, som tjener penge i år 3. Det er et meget godt eksempel på potentialet, og det er noget af det, vi skal skabe basis for, siger Henrik Tonnesen.
 • Perfekt frøspiring i alle kulturer

  Takket være den vellykkede integration af præcisionsfræseboringsteknik i en standard pneumatisk såmaskine giver Pöttinger Aerosem den højeste driftsfleksibilitet og er i kontinuerlig drift i forårets plantesæson.

 • Åbne stald-arrangementer i starten af maj

  Den 7. og 8. maj afholder LMO Kvæg bedriftsbesøg hos to kvægproducenter. De glæder sig begge til at vise bedriften frem for de besøgende.

 • Lettelse på Axelborg over EU-afgørelse om spildevand

  Landbrug & Fødevarer er glade for en afgørelse fra EU-Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling på et større tocifret millionbeløb årligt.

 • L&F ønsker ny model til ansøgning af målrettede efterafgrøder

  Først-til-mølle-princippet bør sløjfes, når der i fremtiden skal søges om målrettede efterafgrøder og andre virkemidler, mener Landbrug & Fødevarer. Princippet tvinger konsulenter til at forskelsbehandle deres landmandskunder, og der opstår usund konkurrence, lyder begrundelsen.

 • Hvede og majs kommer sent i jorden i USA

  Den seneste opgørelse over såning af afgrøder i USA viser en skuffende fremgang i at få lagt majs og hvede i jorden. Potentielt kan det få konsekvenser for høstudbytterne i USA og derfor holder afgrødemarkedet et tæt øje på situationen i USA lige nu.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer