Vedbygaard er solgt

Henning K. Andersen 12-04-2018 08:46:17
Foto: Jesper Just Nielsen, Silva Estate
Efter i næsten 100 år at have tjent som rekonvalescent-hjem besluttede Fonden Vedbygaard Rekonvalenscenthjem at sætte Vedbygaard til salg efter tilladelse fra Erhvervsstyrelsen. Nu er slottet solgt.

Købsaftalen er underskrevet, og Vedbygaard Gods er nu solgt. Køberen har valgt at være anonym og vil primo maj offentliggøre sine tanker og planer for Vedbygaard.Det er med vemod, at Fonden Vedbygaard Rekonvalenscenthjem har valgt at sælge godset, fortæller næstformand i bestyrelsen Finn Vejlgaard.

- I respekt for den gave, som blev doneret for næsten 100 år siden, har vi gjort alt, hvad vi kunne for effektivt at drive rekonvalescens på Vedbygaard Gods. De flotte og historiske rammer sætter imidlertid nogle naturlige begrænsninger for moderne rekonvalescent-arbejde, og det er desværre ikke muligt at få det til at løbe rundt på Vedbygaard.

- Erhvervsstyrelsen har godkendt, at vi anvender provenuet fra salget til indsatser, der har til formål at hjælpe mennesker som har brug for at komme til kræfter efter sygdom og få styrket livsmestring, tilføjer Finn Vejlgaard.

Tak for 100 år i Ruds Vedby
Fondens bestyrelse og direktion vil gerne takke Ruds Vedby og byens borgere for et forbilledligt samarbejde gennem 100 år. Der har altid været lokal opbakning til Vedbygaard.

- Det har været en fornøjelse at drive Vedbygaard. Vi er taknemmelige for den opbakning og det samspil, vi igennem tiden har oplevet fra Sorø Kommune, lokalrådet, Borgspilsgruppen, fra de aktive i Orangeriet og deres hjælp til at holde parken – Det har været af uvurderlig betydning, siger Anne Mette Fugleholm, direktør i Fonden, og tilføjer:

- Ligeledes tak til alle borgere i Ruds Vedby, som hver især har bidraget til at skabe god omtale og være med til at passe godt på Vedbygaard.

Med den nye ejer er der fundet en person, som kan forvalte Vedbygaard på en god måde og sikre, at stedets unikke værdier og historie vedligeholdes og videreudvikles.

- Vores kapitel på Vedbygaard slutter her, men et nyt begynder, og vi ønsker et godt samarbejde mellem den nye ejer og byens borgere, så stedet fortsat kan udvikle sig, siger Anne Mette Fugleholm.

Skoven ikke solgt endnu

Den nye ejer af Vedbygaard ønsker ikke at drive skovbrug, og der søges nu en køber til Enemærket Skov, der ligger sydøst for Ruds Vedby.

- Enemærket Skov på i alt 170 ha. er en virkeligt attraktiv skov. Den er velpasset og med en god vedmasse samt stor herlighedsværdi med god jagt på råvildt og i stigende grad kronvildt, siger ejendomsmægler Jesper Just Nielsen, indehaver af Silva Estate.

 • Prisalarm på hvede efter opadgående brud

  Længe har det stået lysende klart. at årets europæiske hvedehøst kommer til at slå gevaldigt fejl. I prisgrafen har vi dog ikke for alvor set effekten heraf. Ikke før i denne uge, hvor den europæiske hvedepris endegyldigt bryder over nogle afgørende pristoppe og dermed nu når et nyt højdepunkt, som vi skal tre år tilbage i tiden for at se sidst.

 • De røde traktorer ruller ud fra Viborg mod Hobro

  Sørensen og Lynggaard A/S, Viborg, er igen i år at finde på skuet i Hobro. Blandt andet med en Case Maxxum 145 CVX.

 • Fynsk forpremiere på højteknologiske høstmaskiner

  Heden Maskinforretning fik æren af at organisere den første uges demonstrationer og dermed Danmarkspremieren for Agcos Ideal maskiner. Claus Nielsen på Nordskov ved Gestelev, lagde hvedemark til, da stortærskeren skulle tage første skår for.

 • Effektiv skadedyrssikring af lagerhaller hos DLG

  DLG servicerer og forsyner landmænd i hele Danmark med blandt andet sædekorn, gødning og jordbrugskalk. Foderstofvirksomheden har igennem flere år været fast kunde hos Nassau, som har leveret porte til DLGs lagerhaller i hele Danmark.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer