Landmænd bliver stadig mere arkitektonisk bevidste

Henrik Sieben 05-02-2018 06:00:30
Danske landmænd er meget bevidste om, at porten i en hal skal passe sammen med hallen og bygningsmassen i øvrigt.
Flere og flere landmænd ønsker, at eksempelvis en port i en maskinhal foruden at være funktionel, også skal passe ind i den øvrige del af bygningsmassen på gården.
- En port er ikke bare en port. I dag vil landmanden gerne have, at den port, der sættes i maskinhal, i garagen, eller hvor det nu skal være, både type og farvemæssigt passer ind i den bygning og den øvrige bygningsmasse, der er på ejendommen.
Det siger Laimonas Garbacenka fra Nordic Systems, der for et år siden åbnede ny afdeling i Gadstrup mellem Køge og Roskilde. Nordic Systems har hovedafdeling i Vissenbjerg på Fyn og har også en afdeling i Hadsten i Jylland.
 

Skræddersyet løsning

- Danske landmænd er i dag meget bevidste om, hvordan deres bygninger skal se ud, både når de skal bygge nyt, men også når de skal renovere bestående bygninger. Tilsvarende når de skal have skiftet en port eller en dør.
Med ønske om at kunne levere præcis det, landmanden ønsker, har Nordic Systems 12 forskellige standardfarver i deres produktsortiment, og firmaet kan således levere i næsten præcis den farve, som den enkelte kunde ønsker, oplyser Laimonas Garbacenka.
- Faktisk er vi i hvert enkelt tilfælde i stand til at kunne levere en helt færdig skræddersyet løsning, der passer enhver kundes behov.
 

Plads til skærebordet

Nordic Systems leverer såvel industri- som garageporte til industrien, til landmænd og til privatkunder.
- Vi kan levere til de største maskinhaller, men også til den landmand, der ønsker en garageport eller en sidedør. Vi er leveringsdygtige i alle løsninger, påpeger Laimonas Garbacenka og tilføjer:
- Når det gælder industriporte, plejer mindstemål typisk at være tre gange tre meter. Den største port, vi har leveret til landbruget, var ti meter bred og fem meter høj.
- Det var til en landmand, der ikke ønskede at skulle demontere skærebordet på mejetærskeren, når han kørte ind i maskinhallen. Med den store portåbning sparede han tid på at montere og demontere skærebordet.
 

Betjening via mobilløsning

For år tilbage skulle såvel garageporten som porten i maskinhallen åbnes og trækkes op manuelt, men det er ved at være slut nu.
- I dag foretrækker langt de fleste landmænd at kunne betjene porten med en fjernbetjening. Og har man flere porte naturligvis med den samme fjernbetjening, forklarer Laimonas Garbacenka.
- Den nyeste udvikling er, at betjening af porte kan ske via en mobilløsning, med kundens smartphone. Der findes forskellige apps, så det hele kan betjenes via den vej.
- Og rent faktisk, fortsætter han, er det bedre, hvis man betjener portene med automatik end manuelt. Der er større slitage og risiko for at porten går i stykker, når den åbnes manuelt end pr. automatik.
 

Udgifterne bliver mindre

I den forbindelse nævner Laimonas Garbacenka, at der også kan leveres automatik til gamle porte.
- I det hele taget er vi generelt blevet bedre til at bruge teknikken, så drifts- og vedligeholdelsesudgifterne bliver mindre.
- Samtidig bliver vi mere rationelle. I stedet for eksempelvis at stige ud og ind ad traktoren for at åbne porten, sker det via fjernbetjening af en eller anden slags. Hverdagen er i forvejen stressende for mange landmænd, der kan spare tid ved at anvende moderne teknik.
- Vi har ligeledes god erfaring i at levere løsninger til aggressive miljøer, hvor der er ammoniak i luften, eksempelvis i svinestalde. Der kan vi levere pulverlakerede beslag og skinnesystemer, eller i rustfrit stål, slutter Laimonas Garbacenka
 • Danish Crown skarpsliber strategien

  Målet for besparelser på indkøb løftes, en række administrative funktioner samles i Polen, og så udsættes byggeriet af et ny hovedkontor i Randers indtil videre.

 • 110 millioner i tilskud til staldmoderniseringer

  Landbrugsstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til modernisering af kvægstalde for 2018. Der kan ansøges frem til den 13. december.

 • Stadig op ad bakke for el-motorvej i jorden

  Hvis man håbede på at få en løsning med jordkabler på el-motorvejen i Vestjylland, måtte man gå skuffet hjem fra tirsdagens informationsmøde i Ribe. Det er ikke teknisk muligt, lød det fra Energinet og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

 • Endnu intet salgssignal på raps

  Efter et par dages svækkelse kommer rapsprisen stærkt tilbage. Der er endnu ikke noget, der indikerer salg, men vi har nu fået et nyt, vigtigt prisniveau i nedadgående retning at forholde os til.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer