Landmænd bliver stadig mere arkitektonisk bevidste

Henrik Sieben 05-02-2018 06:00:30
Danske landmænd er meget bevidste om, at porten i en hal skal passe sammen med hallen og bygningsmassen i øvrigt.
Flere og flere landmænd ønsker, at eksempelvis en port i en maskinhal foruden at være funktionel, også skal passe ind i den øvrige del af bygningsmassen på gården.
- En port er ikke bare en port. I dag vil landmanden gerne have, at den port, der sættes i maskinhal, i garagen, eller hvor det nu skal være, både type og farvemæssigt passer ind i den bygning og den øvrige bygningsmasse, der er på ejendommen.
Det siger Laimonas Garbacenka fra Nordic Systems, der for et år siden åbnede ny afdeling i Gadstrup mellem Køge og Roskilde. Nordic Systems har hovedafdeling i Vissenbjerg på Fyn og har også en afdeling i Hadsten i Jylland.
 

Skræddersyet løsning

- Danske landmænd er i dag meget bevidste om, hvordan deres bygninger skal se ud, både når de skal bygge nyt, men også når de skal renovere bestående bygninger. Tilsvarende når de skal have skiftet en port eller en dør.
Med ønske om at kunne levere præcis det, landmanden ønsker, har Nordic Systems 12 forskellige standardfarver i deres produktsortiment, og firmaet kan således levere i næsten præcis den farve, som den enkelte kunde ønsker, oplyser Laimonas Garbacenka.
- Faktisk er vi i hvert enkelt tilfælde i stand til at kunne levere en helt færdig skræddersyet løsning, der passer enhver kundes behov.
 

Plads til skærebordet

Nordic Systems leverer såvel industri- som garageporte til industrien, til landmænd og til privatkunder.
- Vi kan levere til de største maskinhaller, men også til den landmand, der ønsker en garageport eller en sidedør. Vi er leveringsdygtige i alle løsninger, påpeger Laimonas Garbacenka og tilføjer:
- Når det gælder industriporte, plejer mindstemål typisk at være tre gange tre meter. Den største port, vi har leveret til landbruget, var ti meter bred og fem meter høj.
- Det var til en landmand, der ikke ønskede at skulle demontere skærebordet på mejetærskeren, når han kørte ind i maskinhallen. Med den store portåbning sparede han tid på at montere og demontere skærebordet.
 

Betjening via mobilløsning

For år tilbage skulle såvel garageporten som porten i maskinhallen åbnes og trækkes op manuelt, men det er ved at være slut nu.
- I dag foretrækker langt de fleste landmænd at kunne betjene porten med en fjernbetjening. Og har man flere porte naturligvis med den samme fjernbetjening, forklarer Laimonas Garbacenka.
- Den nyeste udvikling er, at betjening af porte kan ske via en mobilløsning, med kundens smartphone. Der findes forskellige apps, så det hele kan betjenes via den vej.
- Og rent faktisk, fortsætter han, er det bedre, hvis man betjener portene med automatik end manuelt. Der er større slitage og risiko for at porten går i stykker, når den åbnes manuelt end pr. automatik.
 

Udgifterne bliver mindre

I den forbindelse nævner Laimonas Garbacenka, at der også kan leveres automatik til gamle porte.
- I det hele taget er vi generelt blevet bedre til at bruge teknikken, så drifts- og vedligeholdelsesudgifterne bliver mindre.
- Samtidig bliver vi mere rationelle. I stedet for eksempelvis at stige ud og ind ad traktoren for at åbne porten, sker det via fjernbetjening af en eller anden slags. Hverdagen er i forvejen stressende for mange landmænd, der kan spare tid ved at anvende moderne teknik.
- Vi har ligeledes god erfaring i at levere løsninger til aggressive miljøer, hvor der er ammoniak i luften, eksempelvis i svinestalde. Der kan vi levere pulverlakerede beslag og skinnesystemer, eller i rustfrit stål, slutter Laimonas Garbacenka
 • Forsøg skal afklare om placeret gylle kan erstatte fosfor

  Lemvigegnens Landboforening og Staby-Rønbjerg Maskinstation har sat gang i et storskala fosforforsøg i majs nær Struer. Her vil de undersøge, om placeret gylle kan erstatte fosfor i startgødning til majs ved reduceret jordbehandling.

 • Danish Crown er »et langt, sejt træk« fra at nå afregningsmål for 2021

  DC har forbedret både indtjeningen og konkurrenceevnen i halvårsperioden 2017/18. Men det går stadigvæk langsommere fremad end forventet.

 • Operationel leasing passer perfekt til nogle

  TBS Maskinpower er en af de maskinforretninger, der tilbyder operationel leasing på flere og flere produkter. Seneste skud på stammen er Katana-finsnittere.

 • Kraftig stigning til amerikanske svinepriser

  Kan vi tage den amerikanske svinepris som en indikator for, hvad svineprisen skal her i Europa hen over sommermånederne, så ser det prispositivt ud. Handelskrigen mellem Kina og USA ser ud til at gå i sig selv og det gavner lige nu den amerikanske svinepris der stryger i vejret.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer