Græsfrøfirma vil udvide med raps- og kornsorter

Jesper Hallgren 02-02-2018 06:00:44
Den nye DSV-direktør, Lasse Skovlund Bech, ser et betydeligt potentiale for at udvide markedsandele i Danmark med blandt andet nye raps- og hvedesorter fra moderfirmaet i Tyskland. Foto: Jørgen P. Jensen
Ny direktør for DSV Frø Danmark A/S, Lasse Skovlund Bech, kommer med friske øjne i frøfirmaet, der for nylig havde avler- møde i Korsør.
Lasse Skovlund Bech er ny direktør i den danske afdeling af DSV, det tidligere Hunsballe Frø, og han ser med friske øje på visionerne for frøfirmaet, der har det store moderfirma i Tyskland i ryggen.
- På det danske marked skal DSV kendes for salg af mere end udelukkende græsfrø, fastslog 35-årige Lasse Skovlund Bech fra DSV Frø Danmark A/S, der siden årsskiftet har holdt fire avlermøder. Det sidste var i Korsør – og det eneste øst for Storebælt.
I det tyske hovedfirma udvikles på flere afgrøder og produkter, som endnu ikke har været markedsført i Danmark. Det er i første omgang rapssorter og på sigt blandt andet nye hvedesorter.
- Vores hvedesorter er alle brødhvede-sorter, som der ikke hidtil har været et stort marked for herhjemme. Men med de højere kvælstofnormer bliver brødhvede igen interessant, påpegede avlschef Carsten Jørgensen.
 

Laveste omkostninger

DSV har i 2017 haft de to højstydende hybrid-vinterrapssort i de danske landsforsøg. Det er sorterne Smaraqd og Armani, som man helt sikkert vil se mere til herhjemme i de kommende år.
Lasse Skovlund Bech vurderer også, at DSV har potentiale til en kraftig forøgelse af salget af græsfrø på det danske marked.
- Her bliver vi med vores konsulenter og avlere målt på udbytterne i forhold til vores konkurrerende frøfirmaer, fortalte Lasse Skovlund Bech, og Carsten Jørgensen pegede også på, at DSV har de laveste omkostninger blandt de danske frøfirmaer.
- Endelig er der markedet for økologiske afgrøder. Her har vi også et godt afsæt, da vi allerede har betydelige arealer med økologiske frøafgrøder – både indenfor konsum og indenfor landbrugsafgrøder, fastslog Lasse Skovlund Bech.
 

Over landsgennemsnittet

Carsten Jørgensen kunne på avlermøderne meddele, at DSV-avlerne høstede over landsgennemsnittet i 2017 og trods megen nedbør generelt opnåede pæne udbytter.
- DSV’s avlere kom ud med en samlet frøhøst på indeks 105 – altså fem procent bedre end en normalhøst. På landsplan ligger al frøhøst gennemsnitligt på indeks 95, oplyste Carsten Jørgensen og fortalte også, at DSV holder lidt igen med nyudlæg af frøarealer til vækstsæson 2019.
- Vi har de sidste par år øget arealet af blandt andet alm. rajgræs til frø. Nu oplever vi en faldende dollars-kurs og dermed stigende konkurrence fra andre lande ude på verdensmarkedet, fortalte Carsten Jørgensen, som fremviste et let faldende kontraktareal i 2019 med alm. rajgræs.
- Også rødsvingel er stort set fuldtegnet med kontraktareal, dog med mulighed for lidt mere åbning. Det er næsten kun i Danmark, at der i EU dyrkes rødsvingel. Så her har vi en hel del indflydelse, understregede avlschefen, der også fortalte, at hundegræs og strandsvingel er helt fuldtegnet med et historisk stort areal.
DSV er derimod meget åben for nytegning af kontrakter på økologisk dyrkning af alle græsarter, da efterspørgslen er hastigt stigende
 • Danish Crown skarpsliber strategien

  Målet for besparelser på indkøb løftes, en række administrative funktioner samles i Polen, og så udsættes byggeriet af et ny hovedkontor i Randers indtil videre.

 • 110 millioner i tilskud til staldmoderniseringer

  Landbrugsstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til modernisering af kvægstalde for 2018. Der kan ansøges frem til den 13. december.

 • Stadig op ad bakke for el-motorvej i jorden

  Hvis man håbede på at få en løsning med jordkabler på el-motorvejen i Vestjylland, måtte man gå skuffet hjem fra tirsdagens informationsmøde i Ribe. Det er ikke teknisk muligt, lød det fra Energinet og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

 • Endnu intet salgssignal på raps

  Efter et par dages svækkelse kommer rapsprisen stærkt tilbage. Der er endnu ikke noget, der indikerer salg, men vi har nu fået et nyt, vigtigt prisniveau i nedadgående retning at forholde os til.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer