Høstfest á la Morten Korch

Henrik Sieben 07-08-2018 07:00:44
Joachim Castenschiold og Vibe Castenschiold er klar til at byde til anderledes høstfest på Borreby Gods og Herreborg: Á la Morten Korch.
Borreby Gods og Herreborg byder alle til stor høstfest med teater, underholdning, spisning, og dans. – Vi glæder os til at indbyde såvel by- som landboere til et unikt show, lyder det fra Joachim Castenschiold.

De fleste kender Morten Korchs univers. Tilsætter man det nogle gode, iørefaldende og for mange genkendelige sange, et godt måltid mad, en sjov totalteateroplevelse og underholdning, en høstpyntet sal, en masse glade mennesker og muligheden for en god svingom, så har man essensen af det nyeste tiltag på Borreby Gods og Herreborg ved Skælskør: Høstfesten – det store Morten Korch Show.
Det er idé- og revymanden, skuespilleren med meget mere, Jan Schou, der sammen med ejeren af Borreby, Joachim Castenschiold, og hans hustru Vibe Castenschiold står bag et helt nyt koncept, hvor der samtidig bydes til høstfest som i de gode gamle dage. En høstfest for de, der kender landbruget indefra, men også for de, der kun kender landbruget fra medierne - eller fra en tur gennem landskabet i tog eller bil.
- Egentlig er det Jans idé, fortæller Joachim Castenschiold, da LandbrugØst møder den teaterglade godsejer på Borreby, der tidligere blandt andet har stået for forestillinger som Baronessen fra benzintanken, De Tre Musketerer, Rædslernes borg, The Sound of Music, Festen, Skatteøen, Jekyll og Hyde, samt Et juleeventyr.
Joachim fortsætter: - i forbindelse med sidste års juleforestilling, Juledrømmen, som også var Jans idé, præsenterede han os for tankerne om at lave noget Morten Korch.
- Jan, Vibe og jeg havde dialog om det, og endte op med denne forestilling, der ligger fint i tråd med vores ønske om at udbrede et større kendskab til landbrug, høst, og at Borreby er andet end teater, men også landbrug, forklarer Joachim, mens Vibe supplerer: - det er ikke alle, der forstår, at landbruget faktisk er grundlaget for Borrebys eksistens. Det vil vi også gerne fortælle om.

Læs meget mere om den spændende opsætning på Borreby i næste udgave af LandbrugØst, der udkommer torsdag den 9. august 2018.

 

 • Danish Crown skarpsliber strategien

  Målet for besparelser på indkøb løftes, en række administrative funktioner samles i Polen, og så udsættes byggeriet af et ny hovedkontor i Randers indtil videre.

 • 110 millioner i tilskud til staldmoderniseringer

  Landbrugsstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til modernisering af kvægstalde for 2018. Der kan ansøges frem til den 13. december.

 • Stadig op ad bakke for el-motorvej i jorden

  Hvis man håbede på at få en løsning med jordkabler på el-motorvejen i Vestjylland, måtte man gå skuffet hjem fra tirsdagens informationsmøde i Ribe. Det er ikke teknisk muligt, lød det fra Energinet og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

 • Endnu intet salgssignal på raps

  Efter et par dages svækkelse kommer rapsprisen stærkt tilbage. Der er endnu ikke noget, der indikerer salg, men vi har nu fået et nyt, vigtigt prisniveau i nedadgående retning at forholde os til.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer