Sang og foredrag i forsamlingshuset

Henrik Sieben 07-02-2018 06:00:45
Benjamin Lamberth fra Andelslandsbyen: - De kommende måneder byder vi på spændende foredrag og sangarrangementer i forsamlingshuset.
Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk byder på mange spændende foredrag og sangdage.
Andelslandsbyen Nyvang nær Holbæk byder de kommende måneder indenfor til god musik og spændende foredrag i forsamlingshuset.
Her kan man blandt andet høre om eventyrlige rejser på nimbusmotor-
cykel, om svingende jazz, rock and roll, om folkekirken under besættelsen, højskoler, demokrati og nationalisme.
- Ind imellem foredragsdagene bydes også på dejlige musikarrangementer med – de for mange – velkendte toner fra Liva Weel og Kai Normann Andersens store repertoire, oplyser Benjamin Lamberth, marketings og udviklingschef i Andelslandsbyen Nyvang.
 

Foredrag om landbrugets historie

Et emne kan især have landbrugsmæssig interesse. Søndag den 8. april er emnet det lille familielandbrug – dets historie, funktion og udviklingen. Foredraget holdes af Niels Kærgård, professor emeritus KU og forhenværende økonomisk overvismand.
Niels Kærgård tager udgangspunkt i tiden omkring 2. verdenskrig, hvor dansk landbrug var præget af små landbrug – husmænd og små gårde.
Det var bedrifter ejet af landmanden og med en alsidig produktion – næsten alle brugene havde grise, køer, høns og heste. Der var næsten ingen maskiner, men en masse folk på landet.
- I foredraget skildrer Niels Kærgård, hvordan disse landbrug fungerede, hvordan det var et resultat af en mere end 100-årig historie, hvordan livet på landet var, og hvad der er sket siden. Den unormale situation under selve krigen vil også blive berørt, fortæller Benjamin Lamberth.
 • Sidste år med store tilskudspuljer

  Projektkoordinator Ellen Friche Nielsen opfordrer landmænd til at ansøge om tilskud nu, hvis man har byggeplaner. 2018 bliver nemlig sidste år med store landdistriktspuljer.

 • Traktorklub køber jord for at bevare det årlige sommertræf

  Motor- og traktorklubben Jylland vil købe jorden i Kongensbro mellem Silkeborg og Bjerringbro, som hvert år danner rammen om deres sommertræf. Ind til videre har 300 mennesker spyttet penge i ideen og indsamlet 720.000 kroner for at bevare det årlige sommertræf.

 • Optræk til optur i afgrødepriserne?

  Foråret nærmer sig og det har fået køberne på afgrødemarkedet frem i lyset. Det fremgår af aktiviteten på eksportmarkedet, hvor efterspørgslen efter hvede, majs og soja overrasker. Derfor er der grund til at tro på lidt stigende afgrødepriser frem mod høst.

 • Bæredygtigt Landbrug blæser til kamp mod udkast til nye KO-regler

  Bæredygtigt Landbrug opfordrer sine medlemmer til at indsende høringssvar til Landbrugsstyrelsen, der er ved at ændre reglerne for krydsoverensstemmelse (KO). Reglerne risikerer at få store konsekvenser, mener foreningen, da der kan komme KO på §3-arealer.

 • Mest brændstofeffektive firecylindrede traktor

  Case IH kan – efter en test hos tyske DLG – nu kalde sin Maxxum 145 Multicontroller traktor for den mest brændstoføkonomiske firecylindrede traktor.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.