Køernes forårsfest står for døren

Jesper Hallgren 11-04-2018 08:52:38
Det absolutte højdepunkt er klokken 12, hvor de forårskåde køer – til stor begejstring for de mange tilskuere – løber og hopper ud i »friheden«.
Økologiske køer landet over lukkes søndag den 15. april ud på græs efter en lang vinter i stalden.

Søndag den 15. april klokken 10 til 14 holdes den årlige Økodag, hvor mange danskere vil sætte kurs mod en af de mange gårde over hele landet, som denne dag lukker de økologiske køer ud på græs
efter en lang vinter i stalden.
Den første Økodag løb af stablen i 2005, og siden har køernes forårsfest udviklet sig til at blive Danmarks største nationale økologiske event – og en meget populær familieoplevelse.
Sidste år var der i alt 208.000 besøgende, og Økologisk Landsforening forventer igen over 200.000 gæster til den landsdækkende Økodag, som foreningen arrangerer i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier.
Økodagens absolutte højdepunkt er præcis klokken 12, hvor de økologiske landmænd åbner stalddørene til de forårskåde køer. Til stor begejstring for de mange tilskuere, løber, hopper og »danser« køerne ud under åben himmel på de forårsgrønne græsmarker.
Sammenlagt markeres den store Økodag på godt 70 bedrifter, heraf 10 øst for Storebælt, og de fleste danskere kan inden for en rimelig afstand komme med til køernes forårsfest, hvor der også vil være smags-
prøver på økologiske mejeriprodukter og rig mulighed for at smage, røre og lugte til økologien.

Her holdes Økodag øst for Storebælt
 Lundholm, Maj Britt og Erik Hansen, Præstehøjvej 12, 3320 Skævinge
 Engmosegård, Winnie og Hans Chr. Andreasen, Sverkilstrup Byvej 8, 3390 Hundested
 Svanholm Gods, Anders Illum, Svanholm Gods 4A, 4050 Skibby
 Møllergården, Charlotte, Henning og Andreas Nielsen, Sæbyvej 28, 4070 Kr. Hyllinge
 Stensbølgård, Johan Frederiksen og Kirsten Sivertsen, Smedevej 18, 4070 Kr. Hyllinge
 Aavang, Eva og Torben Karlsen, Aavej 1, 4070 Kr. Hyllinge
 Kammergave Landbrug, Hans Jørgen Larsen, Tersløsevej 20, 4190 Munke Bjergby
 Mineslund, Eirik Vinsand, Asnæs Skovvej 38, 4400 Kalundborg
 Salsbjerggård, Søren Madsen, Togårdsvej 17, 4750 Lundby
 Pollerup Hovgård, Gitte Møller og Benjamin B. Christensen, Hovgårdsvej 4, 4780 Stege
 • Perfekt frøspiring i alle kulturer

  Takket være den vellykkede integration af præcisionsfræseboringsteknik i en standard pneumatisk såmaskine giver Pöttinger Aerosem den højeste driftsfleksibilitet og er i kontinuerlig drift i forårets plantesæson.

 • Åbne stald-arrangementer i starten af maj

  Den 7. og 8. maj afholder LMO Kvæg bedriftsbesøg hos to kvægproducenter. De glæder sig begge til at vise bedriften frem for de besøgende.

 • Lettelse på Axelborg over EU-afgørelse om spildevand

  Landbrug & Fødevarer er glade for en afgørelse fra EU-Kommissionen, der fastslår, at der er ikke tale om statsstøtte, når fødevarevirksomheder får en reduktion i deres spildevandsbetaling på et større tocifret millionbeløb årligt.

 • L&F ønsker ny model til ansøgning af målrettede efterafgrøder

  Først-til-mølle-princippet bør sløjfes, når der i fremtiden skal søges om målrettede efterafgrøder og andre virkemidler, mener Landbrug & Fødevarer. Princippet tvinger konsulenter til at forskelsbehandle deres landmandskunder, og der opstår usund konkurrence, lyder begrundelsen.

 • Hvede og majs kommer sent i jorden i USA

  Den seneste opgørelse over såning af afgrøder i USA viser en skuffende fremgang i at få lagt majs og hvede i jorden. Potentielt kan det få konsekvenser for høstudbytterne i USA og derfor holder afgrødemarkedet et tæt øje på situationen i USA lige nu.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer