Køernes forårsfest står for døren

Jesper Hallgren 11-04-2018 08:52:38
Det absolutte højdepunkt er klokken 12, hvor de forårskåde køer – til stor begejstring for de mange tilskuere – løber og hopper ud i »friheden«.
Økologiske køer landet over lukkes søndag den 15. april ud på græs efter en lang vinter i stalden.

Søndag den 15. april klokken 10 til 14 holdes den årlige Økodag, hvor mange danskere vil sætte kurs mod en af de mange gårde over hele landet, som denne dag lukker de økologiske køer ud på græs
efter en lang vinter i stalden.
Den første Økodag løb af stablen i 2005, og siden har køernes forårsfest udviklet sig til at blive Danmarks største nationale økologiske event – og en meget populær familieoplevelse.
Sidste år var der i alt 208.000 besøgende, og Økologisk Landsforening forventer igen over 200.000 gæster til den landsdækkende Økodag, som foreningen arrangerer i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier.
Økodagens absolutte højdepunkt er præcis klokken 12, hvor de økologiske landmænd åbner stalddørene til de forårskåde køer. Til stor begejstring for de mange tilskuere, løber, hopper og »danser« køerne ud under åben himmel på de forårsgrønne græsmarker.
Sammenlagt markeres den store Økodag på godt 70 bedrifter, heraf 10 øst for Storebælt, og de fleste danskere kan inden for en rimelig afstand komme med til køernes forårsfest, hvor der også vil være smags-
prøver på økologiske mejeriprodukter og rig mulighed for at smage, røre og lugte til økologien.

Her holdes Økodag øst for Storebælt
 Lundholm, Maj Britt og Erik Hansen, Præstehøjvej 12, 3320 Skævinge
 Engmosegård, Winnie og Hans Chr. Andreasen, Sverkilstrup Byvej 8, 3390 Hundested
 Svanholm Gods, Anders Illum, Svanholm Gods 4A, 4050 Skibby
 Møllergården, Charlotte, Henning og Andreas Nielsen, Sæbyvej 28, 4070 Kr. Hyllinge
 Stensbølgård, Johan Frederiksen og Kirsten Sivertsen, Smedevej 18, 4070 Kr. Hyllinge
 Aavang, Eva og Torben Karlsen, Aavej 1, 4070 Kr. Hyllinge
 Kammergave Landbrug, Hans Jørgen Larsen, Tersløsevej 20, 4190 Munke Bjergby
 Mineslund, Eirik Vinsand, Asnæs Skovvej 38, 4400 Kalundborg
 Salsbjerggård, Søren Madsen, Togårdsvej 17, 4750 Lundby
 Pollerup Hovgård, Gitte Møller og Benjamin B. Christensen, Hovgårdsvej 4, 4780 Stege
 • Prisalarm på hvede efter opadgående brud

  Længe har det stået lysende klart. at årets europæiske hvedehøst kommer til at slå gevaldigt fejl. I prisgrafen har vi dog ikke for alvor set effekten heraf. Ikke før i denne uge, hvor den europæiske hvedepris endegyldigt bryder over nogle afgørende pristoppe og dermed nu når et nyt højdepunkt, som vi skal tre år tilbage i tiden for at se sidst.

 • De røde traktorer ruller ud fra Viborg mod Hobro

  Sørensen og Lynggaard A/S, Viborg, er igen i år at finde på skuet i Hobro. Blandt andet med en Case Maxxum 145 CVX.

 • Fynsk forpremiere på højteknologiske høstmaskiner

  Heden Maskinforretning fik æren af at organisere den første uges demonstrationer og dermed Danmarkspremieren for Agcos Ideal maskiner. Claus Nielsen på Nordskov ved Gestelev, lagde hvedemark til, da stortærskeren skulle tage første skår for.

 • Effektiv skadedyrssikring af lagerhaller hos DLG

  DLG servicerer og forsyner landmænd i hele Danmark med blandt andet sædekorn, gødning og jordbrugskalk. Foderstofvirksomheden har igennem flere år været fast kunde hos Nassau, som har leveret porte til DLGs lagerhaller i hele Danmark.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer