Forældede regler sætter trafikale begrænsninger

Henrik Sieben 08-07-2018 07:00:11
Marcus Knuth (V) er positiv over for at tage en drøftelse af bekendtgørelsen om kørsel med bæltekøretøjer på offentlig vej.
Folketingsmedlemmer drøftede 60 år gamle færdselsregler for landbrugsmaskiner på bælter under besøg på ærtefabrikken Ardo A/S på Falster.

De nuværende færdselsregler for landbrugsmaskiner på bælter er fra 1955, og dermed godt 60 år gamle. Det var fra en tid, hvor bælter var lig med jern og metal og ikke med gummi, som de er i dag.
Med det som udgangspunkt var de tre folketingspolitikere René Christensen (DF), Marcus Knuth (V) og Lennart Damsbo-Andersen (S) inviteret til ærtefabrikken Ardo A/S på Nordfalster, hvor de hørte om, hvordan de gamle forældede regler sætter trafikmæssige begrænsninger, når maskinerne skal rundt på landevejene. René Christensen meldte grundet energiforhandlinger forfald på dagen.
Aktuelt ligger problematikken i en gråzone mellem kommunal og statslig forvaltning, da dispensationer til kørsel på landevej med bæltekøretøjer udstedes af de kommunale myndigheder, da maskinerne oftest kører på kommuneveje – med frygt for, at de store køretøjer slider uhensigtsmæssigt på vejene.
Fra erhvervets side mener man, at problemet kunne løses, hvis der fra transportministerens side i bekendtgørelsen bliver givet en generel tilladelse.

Læs hvilke tanker de to politikere gjorde sig, efter de havde kørt en tur i en ærtehøster sammen med Kurt Ludvigsen fra Døllefjelde Maskinstation, i LandbrugØst nummer 28.

 

Talrige forsøg med skiftende ministre
TRAFIK Der er inden for landbruget – lige fra Landbrug & Fødevarer til maskinfabrikanter, maskinhandlere, producenter og maskinstationer – bred enighed om, at lovgivningen om kørsel på offentlig vej er forældet.
Der har de senere år også været talrige forsøg på at få ændret reglerne. For fire år siden var daværende transportminister Magnus Heunicke (S) ude og se på bæltekøretøjer på Bregentved Gods.
Magnus Heunicke tilkendegav dengang at være positiv over for en ændring af reglerne, men siden har der været ministerskifte et par gange, og man er ikke kommet videre.

hs
 • Prisalarm på hvede efter opadgående brud

  Længe har det stået lysende klart. at årets europæiske hvedehøst kommer til at slå gevaldigt fejl. I prisgrafen har vi dog ikke for alvor set effekten heraf. Ikke før i denne uge, hvor den europæiske hvedepris endegyldigt bryder over nogle afgørende pristoppe og dermed nu når et nyt højdepunkt, som vi skal tre år tilbage i tiden for at se sidst.

 • De røde traktorer ruller ud fra Viborg mod Hobro

  Sørensen og Lynggaard A/S, Viborg, er igen i år at finde på skuet i Hobro. Blandt andet med en Case Maxxum 145 CVX.

 • Fynsk forpremiere på højteknologiske høstmaskiner

  Heden Maskinforretning fik æren af at organisere den første uges demonstrationer og dermed Danmarkspremieren for Agcos Ideal maskiner. Claus Nielsen på Nordskov ved Gestelev, lagde hvedemark til, da stortærskeren skulle tage første skår for.

 • Effektiv skadedyrssikring af lagerhaller hos DLG

  DLG servicerer og forsyner landmænd i hele Danmark med blandt andet sædekorn, gødning og jordbrugskalk. Foderstofvirksomheden har igennem flere år været fast kunde hos Nassau, som har leveret porte til DLGs lagerhaller i hele Danmark.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer