Med Møller hos Joskin

Henrik Sieben 08-06-2018 07:00:57
En række kornvogne klar til levering. Foto: Peter Møller
I år er det 50 år siden, at Victor Joskin startede maskinstation. I dag kendes Joskin i Danmark blandt andet for gule og grønne tipvogne. Peter Møller har netop besøgt fabrikken i Belgien.
I år har Victor Joskin, der blandt andet laver tip- og gyllevogne, afpudsere og gødningsspredere, 50 års firmajubilæum. Det fortæller Peter Møller fra Maskincenter Ringsted, der netop har været på tur for at se og høre om Joskins historie og samtidig se fabrikken i Liège i Belgien.
Det hele begyndte i 1968, hvor Victor Joskin som 21-årig startede en maskinstation på sine forældres landbrug. Maskinstationen var meget succesfuld og voksede hurtigt til en anseelig størrelse. Som følger deraf blev der indrettet et – efter tiden – meget stort værksted til at service maskinerne.
- Trækkraften på maskinstationen var Fendt, og i midten af 1970’erne blev Victor Joskin kontaktet af Fendt, der spurgte, om han ville overtage forhandlingen af Fendt i området, fortæller Peter Møller og tilføjer:
- Mekanikerne på Joskins værksted havde mere erfaring med reparationer af traktorerne end den lokale Fendt-forhandler, og da de samtidig stod for at aftage 80 procent af de traktorer, der blev solgt fra den forhandler, så kunne de lige så godt overtage forhandlingen, som Joskin har haft siden.
 

Succesfuld gyllevogn

I 1984 stod Joskin og manglede en gyllevogn til sin maskinstation og efter at have afsøgt markedet uden at finde det, han søgte, valgte han at bygge en selv.
Resultatet blev så vellykket, at flere landmænd fra området efterfølgende henvendte sig for at høre, om han også vil bygge en til dem. Og dermed tog virksomheden fart, da det var denne første vogn, der blev grundlaget for Joskin-gruppen, som den kendes i dag.
Hovedkvarteret ligger ved Liège i Belgien, og dækker i dag 5,6 hektar under tag. Virksomheden beskæftiger 750 mand og har fabrikker i Belgien, Polen og Frankrig.
 
Læs mere på den gratis app – Landkiosken, eller i næste uges udgave af LandbrugØst
 • Krybestrøm hæmmer køers trivsel

  Krybestrøm er et stigende problem, der ifølge elinstallatør skal tages alvorligt.

 • Jurist anbefalede indsigelser og høringssvar

  På et sommermøde på Borreby Gods ved Skælskør talte jurist i Bæredygtigt Landbrug varmt for indsigelser.

 • Nye stalde bliver godkendt på rekordtid

  Kommunernes sagsbehandlingstid for husdyrgodkendelser var i 2017 kortere end nogensinde før. Det glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, at landmændene hurtigt kan komme i gang med investeringer i nye stalde og udvidelser.

 • Olieprisen skal ned igen

  USA har lukreret godt på OPEC’s produk­tionsnedskæringer. Men nu vil blandt andet Iran skrue op for olieproduktionen igen og handelskrigen mellem USA og Kina kan gå hen og skade den globale økonomi og dermed sænke efterspørgslen efter olie på den lange bane. Dermed peger pilen lige nu ned for olieprisen.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer