Skovmaskiner til alle formål

Henrik Sieben 08-03-2018 08:00:13
Såvel brændeflækkere som brændeprocessorer er i sortimentet hos Servé Maskinimport, der er ejet af Stephen Servé. Foto: Privat
Stephen Servé har i over 17 år haft import af kvalitetsmaskiner til skovbruget – i dag med 25 landsdækkende forhandlere.

Det er godt 17 år siden, Stephen Servé etablerede sit eget firma, Servé Maskinimport, hvor han importerer skovmaskiner og -redskaber af mærkerne Tajfun, FTG Forest, Moheda,
Lancman, Deitmar, og Portable Winch.
- Jeg har gennem mange år arbejdet som Volvo og Valmet-forhandler, men da krisen begyndte at kradse, valgte jeg at sadle om og begyndte kort efter årtusindskiftet min egen import af maskiner, siger Stephen Servé, der gennem årene havde fået mange gode kontakter rundt om i landet.
- I dag er jeg så heldig stillet, at jeg har en masse dedikerede forhandlere spredt ud over hele landet. Jeg er importør og hjælper med alt det tekniske og faglige, der måtte være brug for, og de sælger så detail ude hos forhandlerne. Det er også forhandlerne, der har maskiner og redskaber stående.
Kundeunderlaget er primært skovejere, entreprenørvirksomheder, anlægsgartnere, kommuner og enkelte landmænd, der også har noget skov.

Professionel brændeprocessor

- Jeg har mange mærker i min importvirksomhed, for det er en blandet butik, lyder det videre fra Stephen Servé, der indledningsvis i gennemgangen af mærker, nævner Tajfun, der er en professionel brændeprocessor fra verdens største producent af professionelle skovspil.
- Fabrikken ligger i Slovenien, og vi har netop fået en helt ny model 330 med joystick, der introduceres i dette forår. Kendetegnende for Tajfuns maskiner er, at de har en kraftig opbygning og stort kløvetryk og derfor bygget til hårdt træ, forklarer han.
- I den modelrække har vi også en stor model 480, der er en enorm succes. Vi har stort salg på den, for den har en stærk pris i markedet.

Svenske FTG med to linjer

Stephen Servé nævner videre det svenske mærke FTG, der har to linjer: Moheda og Forest. Det er skovvogne fra 5 til 15 tons og selvfølgelig med kraner i mange størrelser.
- Det er populære serier kendetegnet ved høj kvalitet. Det er serier, jeg har arbejdet med i rigtig mange år, også dengang jeg selv var forhandler. De er over gennemsnit rent kvalitetsmæssigt.
Af andre mærker kan nævnes Lancman brændeflækker, Deitmar keglekløver til besværlige stammer og Portable Winch, der producerer blot 16 kilo tunge transportabelt motordrevet spil under navnet Capstan.

 • Landmand blev kendt radiostemme

  En tilfældighed gjorde, at Peter Nielsen fra Vesthimmerland blev radiokanalen P4’s »gennemsnitsdansker«.

 • Husk bag-landet, Mette

 • Fokus på image og sammenhold i Kronjylland

  Formand Christian Jensen lagde stor vægt på landbrugets behov for image-pleje i sin beretning på Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling.

 • BL-kritik af ny bekendtgørelse er hørt på Christiansborg

  Udvidelsen af KO-kravene for fuglebeskyttelse til også at omfatte områder uden for Natura 2000 i en ny bekendtgørelse, har i de seneste uger modtaget heftig kritik fra Bæredygtigt Landbrug. Liberal Alliances ordfører tager nu sagen op internt i regeringspartierne, fortæller han.

 • Efterspørgslen efter korn vil ingen ende tage

  Uge efter uge viser opgørelsen over eksporten af afgrøder ud af USA, at der er en glubende appetit efter korn. Men prisen for majs og afgrøder generelt set har lige nu lidt svært ved at holde fast i de prispositive takter, grundet profithjemtagning af de spekulative kapitalfonde.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.