Skovmaskiner til alle formål

Henrik Sieben 08-03-2018 08:00:13
Såvel brændeflækkere som brændeprocessorer er i sortimentet hos Servé Maskinimport, der er ejet af Stephen Servé. Foto: Privat
Stephen Servé har i over 17 år haft import af kvalitetsmaskiner til skovbruget – i dag med 25 landsdækkende forhandlere.

Det er godt 17 år siden, Stephen Servé etablerede sit eget firma, Servé Maskinimport, hvor han importerer skovmaskiner og -redskaber af mærkerne Tajfun, FTG Forest, Moheda,
Lancman, Deitmar, og Portable Winch.
- Jeg har gennem mange år arbejdet som Volvo og Valmet-forhandler, men da krisen begyndte at kradse, valgte jeg at sadle om og begyndte kort efter årtusindskiftet min egen import af maskiner, siger Stephen Servé, der gennem årene havde fået mange gode kontakter rundt om i landet.
- I dag er jeg så heldig stillet, at jeg har en masse dedikerede forhandlere spredt ud over hele landet. Jeg er importør og hjælper med alt det tekniske og faglige, der måtte være brug for, og de sælger så detail ude hos forhandlerne. Det er også forhandlerne, der har maskiner og redskaber stående.
Kundeunderlaget er primært skovejere, entreprenørvirksomheder, anlægsgartnere, kommuner og enkelte landmænd, der også har noget skov.

Professionel brændeprocessor

- Jeg har mange mærker i min importvirksomhed, for det er en blandet butik, lyder det videre fra Stephen Servé, der indledningsvis i gennemgangen af mærker, nævner Tajfun, der er en professionel brændeprocessor fra verdens største producent af professionelle skovspil.
- Fabrikken ligger i Slovenien, og vi har netop fået en helt ny model 330 med joystick, der introduceres i dette forår. Kendetegnende for Tajfuns maskiner er, at de har en kraftig opbygning og stort kløvetryk og derfor bygget til hårdt træ, forklarer han.
- I den modelrække har vi også en stor model 480, der er en enorm succes. Vi har stort salg på den, for den har en stærk pris i markedet.

Svenske FTG med to linjer

Stephen Servé nævner videre det svenske mærke FTG, der har to linjer: Moheda og Forest. Det er skovvogne fra 5 til 15 tons og selvfølgelig med kraner i mange størrelser.
- Det er populære serier kendetegnet ved høj kvalitet. Det er serier, jeg har arbejdet med i rigtig mange år, også dengang jeg selv var forhandler. De er over gennemsnit rent kvalitetsmæssigt.
Af andre mærker kan nævnes Lancman brændeflækker, Deitmar keglekløver til besværlige stammer og Portable Winch, der producerer blot 16 kilo tunge transportabelt motordrevet spil under navnet Capstan.

 • Jurist anbefalede indsigelser og høringssvar

  På et sommermøde på Borreby Gods ved Skælskør talte jurist i Bæredygtigt Landbrug varmt for indsigelser.

 • Nye stalde bliver godkendt på rekordtid

  Kommunernes sagsbehandlingstid for husdyrgodkendelser var i 2017 kortere end nogensinde før. Det glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, at landmændene hurtigt kan komme i gang med investeringer i nye stalde og udvidelser.

 • Landmænd skal etablere flere efterafgrøder

  Landmændene har forpligtet sig til at etablere ca. 105.000 hektar efterafgrøder frivilligt, og er dermed stort set i mål med den frivillige indsats. Der er dog behov for lidt flere efterafgrøder.

 • Olieprisen skal ned igen

  USA har lukreret godt på OPEC’s produk­tionsnedskæringer. Men nu vil blandt andet Iran skrue op for olieproduktionen igen og handelskrigen mellem USA og Kina kan gå hen og skade den globale økonomi og dermed sænke efterspørgslen efter olie på den lange bane. Dermed peger pilen lige nu ned for olieprisen.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer