Årsrapporten supplerer skatteregnskabet

Henrik Sieben 08-05-2018 09:06:34
Holger og Anders Skov Nielsen mener, at årsrapporten er et vigtigt redskab i enhver bedrift.
Holger Skov Nielsen bruger sin årsrapport som et effektivt styringsredskab i sin planteavl og mener ikke, at man kan leve uden, hvis man vil styre sin virksomhed i den rigtige retning.
Hvert eneste år i 38 år har planteavler Holger Skov Nielsen fra Stege på Møn fået udarbejdet en årsrapport som supplement til sit skatteregnskab. Og det er der en rigtig god grund til.
- Det er et vigtigt styringsredskab for os. Vi bruger årsrapporten til at se, hvor i virksomheden, det er gået godt, og hvor det er gået mindre godt, og for at se, om der er nogle steder, der skal rettes ind eller optimeres, forklarer Holger Skov Nielsen.
En årsrapport udarbejdes i forbindelse med skatteregnskabet, og viser den reelle økonomi med nøgletal på eksempelvis virksomhedens aktiver, egenkapital, finansielle stilling, udskudt skat, resultater og likviditet.
En årsrapport giver dermed et retvisende billede af virksomhedens økonomiske forhold, herunder også dens værdier i form af eksempelvis maskiner, bygninger og tilgodehavender.
 

Klare svar om økonomien

- Årsrapporten er derfor et effektivt værktøj til at få klare svar om virksomhedens økonomi, og den er velegnet som grundlag til at træffe vigtige, fremadrettede beslutninger i virksomheden, lyder det supplerende fra Jens Fog Larsen, som er økonomi-
rådgiver i VKST.
Jens Fog Larsen forklarer videre, at årsrapporten tydeligt viser, hvor i virksomheden der tjenes penge, og hvor der ikke gør.
- Rapporten viser dermed virksomhedens styrker og svagheder. Derudover giver årsrapporten også en ekstra bonus med en bedre kreditvurdering i pengeinstituttet.
Jens Fog Larsen peger på, at det store overblik, som årsrapporten giver, er værdifuldt i dialogen med kreditinstitutterne, der ofte på det grundlag sænker renterne, og man har dermed mulighed for en bedre kredit-
vurdering.
 

Årsrapporten viser vejen frem

At årsrapporten giver en bedre kreditvurdering, kan Holger Skov Nielsen nikke genkendende til, da han har oplevet flere fordele på den baggrund. Årsrapporten er især vigtig i forhold til de nye muligheder på bedriften.
- Vi er nogle stykker, der godt kan lide at afprøve nye ting og muligheder i vores planteavl. Det seneste år har vi eksempelvis afprøvet Conservation Agriculture, og her kunne vi tydeligt se i årsrapporten, at brændstofforbruget er faldet.
- Så årsrapporten var her med til at vise os, at det måske er en god idé at gå videre i den retning, hvor den med andre forsøg, vi afprøver, viser os, at det nok ikke er den retning, vi skal gå i. På den måde bruger vi årsrapporten som en rettesnor.
 
 
»- Vi er nogle stykker, der godt kan lide at afprøve nye ting og muligheder i vores planteavl.«

Holger Skov Nielsen
 
 
 • Danish Crown skarpsliber strategien

  Målet for besparelser på indkøb løftes, en række administrative funktioner samles i Polen, og så udsættes byggeriet af et ny hovedkontor i Randers indtil videre.

 • 110 millioner i tilskud til staldmoderniseringer

  Landbrugsstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til modernisering af kvægstalde for 2018. Der kan ansøges frem til den 13. december.

 • Stadig op ad bakke for el-motorvej i jorden

  Hvis man håbede på at få en løsning med jordkabler på el-motorvejen i Vestjylland, måtte man gå skuffet hjem fra tirsdagens informationsmøde i Ribe. Det er ikke teknisk muligt, lød det fra Energinet og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

 • Endnu intet salgssignal på raps

  Efter et par dages svækkelse kommer rapsprisen stærkt tilbage. Der er endnu ikke noget, der indikerer salg, men vi har nu fået et nyt, vigtigt prisniveau i nedadgående retning at forholde os til.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer