Årsrapporten supplerer skatteregnskabet

Henrik Sieben 08-05-2018 09:06:34
Holger og Anders Skov Nielsen mener, at årsrapporten er et vigtigt redskab i enhver bedrift.
Holger Skov Nielsen bruger sin årsrapport som et effektivt styringsredskab i sin planteavl og mener ikke, at man kan leve uden, hvis man vil styre sin virksomhed i den rigtige retning.
Hvert eneste år i 38 år har planteavler Holger Skov Nielsen fra Stege på Møn fået udarbejdet en årsrapport som supplement til sit skatteregnskab. Og det er der en rigtig god grund til.
- Det er et vigtigt styringsredskab for os. Vi bruger årsrapporten til at se, hvor i virksomheden, det er gået godt, og hvor det er gået mindre godt, og for at se, om der er nogle steder, der skal rettes ind eller optimeres, forklarer Holger Skov Nielsen.
En årsrapport udarbejdes i forbindelse med skatteregnskabet, og viser den reelle økonomi med nøgletal på eksempelvis virksomhedens aktiver, egenkapital, finansielle stilling, udskudt skat, resultater og likviditet.
En årsrapport giver dermed et retvisende billede af virksomhedens økonomiske forhold, herunder også dens værdier i form af eksempelvis maskiner, bygninger og tilgodehavender.
 

Klare svar om økonomien

- Årsrapporten er derfor et effektivt værktøj til at få klare svar om virksomhedens økonomi, og den er velegnet som grundlag til at træffe vigtige, fremadrettede beslutninger i virksomheden, lyder det supplerende fra Jens Fog Larsen, som er økonomi-
rådgiver i VKST.
Jens Fog Larsen forklarer videre, at årsrapporten tydeligt viser, hvor i virksomheden der tjenes penge, og hvor der ikke gør.
- Rapporten viser dermed virksomhedens styrker og svagheder. Derudover giver årsrapporten også en ekstra bonus med en bedre kreditvurdering i pengeinstituttet.
Jens Fog Larsen peger på, at det store overblik, som årsrapporten giver, er værdifuldt i dialogen med kreditinstitutterne, der ofte på det grundlag sænker renterne, og man har dermed mulighed for en bedre kredit-
vurdering.
 

Årsrapporten viser vejen frem

At årsrapporten giver en bedre kreditvurdering, kan Holger Skov Nielsen nikke genkendende til, da han har oplevet flere fordele på den baggrund. Årsrapporten er især vigtig i forhold til de nye muligheder på bedriften.
- Vi er nogle stykker, der godt kan lide at afprøve nye ting og muligheder i vores planteavl. Det seneste år har vi eksempelvis afprøvet Conservation Agriculture, og her kunne vi tydeligt se i årsrapporten, at brændstofforbruget er faldet.
- Så årsrapporten var her med til at vise os, at det måske er en god idé at gå videre i den retning, hvor den med andre forsøg, vi afprøver, viser os, at det nok ikke er den retning, vi skal gå i. På den måde bruger vi årsrapporten som en rettesnor.
 
 
»- Vi er nogle stykker, der godt kan lide at afprøve nye ting og muligheder i vores planteavl.«

Holger Skov Nielsen
 
 
 • Forsøg skal afklare om placeret gylle kan erstatte fosfor

  Lemvigegnens Landboforening og Staby-Rønbjerg Maskinstation har sat gang i et storskala fosforforsøg i majs nær Struer. Her vil de undersøge, om placeret gylle kan erstatte fosfor i startgødning til majs ved reduceret jordbehandling.

 • Danish Crown er »et langt, sejt træk« fra at nå afregningsmål for 2021

  DC har forbedret både indtjeningen og konkurrenceevnen i halvårsperioden 2017/18. Men det går stadigvæk langsommere fremad end forventet.

 • Operationel leasing passer perfekt til nogle

  TBS Maskinpower er en af de maskinforretninger, der tilbyder operationel leasing på flere og flere produkter. Seneste skud på stammen er Katana-finsnittere.

 • Kraftig stigning til amerikanske svinepriser

  Kan vi tage den amerikanske svinepris som en indikator for, hvad svineprisen skal her i Europa hen over sommermånederne, så ser det prispositivt ud. Handelskrigen mellem Kina og USA ser ud til at gå i sig selv og det gavner lige nu den amerikanske svinepris der stryger i vejret.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer