Vækst i planteavl - Planteavl i VKST

Henrik Sieben 09-04-2018 08:42:13
Planteavlschef Jens Ole Pedersen (til venstre) og den ene af tre afdelingsledere, Christian Iuel, påpeger, at dannelsen af VKST har givet rådgivningen et løft.
Det er nu godt et år siden, VKST blev etableret. Det har givet et løft i rådgivningen, lyder det fra planteavlschef Jens Ole Pedersen og afdelingsleder Christian Iuel.

Vi har fået en langt stærkere planteavlsafdeling efter Gefion og DLS fusionerede deres rådgivning samlet i VKST.
Sådan lyder det samstemmende fra planteavlschef Jens Ole Pedersen og den ene af de tre nye afdelingsledere, Christian Iuel. De to andre er Peter Balslev og Lars Skovgaard Larsen.
De tre afdelingsledere har hver deres område at tage sig af, men med det samlede overord-
nede mål at have en sammenhængende plante-
avlsafdeling til gavn for kunderne.
- Intentionen er, at vi skal have hele planteavlsafdelingen til at fungere som en helhed, hvad enten medarbejderne sidder i huset på Fulbyvej i Sorø eller i huset på Agrovej i Øster Toreby, lyder det fra Jens Ole Pedersen.

Faglige spidskompetencer

- Uanset om vi arbejder med nyhedsbreve eller de tværfaglige team, DB-tjek, roedyrkning, planteavlsdage, samarbejde med eksterne aktører, markvandringer, er forbindelsesled mellem forsøgsafdelingerne og konsulenterne, eller på skribentholdet, der leverer stof internt som ekstern, så fungerer det fint, fortæller Jens Ole Pedersen videre og fortsætter:
- Alt er hængt op på, at der er flere faglige teams på tværs af kontorerne, hvor forskellige medarbejdere har ansvar for de respektive teams, men hvor vi har fordelt holdene efter faglige spidskompetencer og interesser.
Christian Iuel supplerer: - Vores vigtigste mission er, såvel enkeltvis som i en fælles rådgivningsvirksomhed, at betjene kunder lokalt som hidtil og det sikrer vi ved at blande teams og ved at have lokale relationer.
Christian Iuel forklarer videre, at planteavlskonsulenterne i VKST har telefonvagt på skift året rundt. Det betyder i praksis, at det kan godt være en konsulent, der sidder i Øster Toreby og besvarer et opkald fra Kalundborg, men kan han ikke selv svaret, finder han den bedste mand til at løse opgaven.

Fokus på specielle afgrøder

I praksis har hver af de tre afdelingsledere ansvaret for 10-15 medarbejdere, og samlet er der i VKST 40 planteavlskonsulenter, som kan trække på hinandens viden på kryds og tværs.
- Det betyder også, at vi har større mulighed for at tage mere specielle afgrøder op og sætte fokus på dem. Her i foråret starter vi eksempelvis to nye erfagrupper op – en om spinat og en om specialafgrøder, oplyser Christian Iuel.
- Tilsvarende, tilføjer han, kan vi sætte endnu mere fokus på roerne, som der er et vældig pres på i øjeblikket. Roer har været stor identitet for dyrkerne på Sydhavsøerne, og herfra vil vi gøre alt for igen at få god økonomi i roe-
dyrkning og stiller gerne med konsulenter, der kan hjælpe nye dyrkere i gang.
I forbindelse med det nye fællesskab udvikler man også på nyhedsbrevet. Der er et basisabonnement, og så kan man vælge afgrøder til, der samlet dækker hele Danmark. Desuden er der to nye typer af mere lokale nyhedsbreve – VKST i marken nord og VKST i marken syd.

 • Prisalarm på hvede efter opadgående brud

  Længe har det stået lysende klart. at årets europæiske hvedehøst kommer til at slå gevaldigt fejl. I prisgrafen har vi dog ikke for alvor set effekten heraf. Ikke før i denne uge, hvor den europæiske hvedepris endegyldigt bryder over nogle afgørende pristoppe og dermed nu når et nyt højdepunkt, som vi skal tre år tilbage i tiden for at se sidst.

 • De røde traktorer ruller ud fra Viborg mod Hobro

  Sørensen og Lynggaard A/S, Viborg, er igen i år at finde på skuet i Hobro. Blandt andet med en Case Maxxum 145 CVX.

 • Fynsk forpremiere på højteknologiske høstmaskiner

  Heden Maskinforretning fik æren af at organisere den første uges demonstrationer og dermed Danmarkspremieren for Agcos Ideal maskiner. Claus Nielsen på Nordskov ved Gestelev, lagde hvedemark til, da stortærskeren skulle tage første skår for.

 • Effektiv skadedyrssikring af lagerhaller hos DLG

  DLG servicerer og forsyner landmænd i hele Danmark med blandt andet sædekorn, gødning og jordbrugskalk. Foderstofvirksomheden har igennem flere år været fast kunde hos Nassau, som har leveret porte til DLGs lagerhaller i hele Danmark.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer