Minister vil ikke forholde sig til genoplivningsforsøg af CBS-rapport

Lasse Ege Pedersen 12-01-2018 10:03:46
Minister vil ikke forholde sig til, at lollandsk gruppe prøver at genoplive den omdiskuterede CBS-rapport

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil ikke forholde sig til genoplivningsforsøget af CBS-rapporten, som en gruppe af lollandske landmænd står bag.

I et skriftligt svar i Folketinget afviser han således at kommentere på materialet på den hjemmeside, som gruppen har oprettet, omlandbuget.nu. På hjemmesiden ligger et kompendium – en såkaldt second opinion - hvor blandt andet to svenske forskere kommenterer på den foreløbige CBS-rapporten om landbrugets rammevilkår, som blev offentliggjort i august 2016. Den endelige rapport blev aldrig færdig.

- Da hverken jeg eller Miljø- og Fødevareministeriet har en andel i materialets tilblivelse, vil jeg ikke kommentere materialet, lyder ministerens svar til Miljø- og Fødevareudvalget.

Spørgsmålet er stillet efter, at den lollandske gruppe bestående af Jytte Krag-Juel-Vind-Frijs, Ole Hald og Rupert Gorm Reventlow-Grinling i sidste måned havde foretræde på Christiansborg omkring det kompendium, som man har fået lavet.

Det er langt fra første gang, at Esben Lunde Larsen har afvist at kommentere på CBS-rapporten.

 • - Bedste år siden 2001

  Efter at have gennemgået de første regnskaber, vurderer Agri Nord, at nordjyske mælke- og svineproducenter kommer ud af 2017 med rekordresultater. Især soholderne kan se frem til store plus på bundlinjen.

 • Trimmet til mere medvind

  Ved Fjerritslev glæder Stig Abildgaard sig over det bedste regnskab i hans tid på gården. Han vurderer dog, at der ligger meget mere til grund for succesen end gode salgspriser.

 • Cannabis-dyrkning

  - Reglerne under huden og status

 • Mindre prishop på vej fra maskinstationer

  Flere maskinstationer sætter nok priserne lidt op efter at have holdt dem i ro i flere år og haft indtægtstab på det våde 2017, skønner formanden for DM&E, Søren Ulrik Sørensen.

 • Rapsprisen forsøger at finde en ny bund

  Man kan efterhånden tale om et decideret nedbrud i den europæiske rapspris, der siden november måned har været inde i det, der nærmest kan betegnes som frit fald. Lige nu forsøger rapsprisen dog på at finde sig en ny bund.

 • Masser af korn på verdensmarkedet

  Som beskrevet i går var der tale om en overraskende nedskrivning af den amerikanske sojaproduktion, hvilket giver lidt tiltrængt prisstøtte til de olierelaterede afgrøder. Derimod viste månedsrapporten fra USDA en overraskende god forsyningssituation for korn.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.