Tid til indstilling af kandidater

Redaktionen 01-02-2018 06:49:56
Man kan nu indstille kandidater til »Årets Arbejdsplads 2018«.

Når VKST Svinerådgivning onsdag den 28. februar afvikler årsmøde for svineproducenter, sættes der fokus på at have så attraktive arbejdspladser i landbruget, at man kan tiltrække de nødvendige medarbejdere.

På årsmødet udpeges derfor årets arbejdsplads, og i den forbindelse opfordrer VKST Svineavl til at indstille kvalificerede kandidater.

For at komme i betragtning til »Årets Arbejdsplads« er der nogle kriterier, der skal være opfyldt, oplyser Marlene Sparre Ibsen fra VKST.

Det skal blandt andet være en arbejdsplads med engagement og arbejdsglæde, og der skal være fokus på sikkerhed og et godt psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen, som også ansætter elever og tager ansvar for rekruttering af medarbejdere, som på sigt kan udvikles til driftsledere.

Der arbejdes respektfuldt med integrering af kultur og sprog for medarbejdere fra forskellige nationaliteter, og ejer og ansatte ledere har fokus på medarbejdernes trivsel.

Forslag til »Årets Arbejdsplads« – med argumenter ud fra de forskellige kriterier – skal senest fredag den 16. februar sendes til Marlene Sparre Ibsen på msi@vkst.dk

 • Sidste år med store tilskudspuljer

  Projektkoordinator Ellen Friche Nielsen opfordrer landmænd til at ansøge om tilskud nu, hvis man har byggeplaner. 2018 bliver nemlig sidste år med store landdistriktspuljer.

 • Traktorklub køber jord for at bevare det årlige sommertræf

  Motor- og traktorklubben Jylland vil købe jorden i Kongensbro mellem Silkeborg og Bjerringbro, som hvert år danner rammen om deres sommertræf. Ind til videre har 300 mennesker spyttet penge i ideen og indsamlet 720.000 kroner for at bevare det årlige sommertræf.

 • Optræk til optur i afgrødepriserne?

  Foråret nærmer sig og det har fået køberne på afgrødemarkedet frem i lyset. Det fremgår af aktiviteten på eksportmarkedet, hvor efterspørgslen efter hvede, majs og soja overrasker. Derfor er der grund til at tro på lidt stigende afgrødepriser frem mod høst.

 • Bæredygtigt Landbrug blæser til kamp mod udkast til nye KO-regler

  Bæredygtigt Landbrug opfordrer sine medlemmer til at indsende høringssvar til Landbrugsstyrelsen, der er ved at ændre reglerne for krydsoverensstemmelse (KO). Reglerne risikerer at få store konsekvenser, mener foreningen, da der kan komme KO på §3-arealer.

 • Mest brændstofeffektive firecylindrede traktor

  Case IH kan – efter en test hos tyske DLG – nu kalde sin Maxxum 145 Multicontroller traktor for den mest brændstoføkonomiske firecylindrede traktor.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.