100 procent fokus på roerne

Henrik Sieben 14-05-2018 07:00:12
Fire af oplægsholderne: Fra venstre konsulent Julie Torp-Thomsen fra KWS, Klaus Jakobsen fra Bayer CropScience, konsulent i VKST Charlotte Hansen, og Niels Jacob Jakobsen fra Adama.
På KWS’s demomark på Lolland hørte 80 dyrkere og konsulenter på nyt fra den »orange front«, hvor der blev opfordret til at have 100 procent fokus på roedyrkningen.
- Vi er i en tid, hvor man skal optimere roedyrkningen. Der skal ikke kun være 90 procent fokus, men 100 procent.
Sådan lød det blandt andet fra konsulent Elo West Larsen i forbindelse med, at KWS havde indbudt til demomark ved Toreby på Lolland.
Omkring 80 roedyrkere, konsulenter med flere, eller 10 procent af det antal, som KWS har med i sin nye Beet Club version 2.0, havde takket ja til indbydelsen, hvor KWS-konsulent Julie Torp-Thomsen gennemgik KWS-sorterne Jollina, Selma, Smilla, Celesta, Cantona, Daphna og Fenja.
 

Gratis spireprøve

Med mange solgte units af nogle sorter, 10.000 alene af topscoreren Daphna, der også er en populær sort i Litauen, Sverige og Tyskland, gjorde Julie Torp-Thomsen opmærksom på, at det ikke er sikkert, at alle dyrkere har fået anvendt alle købte units.
- Fortvivl dog ikke. Hos KWS har vi den opfattelse, at frø, der ligger i uåbnet pakke under de rette betingelser, godt kan gemmes et år. Det kræver, at frøene skal stå tørt, men ikke for varmt. Man skal altså ikke lade pakken ligge i laden, hvor frøene kan suge fugt til sig, og de skal heller ikke ligge på halmloftet, hvor der bliver for varmt, forklarede hun.
Videre opfordrede Julie Torp-Thomsen de fremmødte til at levere frø til spiretest hvis man er i tvivl. Hun oplyste, at man altid er velkommen til at sende frø til en gratis spiretest hos KWS, som også tester ikke KWS-frø.
 

Vigtig svampebekæmpelse

Jesper Kystgaard fra BASF slog til lyd for god svampebekæmpelse i slutningen af juli, selv om han naturligvis godt er klar over, at mange på det tidspunkt er travlt optaget med at høste korn.
- Jeg vil dog alligevel opfordre til, at man lader høstvognen stå nogle timer eller en enkelt dag, og får foretaget den første svampebekæmpelse. Den er så vigtigt for et godt udbytte.
Apropos plantebeskyttelse, så anbefalede Klaus Jakobsen fra Bayer CropScience, at man får købt de midler, der skal bruges til ukrudtsbekæmpelse, hvis det ikke allerede er sket.
- På europæisk plan er der stor efterspørgsel på betanal-produkter, og vi har mulighed for at sende det, vi ikke sælger i Danmark til Tyskland, hvor tyske roedyrkere, men også spinatavlere, efterspørger disse produkter.
- Har I ikke allerede handlet, er det en god idé, at få det gjort snart. Det vil være ærgerligt, hvis man kommer til at mangle, og vi så ikke kan skaffe mere, påpegede Klaus Jakobsen.
 

Specialindrettet ATV’er

På demomarkdagen deltog også Casper Szilas fra GPS Agro, der fremviste en stor specialindrettet ATV’er, der skal anvendes i forbindelse med et netop igangsat GUDP (grønt udviklings- og demonstrationsprojekt), IScan jordbundskortlægning.
Casper Szilas opfordrede til at få taget jordprøver, hvilket blev fulgt op af Elo West Larsen, der anbefalede, at man jævnligt får taget jordbundsprøver.
- Vi vil gerne sælge de dyre frø, men allerhelst vil vi rådgive jer korrekt. Det gør vi bedst, når I og vi kender til jordbundsforholdene.

 

 

 • Forsøg skal afklare om placeret gylle kan erstatte fosfor

  Lemvigegnens Landboforening og Staby-Rønbjerg Maskinstation har sat gang i et storskala fosforforsøg i majs nær Struer. Her vil de undersøge, om placeret gylle kan erstatte fosfor i startgødning til majs ved reduceret jordbehandling.

 • Danish Crown er »et langt, sejt træk« fra at nå afregningsmål for 2021

  DC har forbedret både indtjeningen og konkurrenceevnen i halvårsperioden 2017/18. Men det går stadigvæk langsommere fremad end forventet.

 • Operationel leasing passer perfekt til nogle

  TBS Maskinpower er en af de maskinforretninger, der tilbyder operationel leasing på flere og flere produkter. Seneste skud på stammen er Katana-finsnittere.

 • Kraftig stigning til amerikanske svinepriser

  Kan vi tage den amerikanske svinepris som en indikator for, hvad svineprisen skal her i Europa hen over sommermånederne, så ser det prispositivt ud. Handelskrigen mellem Kina og USA ser ud til at gå i sig selv og det gavner lige nu den amerikanske svinepris der stryger i vejret.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer