100 procent fokus på roerne

Henrik Sieben 14-05-2018 07:00:12
Fire af oplægsholderne: Fra venstre konsulent Julie Torp-Thomsen fra KWS, Klaus Jakobsen fra Bayer CropScience, konsulent i VKST Charlotte Hansen, og Niels Jacob Jakobsen fra Adama.
På KWS’s demomark på Lolland hørte 80 dyrkere og konsulenter på nyt fra den »orange front«, hvor der blev opfordret til at have 100 procent fokus på roedyrkningen.
- Vi er i en tid, hvor man skal optimere roedyrkningen. Der skal ikke kun være 90 procent fokus, men 100 procent.
Sådan lød det blandt andet fra konsulent Elo West Larsen i forbindelse med, at KWS havde indbudt til demomark ved Toreby på Lolland.
Omkring 80 roedyrkere, konsulenter med flere, eller 10 procent af det antal, som KWS har med i sin nye Beet Club version 2.0, havde takket ja til indbydelsen, hvor KWS-konsulent Julie Torp-Thomsen gennemgik KWS-sorterne Jollina, Selma, Smilla, Celesta, Cantona, Daphna og Fenja.
 

Gratis spireprøve

Med mange solgte units af nogle sorter, 10.000 alene af topscoreren Daphna, der også er en populær sort i Litauen, Sverige og Tyskland, gjorde Julie Torp-Thomsen opmærksom på, at det ikke er sikkert, at alle dyrkere har fået anvendt alle købte units.
- Fortvivl dog ikke. Hos KWS har vi den opfattelse, at frø, der ligger i uåbnet pakke under de rette betingelser, godt kan gemmes et år. Det kræver, at frøene skal stå tørt, men ikke for varmt. Man skal altså ikke lade pakken ligge i laden, hvor frøene kan suge fugt til sig, og de skal heller ikke ligge på halmloftet, hvor der bliver for varmt, forklarede hun.
Videre opfordrede Julie Torp-Thomsen de fremmødte til at levere frø til spiretest hvis man er i tvivl. Hun oplyste, at man altid er velkommen til at sende frø til en gratis spiretest hos KWS, som også tester ikke KWS-frø.
 

Vigtig svampebekæmpelse

Jesper Kystgaard fra BASF slog til lyd for god svampebekæmpelse i slutningen af juli, selv om han naturligvis godt er klar over, at mange på det tidspunkt er travlt optaget med at høste korn.
- Jeg vil dog alligevel opfordre til, at man lader høstvognen stå nogle timer eller en enkelt dag, og får foretaget den første svampebekæmpelse. Den er så vigtigt for et godt udbytte.
Apropos plantebeskyttelse, så anbefalede Klaus Jakobsen fra Bayer CropScience, at man får købt de midler, der skal bruges til ukrudtsbekæmpelse, hvis det ikke allerede er sket.
- På europæisk plan er der stor efterspørgsel på betanal-produkter, og vi har mulighed for at sende det, vi ikke sælger i Danmark til Tyskland, hvor tyske roedyrkere, men også spinatavlere, efterspørger disse produkter.
- Har I ikke allerede handlet, er det en god idé, at få det gjort snart. Det vil være ærgerligt, hvis man kommer til at mangle, og vi så ikke kan skaffe mere, påpegede Klaus Jakobsen.
 

Specialindrettet ATV’er

På demomarkdagen deltog også Casper Szilas fra GPS Agro, der fremviste en stor specialindrettet ATV’er, der skal anvendes i forbindelse med et netop igangsat GUDP (grønt udviklings- og demonstrationsprojekt), IScan jordbundskortlægning.
Casper Szilas opfordrede til at få taget jordprøver, hvilket blev fulgt op af Elo West Larsen, der anbefalede, at man jævnligt får taget jordbundsprøver.
- Vi vil gerne sælge de dyre frø, men allerhelst vil vi rådgive jer korrekt. Det gør vi bedst, når I og vi kender til jordbundsforholdene.

 

 

 • Danish Crown skarpsliber strategien

  Målet for besparelser på indkøb løftes, en række administrative funktioner samles i Polen, og så udsættes byggeriet af et ny hovedkontor i Randers indtil videre.

 • 110 millioner i tilskud til staldmoderniseringer

  Landbrugsstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til modernisering af kvægstalde for 2018. Der kan ansøges frem til den 13. december.

 • Stadig op ad bakke for el-motorvej i jorden

  Hvis man håbede på at få en løsning med jordkabler på el-motorvejen i Vestjylland, måtte man gå skuffet hjem fra tirsdagens informationsmøde i Ribe. Det er ikke teknisk muligt, lød det fra Energinet og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

 • Endnu intet salgssignal på raps

  Efter et par dages svækkelse kommer rapsprisen stærkt tilbage. Der er endnu ikke noget, der indikerer salg, men vi har nu fået et nyt, vigtigt prisniveau i nedadgående retning at forholde os til.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer