2018 kan stadig blive et godt roeår

Henrik Sieben 09-05-2018 07:20:03
Flere steder har der været problemer med at komme i jorden, men nu skulle en overvejende del af roemarkerne være sået til.
Såningen af roer kom lidt sent i gang flere steder, men optimalt vejr kan sikre udbytterne.
Optakten var skidt, men optimalt vejr kan sikre udbytterne, lyder det fra salgschef hos MariboHilleshög, Ole Lauridsen, der samtidig glæder sig over, at firmaet har leveret frø til hver fjerde danske sukkerroemark.
Det tog 14 dage mere end normalt, før roesåningen kom i gang midt i april. Og kun de mest veldrænede marker var klar, uden våde pletter som må sås senere.
- Selv om det er sent forår, kan det sagtens blive et godt roeår med høje udbytter. Det kræver »bare«, at vi får optimalt vejr resten af sæsonen. Det vigtigste her ved sæsonstarten har været, at det enkelte såbed er perfekt og klar. Så betyder en dag fra eller til mindre.
- Hellere vente end at gå i gang med et dårligt og for vådt såbed. Det udbyttetab pr. dag, der tales om, er en teoretisk beregning. Med godt vejr kan det indhentes i løbet af sæsonen, fastslår Ole Lauridsen.
 

Godt med på landkortet

MariboHilleshög er i år godt med på landkortet. Salget har ifølge Ole Lauridsen været meget tilfredsstillende, både af de fire kommercielle sorter og de tre observations-
sorter, der udbydes med 300 units af hver.
- Blandt de kommercielle sorter forventer vi os rigtig meget af den nye Davinci. Den har en høj renhed og høj sukkerprocent. Og så har Davinci det største bladdække af alle de kommercielle.
- Det gør, at den dækker godt af for sent fremspiret ukrudt, så det ikke generer roernes tilvækst, forklarer Ole Lauridsen, som advarer mod at stirre sig blind på forholdstallene for udbytte.
 

Renhed påvirker bundlinjen

- Selvfølgelig betyder det noget, om en sort ligger på forholdstal 102 eller 104. Men renheden, som er et af de parametre MariboHilleshög har forædlet efter i mange år, er også meget vigtig i afregningen.
- To procent renere roer giver plus 10 kroner pr. ton roer, eller i alt cirka 800 kroner ekstra på bundlinjen. Derfor tror jeg, at mange dyrkere har valgt Davinci.
Ole Lauridsen peger videre på, at totaløkonomien, og ikke kun højeste forholdstal, er det, der tæller i roe-
dyrkningen.
- Det er vigtigt, at dyrkerne følger sorterne gennem hele vækstsæsonen og drager egne erfaringer i praksis og ikke kun ser på forholdstal op til næste års frøbestilling
 
 • Danish Crown skarpsliber strategien

  Målet for besparelser på indkøb løftes, en række administrative funktioner samles i Polen, og så udsættes byggeriet af et ny hovedkontor i Randers indtil videre.

 • 110 millioner i tilskud til staldmoderniseringer

  Landbrugsstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til modernisering af kvægstalde for 2018. Der kan ansøges frem til den 13. december.

 • Stadig op ad bakke for el-motorvej i jorden

  Hvis man håbede på at få en løsning med jordkabler på el-motorvejen i Vestjylland, måtte man gå skuffet hjem fra tirsdagens informationsmøde i Ribe. Det er ikke teknisk muligt, lød det fra Energinet og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

 • Endnu intet salgssignal på raps

  Efter et par dages svækkelse kommer rapsprisen stærkt tilbage. Der er endnu ikke noget, der indikerer salg, men vi har nu fået et nyt, vigtigt prisniveau i nedadgående retning at forholde os til.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer