2018 kan stadig blive et godt roeår

Henrik Sieben 09-05-2018 07:20:03
Flere steder har der været problemer med at komme i jorden, men nu skulle en overvejende del af roemarkerne være sået til.
Såningen af roer kom lidt sent i gang flere steder, men optimalt vejr kan sikre udbytterne.
Optakten var skidt, men optimalt vejr kan sikre udbytterne, lyder det fra salgschef hos MariboHilleshög, Ole Lauridsen, der samtidig glæder sig over, at firmaet har leveret frø til hver fjerde danske sukkerroemark.
Det tog 14 dage mere end normalt, før roesåningen kom i gang midt i april. Og kun de mest veldrænede marker var klar, uden våde pletter som må sås senere.
- Selv om det er sent forår, kan det sagtens blive et godt roeår med høje udbytter. Det kræver »bare«, at vi får optimalt vejr resten af sæsonen. Det vigtigste her ved sæsonstarten har været, at det enkelte såbed er perfekt og klar. Så betyder en dag fra eller til mindre.
- Hellere vente end at gå i gang med et dårligt og for vådt såbed. Det udbyttetab pr. dag, der tales om, er en teoretisk beregning. Med godt vejr kan det indhentes i løbet af sæsonen, fastslår Ole Lauridsen.
 

Godt med på landkortet

MariboHilleshög er i år godt med på landkortet. Salget har ifølge Ole Lauridsen været meget tilfredsstillende, både af de fire kommercielle sorter og de tre observations-
sorter, der udbydes med 300 units af hver.
- Blandt de kommercielle sorter forventer vi os rigtig meget af den nye Davinci. Den har en høj renhed og høj sukkerprocent. Og så har Davinci det største bladdække af alle de kommercielle.
- Det gør, at den dækker godt af for sent fremspiret ukrudt, så det ikke generer roernes tilvækst, forklarer Ole Lauridsen, som advarer mod at stirre sig blind på forholdstallene for udbytte.
 

Renhed påvirker bundlinjen

- Selvfølgelig betyder det noget, om en sort ligger på forholdstal 102 eller 104. Men renheden, som er et af de parametre MariboHilleshög har forædlet efter i mange år, er også meget vigtig i afregningen.
- To procent renere roer giver plus 10 kroner pr. ton roer, eller i alt cirka 800 kroner ekstra på bundlinjen. Derfor tror jeg, at mange dyrkere har valgt Davinci.
Ole Lauridsen peger videre på, at totaløkonomien, og ikke kun højeste forholdstal, er det, der tæller i roe-
dyrkningen.
- Det er vigtigt, at dyrkerne følger sorterne gennem hele vækstsæsonen og drager egne erfaringer i praksis og ikke kun ser på forholdstal op til næste års frøbestilling
 
 • Forsøg skal afklare om placeret gylle kan erstatte fosfor

  Lemvigegnens Landboforening og Staby-Rønbjerg Maskinstation har sat gang i et storskala fosforforsøg i majs nær Struer. Her vil de undersøge, om placeret gylle kan erstatte fosfor i startgødning til majs ved reduceret jordbehandling.

 • Danish Crown er »et langt, sejt træk« fra at nå afregningsmål for 2021

  DC har forbedret både indtjeningen og konkurrenceevnen i halvårsperioden 2017/18. Men det går stadigvæk langsommere fremad end forventet.

 • Operationel leasing passer perfekt til nogle

  TBS Maskinpower er en af de maskinforretninger, der tilbyder operationel leasing på flere og flere produkter. Seneste skud på stammen er Katana-finsnittere.

 • Kraftig stigning til amerikanske svinepriser

  Kan vi tage den amerikanske svinepris som en indikator for, hvad svineprisen skal her i Europa hen over sommermånederne, så ser det prispositivt ud. Handelskrigen mellem Kina og USA ser ud til at gå i sig selv og det gavner lige nu den amerikanske svinepris der stryger i vejret.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer