Nordzucker imødeser to svære år

Henrik Sieben 09-06-2018 11:00:59
Godt 100 roedyrkere var mødt op på sukkerfabrikken i Nykøbing Falster for at høre om fremtiden for sukkerproduktionen.
Godt 100 roedyrkere var samlet for at høre om fremtiden for sukkerroeproduktion i Danmark efter kvoterne blev sløjfet i oktober 2017.
- Vurderingen er, at selv ikke de mest effektive sukkerproducerende lande i øjeblikket tjener penge på den aktuelle verdensmarkedspris, og vi må konstatere, at det ikke kan fortsætte på den måde.
Sådan lød det fra CMO i Nordzucker, Erik Bertelsen, da han på et møde på sukkerfabrikken i Nykøbing Falster fortalte godt 100 roedyrkere om den aktuelle situation på såvel verdensmarkedet som EU-markedet for sukker.
Nordzucker forventer at komme ud af det aktuelle regnskabsår med et sort nul, som Erik Bertelsen forklarede det, men medgav samtidig, at sukkerindustrien har sine udfordringer, også de kommende år efter kvoterne blev fjernet pr. 1. oktober 2017.
- Vi må tro på, at prisen stiger, så det også hænger sammen for jer, lød det videre fra Erik Bertelsen, der erkendte, at markedet er under ekstremt pres.
 

Virkelig godt ry

Konkurrencen om sukkermarkedet er stor, og prissætningen på det europæiske marked er svær. - I Nordzucker vil vi forsvare vores kernemarkeder og fastholde markedsandele, påpegede Erik Bertelsen og tilføjede:
- Nordzucker har en stærk position på såvel det europæiske som det oversøiske marked. Jeg tror på en ny balance på verdensmarkedet, men udsvingene i prisen vil fortsætte, da der nu er en større sammenhæng mellem verdensmarkedsprisen og prisen i EU.
Selv om der er udfordringer, kunne Erik Bertelsen også dele roser ud.
- Vi har i Danmark en stor og stolt tradition for eksport af sukker og effektiviteten i logistikkæden er stor. Årsagen er, at dansk sukker har et virkelig godt ry, kvaliteten er i orden, og det samme er logistikken, når vi skal have sukkeret ud af landet.

Næste uges udgave af LandbrugØst, uge 24-2018, indeholder meget mere fra mødet.
 
 
 • Krybestrøm hæmmer køers trivsel

  Krybestrøm er et stigende problem, der ifølge elinstallatør skal tages alvorligt.

 • Jurist anbefalede indsigelser og høringssvar

  På et sommermøde på Borreby Gods ved Skælskør talte jurist i Bæredygtigt Landbrug varmt for indsigelser.

 • Nye stalde bliver godkendt på rekordtid

  Kommunernes sagsbehandlingstid for husdyrgodkendelser var i 2017 kortere end nogensinde før. Det glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, at landmændene hurtigt kan komme i gang med investeringer i nye stalde og udvidelser.

 • Olieprisen skal ned igen

  USA har lukreret godt på OPEC’s produk­tionsnedskæringer. Men nu vil blandt andet Iran skrue op for olieproduktionen igen og handelskrigen mellem USA og Kina kan gå hen og skade den globale økonomi og dermed sænke efterspørgslen efter olie på den lange bane. Dermed peger pilen lige nu ned for olieprisen.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer