Nordzucker imødeser to svære år

Henrik Sieben 09-06-2018 11:00:59
Godt 100 roedyrkere var mødt op på sukkerfabrikken i Nykøbing Falster for at høre om fremtiden for sukkerproduktionen.
Godt 100 roedyrkere var samlet for at høre om fremtiden for sukkerroeproduktion i Danmark efter kvoterne blev sløjfet i oktober 2017.
- Vurderingen er, at selv ikke de mest effektive sukkerproducerende lande i øjeblikket tjener penge på den aktuelle verdensmarkedspris, og vi må konstatere, at det ikke kan fortsætte på den måde.
Sådan lød det fra CMO i Nordzucker, Erik Bertelsen, da han på et møde på sukkerfabrikken i Nykøbing Falster fortalte godt 100 roedyrkere om den aktuelle situation på såvel verdensmarkedet som EU-markedet for sukker.
Nordzucker forventer at komme ud af det aktuelle regnskabsår med et sort nul, som Erik Bertelsen forklarede det, men medgav samtidig, at sukkerindustrien har sine udfordringer, også de kommende år efter kvoterne blev fjernet pr. 1. oktober 2017.
- Vi må tro på, at prisen stiger, så det også hænger sammen for jer, lød det videre fra Erik Bertelsen, der erkendte, at markedet er under ekstremt pres.
 

Virkelig godt ry

Konkurrencen om sukkermarkedet er stor, og prissætningen på det europæiske marked er svær. - I Nordzucker vil vi forsvare vores kernemarkeder og fastholde markedsandele, påpegede Erik Bertelsen og tilføjede:
- Nordzucker har en stærk position på såvel det europæiske som det oversøiske marked. Jeg tror på en ny balance på verdensmarkedet, men udsvingene i prisen vil fortsætte, da der nu er en større sammenhæng mellem verdensmarkedsprisen og prisen i EU.
Selv om der er udfordringer, kunne Erik Bertelsen også dele roser ud.
- Vi har i Danmark en stor og stolt tradition for eksport af sukker og effektiviteten i logistikkæden er stor. Årsagen er, at dansk sukker har et virkelig godt ry, kvaliteten er i orden, og det samme er logistikken, når vi skal have sukkeret ud af landet.

Næste uges udgave af LandbrugØst, uge 24-2018, indeholder meget mere fra mødet.
 
 
 • Agromek har næsten fyldte haller

  Blandt udstillerne på Agromek 2018 vil både være helt nye som Sip fra Slovenien og meget erfarne som danske BM Silo.

 • Fodring med reduceret grovfodermængde

  Mange mælkeproducenter står i en situation, hvor de enten allerede er i gang eller skal til at fodre med en lavere grovfodermængde og en reduceret fordøjelighed. En konsulent giver her et bud på, hvordan det kan løses.

 • Effekten af ammoniakbehandlet halm er lav og dyr

  Sommerens tørke har i år givet grønt lys til at ammoniakbehandle halm, men det skal gøres med omtanke, da den tørre halm i forvejen har en højere foderværdi. Samtidig er effekten af at ammoniakbehandle meget tør halm lavere end halm fra et »normalt« år.

 • Det ser godt ud for amerikansk korn

  Hvede og majs står godt i USA. Afgrødesituationen i USA er dermed den modsatte af her i Nordeuropa. Derfor er der en god grund til, at de amerikanske afgrødepriser fortsat er forholdsvis lave set i forhold til de europæiske afgrødepriser.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer