Ellegaard Göttingen Minipigs til hele verden

Henrik Sieben 11-06-2018 08:00:49
Der er stor åbenhed om produktionen, men besøgende må af sundhedsmæssige årsager for dyrene, kun se minigrisene gennem glasplader i loftgulvet over stalden. Foto: Henrik Sieben
Ellegaard Göttingen Minipigs i Dalmose opdrætter, socialiserer og vænner minigrise til et liv i forskningens og dermed menneskehedens tjeneste. Højeste sundhedsstatus sikres og Ellegaard har verdensrettigheder til opdræt og handel.

 Intet er overladt tilfældigheder, alt er planlagt til mindste detalje, sikkerheden er i top, og muligheden for at bringe smitte af enhver art ind i stalden er minimeret.
Stedet er Ellegaard Göttingen Minipigs i Dalmose ved Slagelse. Her produceres minigrise til forsøgsvirksomheder rundt i hele Europa, og LandbrugØst var med, da indehaver Jens Ellegaard, der er femte generation på gården, hvor virksomheden ligger, for nylig viste medlemmer af Midt- og Vestsjællands Landboungdom, rundt.
Det med at vise rundt skal tages med et gran salt. Der er ikke adgang til de tre stalde på virksomheden for andre end dens godt 40 medarbejdere, deriblandt tre fastansatte dyrlæger, og de, der arbejder i den ene stald, har minimum 36 timers karantænetid, inden de må komme i en anden stald.
Og inden medarbejderne kommer i deres »egen« stald, skal de i bad, skifte tøj fra inderst til yderst, have desinficeret hænder, og bære såvel hårnet som mundbind. Også efter frokost, der nydes i den fælles kantine.
Jens Ellegaard er meget åben om virksomheden, men gæster får af hensyn til dyrenes sundhedsstatus kun mulighed for at se staldene gennem store glasplader i gulvet på loftet over stalden.
Og ikke uden grund. Hos Ellegaard producerer man årligt op mod 5.000 minigrise, der er staldkapacitet til 10.000, der skal og kan anvendes til forsøg med alt fra tandimplantater til medicin.
Grisene leveres i Ellegaards egne biler rundt til forsøgsvirksomheder og laboratorier i Europa.


Læs meget mere om virksomheden i næste udgave af LandbrugØst, der udkommer torsdag den 14. juni 2018.

 

 • Krybestrøm hæmmer køers trivsel

  Krybestrøm er et stigende problem, der ifølge elinstallatør skal tages alvorligt.

 • Jurist anbefalede indsigelser og høringssvar

  På et sommermøde på Borreby Gods ved Skælskør talte jurist i Bæredygtigt Landbrug varmt for indsigelser.

 • Nye stalde bliver godkendt på rekordtid

  Kommunernes sagsbehandlingstid for husdyrgodkendelser var i 2017 kortere end nogensinde før. Det glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, at landmændene hurtigt kan komme i gang med investeringer i nye stalde og udvidelser.

 • Olieprisen skal ned igen

  USA har lukreret godt på OPEC’s produk­tionsnedskæringer. Men nu vil blandt andet Iran skrue op for olieproduktionen igen og handelskrigen mellem USA og Kina kan gå hen og skade den globale økonomi og dermed sænke efterspørgslen efter olie på den lange bane. Dermed peger pilen lige nu ned for olieprisen.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer