Ellegaard Göttingen Minipigs til hele verden

Henrik Sieben 11-06-2018 08:00:49
Der er stor åbenhed om produktionen, men besøgende må af sundhedsmæssige årsager for dyrene, kun se minigrisene gennem glasplader i loftgulvet over stalden. Foto: Henrik Sieben
Ellegaard Göttingen Minipigs i Dalmose opdrætter, socialiserer og vænner minigrise til et liv i forskningens og dermed menneskehedens tjeneste. Højeste sundhedsstatus sikres og Ellegaard har verdensrettigheder til opdræt og handel.

 Intet er overladt tilfældigheder, alt er planlagt til mindste detalje, sikkerheden er i top, og muligheden for at bringe smitte af enhver art ind i stalden er minimeret.
Stedet er Ellegaard Göttingen Minipigs i Dalmose ved Slagelse. Her produceres minigrise til forsøgsvirksomheder rundt i hele Europa, og LandbrugØst var med, da indehaver Jens Ellegaard, der er femte generation på gården, hvor virksomheden ligger, for nylig viste medlemmer af Midt- og Vestsjællands Landboungdom, rundt.
Det med at vise rundt skal tages med et gran salt. Der er ikke adgang til de tre stalde på virksomheden for andre end dens godt 40 medarbejdere, deriblandt tre fastansatte dyrlæger, og de, der arbejder i den ene stald, har minimum 36 timers karantænetid, inden de må komme i en anden stald.
Og inden medarbejderne kommer i deres »egen« stald, skal de i bad, skifte tøj fra inderst til yderst, have desinficeret hænder, og bære såvel hårnet som mundbind. Også efter frokost, der nydes i den fælles kantine.
Jens Ellegaard er meget åben om virksomheden, men gæster får af hensyn til dyrenes sundhedsstatus kun mulighed for at se staldene gennem store glasplader i gulvet på loftet over stalden.
Og ikke uden grund. Hos Ellegaard producerer man årligt op mod 5.000 minigrise, der er staldkapacitet til 10.000, der skal og kan anvendes til forsøg med alt fra tandimplantater til medicin.
Grisene leveres i Ellegaards egne biler rundt til forsøgsvirksomheder og laboratorier i Europa.


Læs meget mere om virksomheden i næste udgave af LandbrugØst, der udkommer torsdag den 14. juni 2018.

 

 • Agromek har næsten fyldte haller

  Blandt udstillerne på Agromek 2018 vil både være helt nye som Sip fra Slovenien og meget erfarne som danske BM Silo.

 • Fodring med reduceret grovfodermængde

  Mange mælkeproducenter står i en situation, hvor de enten allerede er i gang eller skal til at fodre med en lavere grovfodermængde og en reduceret fordøjelighed. En konsulent giver her et bud på, hvordan det kan løses.

 • Effekten af ammoniakbehandlet halm er lav og dyr

  Sommerens tørke har i år givet grønt lys til at ammoniakbehandle halm, men det skal gøres med omtanke, da den tørre halm i forvejen har en højere foderværdi. Samtidig er effekten af at ammoniakbehandle meget tør halm lavere end halm fra et »normalt« år.

 • Det ser godt ud for amerikansk korn

  Hvede og majs står godt i USA. Afgrødesituationen i USA er dermed den modsatte af her i Nordeuropa. Derfor er der en god grund til, at de amerikanske afgrødepriser fortsat er forholdsvis lave set i forhold til de europæiske afgrødepriser.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer