NNF efterlyser velvilje hos svineproducenter

Redaktionen 09-03-2018 10:15:37
Danish Crowns forklaring om, at det er mangel på slagtesvin, som er årsag til, at natholdet på slagteriet i Ringsted lukker, ærgrer Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF, der samtidig kritiserer de danske svineproducenter for at køre deres smågrise ud af landet.

Natholdet på Danish Crown-slagteriet i Ringsted lukker. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelese fredag morgen.

Den kedelige besked fik medarbejderne på Danish Crown i Ringsted natten til fredag. Natholdet lukkes fra den 1. juni og 140 medlemmer af Fødevareforbundet NNF står dermed uden job. Omkring 70 vil dog blive tilbudt at blive i virksomheden som ferieafløsere frem til september.

Lukningen af natholdet i Ringsted skyldes ifølge Danish Crown mangel på slagtesvin i Danmark. Og den årsag ærgrer Jim Jensen, næstformand i NNF, der benytter lejligheden til kraftigt at kritisere de danske svineproducenter. I en pressemeddelelse siger han:

- Som forbund står vi lidt magtesløse tilbage. Der er aldrig blevet født så mange grise i Danmark som nu, og der har aldrig været så få danske slagteriarbejdere som nu.

Paradokset skyldes ifølge Jim Jensen, at et stigende antal smågrise køres ud af Danmark for at blive opfedet og slagtet i andre lande.

- Hver time køres ca. 1.600 levende grise ud af landet. Det svarer til ca. 14 millioner grise på et år. Den eksport har store konsekvenser for den danske slagteribranche, som gang på gang på må skære ned i antallet af slagteriarbejdere, forklarer Jim Jensen, som efterlyser en velvilje fra svineproducenterne:

- Fødevareforbundet NNF har gennem de senere år i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og skiftende regeringer forbedret vilkårene for svineproducenter og industrien. Jeg ville sådan ønske, at de ville kvittere for de mange bidrag og lempelser ved at øge produktionen af slagtesvin, og dermed sikre gode, sunde og ikke mindst danske arbejdspladser, siger Jim Jensen,

 • Landmand blev kendt radiostemme

  En tilfældighed gjorde, at Peter Nielsen fra Vesthimmerland blev radiokanalen P4’s »gennemsnitsdansker«.

 • Husk bag-landet, Mette

 • Fokus på image og sammenhold i Kronjylland

  Formand Christian Jensen lagde stor vægt på landbrugets behov for image-pleje i sin beretning på Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling.

 • BL-kritik af ny bekendtgørelse er hørt på Christiansborg

  Udvidelsen af KO-kravene for fuglebeskyttelse til også at omfatte områder uden for Natura 2000 i en ny bekendtgørelse, har i de seneste uger modtaget heftig kritik fra Bæredygtigt Landbrug. Liberal Alliances ordfører tager nu sagen op internt i regeringspartierne, fortæller han.

 • Efterspørgslen efter korn vil ingen ende tage

  Uge efter uge viser opgørelsen over eksporten af afgrøder ud af USA, at der er en glubende appetit efter korn. Men prisen for majs og afgrøder generelt set har lige nu lidt svært ved at holde fast i de prispositive takter, grundet profithjemtagning af de spekulative kapitalfonde.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.