Forening råber på tørke-hjælp til skovene

Ditte Birkebæk Jensen 03-08-2018 07:00:19
Scan QR-koden og læs Dansk Skovforenings brev til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen(V) og skatteminister Karsten Lauritzen(V).
Skovbruget er mindst ligeså hårdt ramt som landbruget af det varme vejr, der betyder døde træer og lave salgspriser på råtræ. Dansk Skovforening beder nu regeringen om hjælp.
TØRKE Tørken rammer ikke kun landbruget, men også skovbruget hårdt. Allerede nu skønner Dansk Skovforening, at op mod halvdelen af de nyplantede træer i skovene og på skovrejsningsarealerne på landbrugsjord er døde.
Det betyder, at investeringen i de kommende mange års træproduktion er delvis tabt, og mange skovejere må forudse, at der skal plantes nye træer i den kommende plantningssæson. Det skriver foreningen på sin hjemmeside.
Derudover er også tilvæksten i den resterende del af skovene påvirket markant negativt. Selv om vandmanglen ikke har slået de etablerede træer ihjel, vokser træerne ikke, når der ikke er vand til rådighed. Først når der igen kommer regn til skovene kan foreningen vurdere, hvor stor en andel af årets normalvækst på 6 millioner kubikmeter, der er tabt.
 

Ønsker politisk hjælp

Det slutter dog ikke her, for Dansk Skovforening forudser også, at tørken har givet varige kvalitetsforringelser i den stående vedmasse, og konsekvensen vil være reducerede salgspriser for råtræet i de kommende år.
- Uanset mængden af regn i den resterende del af vækstsæsonen, så står det nu klart, at skovbruget er hårdt ramt økonomisk. Vi har derfor bedt regeringen om at give erhvervet en hjælpende hånd f.eks. i form af en udskydelse af betalingen af jordskatter og en forlængelse af skovbrugets betalingsfrist for moms, skriver foreningen.
Efter sommeren er det muligt at have et mere nøjagtigt billede af det økonomiske tab, som skovbruget har lidt som følge af tørken. Afhængig af det resultat, vil Dansk Skovforening vurdere, om der er behov for at se på yderligere initiativer.
 • Danish Crown skarpsliber strategien

  Målet for besparelser på indkøb løftes, en række administrative funktioner samles i Polen, og så udsættes byggeriet af et ny hovedkontor i Randers indtil videre.

 • 110 millioner i tilskud til staldmoderniseringer

  Landbrugsstyrelsen har åbnet for ansøgninger om tilskud til modernisering af kvægstalde for 2018. Der kan ansøges frem til den 13. december.

 • Stadig op ad bakke for el-motorvej i jorden

  Hvis man håbede på at få en løsning med jordkabler på el-motorvejen i Vestjylland, måtte man gå skuffet hjem fra tirsdagens informationsmøde i Ribe. Det er ikke teknisk muligt, lød det fra Energinet og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

 • Endnu intet salgssignal på raps

  Efter et par dages svækkelse kommer rapsprisen stærkt tilbage. Der er endnu ikke noget, der indikerer salg, men vi har nu fået et nyt, vigtigt prisniveau i nedadgående retning at forholde os til.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer