Mange børnefamilier holder tradition i hævd

Jesper Hallgren 06-04-2018 08:27:37
Hvis man trodsede den kolde forårsvind, kunne man også se et par lam udendørs, hvor der ser ud til at være kø for at komme til »mælkeautomaten«.
12 sjællandske fåreavlere inviterede vanen tro til Fårets Dag i påsken, og traditionen tro tog mange børnefamilier på gårdbesøg.

Midt i helligdagene i påsken – og måske mellem et par påskefrokoster –
var der igen i år mulighed for at besøge
fåreavlere over hele landet, der påskelørdag slog stalddørene op til Fårets Dag.
12 sjællandske fåreavlere – tre mere end sidste år – bød i den anledning indenfor, og som altid tiltrak det især mange børnefamilier, der valgte at trodse en blæsende kold forårsvind.
Inge Broms Lorentzen og Rune Lorentzen er blandt de fåreavlere, der holder påsketraditionen i hævd og holdt åbent hus på Rosengården nær Tybjerglille mellem Næstved og Ringsted.

Tre vidt forskellige racer

Parret har tre forskellige fåreracer, og gæs-
terne kunne således stifte bekendtskab med både dansk leicester, som er Danmarks største kødfår, quessant, der omvendt er verdens mindste, og gotlandske pelsfår, der rent størrelsesmæssigt ligger midt imellem.
- Vi begyndte med gotlandske pelsfår i 2002, og den race var vi så haft siden. Efterfølgende valgte vi så at udvide besætningen med først dansk leicester og siden quessant, fortæller Rune Lorentzen, mens han viser rundt i stalden.
Han oplyser videre, at parret også krydser racerne. Med en gotlandsk vædder og dansk leicester får man det krøllede fra den gotlandske race og det hvide fra dansk
leicester. Det giver et lidt anderledes skind, som mange synes godt om.

Ekstra meget opmærksom

Den yngste beboer i stalden – blot otte dage gammel – var netop en krydsning mellem de to racer, og det lille lam fik selvfølgelig ekstra meget opmærksom. Starten på livet var dog ikke den bedste. Lammet så dagens lys tre uger for tidligt, og tilmed var moderen ikke i stand til at give mælk.
 - Det er derfor blevet et flaskelam, men nu går det heldigvis rigtig godt. Den tager fint på i vægt, forklarer Rune Lorentzen, som tilføjer, at der er flere lam på vej. Og han håber selvfølgelig, de kommende »familieforøgelser« forløber mere planmæssigt.
- Vi har foreløbig fået fem lam i år og har nu i alt 30 dyr fordelt på de tre forskellige racer, fortæller han videre og byder samtidig velkommen til en ny børnefamilie, der har fundet vej til Rosengården, som de seneste fem-seks år har været en fast del af Fårets Dag.
Parret skønner, at der normalt er omkring 100 besøgende, og mange af gæsterne sluttede besøget i den lille bjælkehytte, hvor Inge Broms Lorentzen bød på kaffe, te og hjemmebag, ligesom der var mulighed for at købe skind- og uldprodukter.

 • Prisalarm på hvede efter opadgående brud

  Længe har det stået lysende klart. at årets europæiske hvedehøst kommer til at slå gevaldigt fejl. I prisgrafen har vi dog ikke for alvor set effekten heraf. Ikke før i denne uge, hvor den europæiske hvedepris endegyldigt bryder over nogle afgørende pristoppe og dermed nu når et nyt højdepunkt, som vi skal tre år tilbage i tiden for at se sidst.

 • De røde traktorer ruller ud fra Viborg mod Hobro

  Sørensen og Lynggaard A/S, Viborg, er igen i år at finde på skuet i Hobro. Blandt andet med en Case Maxxum 145 CVX.

 • Fynsk forpremiere på højteknologiske høstmaskiner

  Heden Maskinforretning fik æren af at organisere den første uges demonstrationer og dermed Danmarkspremieren for Agcos Ideal maskiner. Claus Nielsen på Nordskov ved Gestelev, lagde hvedemark til, da stortærskeren skulle tage første skår for.

 • Effektiv skadedyrssikring af lagerhaller hos DLG

  DLG servicerer og forsyner landmænd i hele Danmark med blandt andet sædekorn, gødning og jordbrugskalk. Foderstofvirksomheden har igennem flere år været fast kunde hos Nassau, som har leveret porte til DLGs lagerhaller i hele Danmark.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer