bannerPos

Stor forårsdag i Bårse

Forårsdagen i DLG’s Land & Fritid-butik i Bårse blev som altid et stort tilløbsstykke.

Jesper Hallgren

Journalist
16-04-2018 08:29
Som altid stort rykind, da DLG’s Land & Fritid-butik i Bårse inviterede til Forårsdag.

Gennem over 10 år har DLG’s Land & Fritid-butik i Bårse mellem Næstved og Præstø markeret foråret med en særlig Forårsdag, som altid er et stort tilløbsstykke.
Meget passende har det ofte været i skønt forårsvejr, og sådan var det også i 2018-udgaven, hvor 1.300-1.400 besøgende nød den sydsjællandske Forårsdag i Bårse, der på mange fronter forløb som den plejer.
Der var traditionen tro således en række udstillere på besøg, forskellige aktiviteter på pladsen foran butikken og ikke mindst en masse ekstra gode tilbud, som mange kunder også benyttede sig af.
At der så tilmed serveres kaffe og morgenbrød i caféen, og der også bydes på gratis pølser samt øl/vand i pølsevognen er som den berømte prik over i’et, der altid kan tiltrække folk i alle aldersgrupper.
Om knap et halvt år venter en gentagelse. Land & Fritid-butikken har nemlig også en »efterårsversion« af Forårsdagen. Den kaldes Høstfest og finder sted omkring 1. oktober.

 

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next