bannerPos

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Jyske fåreavlere i flot skotsk natur i forbindelse med rejsen forleden.

John Ankersen

Journalist
13-07-2019 06:35
Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Foreningen plejer hvert andet år at arrangere en tur til udlandet. De har de sidste par år bl.a. været i Holland, Tyskland, og Sverige. 
I Skotland besøgte de 47 fåreavlere blandt andet Royal Highlands Show, som er Skotlands største dyrskue hvor der blandt andet bliver bedømt over 50 forskellige fåreracer.
Derudover har de været på besætningsbesøg samt et foredrag hos SRUC Hill &Mountain Research centre, hvor professor Davy McCracken fortalte i fjeldene om deres forskning hos får i de skotske ’highlands’ .
Og selvfølgelig afsluttede de deres tur med et besøg på et Whiskey-destilleri. Hvor den næste udenlandske tur går hen, ved formand for Sydvestjyske Fåreavlere Ron Bon, p.t. endnu ikke.
 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next