bannerPos

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Jyske fåreavlere i flot skotsk natur i forbindelse med rejsen forleden.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
13-07-2019 06:35
Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Foreningen plejer hvert andet år at arrangere en tur til udlandet. De har de sidste par år bl.a. været i Holland, Tyskland, og Sverige. 
I Skotland besøgte de 47 fåreavlere blandt andet Royal Highlands Show, som er Skotlands største dyrskue hvor der blandt andet bliver bedømt over 50 forskellige fåreracer.
Derudover har de været på besætningsbesøg samt et foredrag hos SRUC Hill &Mountain Research centre, hvor professor Davy McCracken fortalte i fjeldene om deres forskning hos får i de skotske ’highlands’ .
Og selvfølgelig afsluttede de deres tur med et besøg på et Whiskey-destilleri. Hvor den næste udenlandske tur går hen, ved formand for Sydvestjyske Fåreavlere Ron Bon, p.t. endnu ikke.
 

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

KU-professor gav roedyrkere en status i klimadebatten

Hvis landbruget skal sænke klimaaftrykket, er det en god idé at tage økonomiske hensyn, påpegede KU-professor Jette Jacobsen på Strubes klimamøde i Nykøbing Falster.

ATV’ere vinder frem som landbrugsredskaber

De små køretøjer kan ofte med fordel bruges i driften i stedet for traktoren.

16 avlermøder på to uger

I løbet af et par uger i december holder DLF 16 avlermøder over hele landet.

Erstatning for sprøjteforbud skaber stor utilfredshed

Første afgørelse om erstatningens størrelse til en lodsejer ramt af sprøjteforbud i et BNBO i Egedal Kommune medfører stor utilfredshed.

Mange tilbud kan skabe forvirring

- Det bedste råd er at have is i maven, lyder det fra Kristian Nørby Nielsen, product manager i Strube Scandinavia.

- Vi skal konstant tænke nyt

På Stenalt Gods drives man af at forbedre sig hele tiden. Derfor undrer det godset, når EU-ordninger som har innovation til formål, udelukker nye driftsmuligheder.

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.
Side 1 af 42 (839 artikler)Prev1234567404142Next