bannerPos

Gotlænderforeningen holder vædderauktion

Gotlænderforeningen i Danmark har en lang tradition for at bedømme sine dyr på pelskvalitet og krop. Arkivfoto: Lars Bahl

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
01-10-2018 08:00
Gotlænderforeningen holder den årlige vædderauktion søndag den 7. oktober klokken 12 på Audebovej 7 nord for Holbæk

Der er åbent for alle, der ønsker at byde på en vædder – mindsteprisen er 2.500 kroner ekskl. moms

Der vil som noget nyt i år være salg af voksne væddere op til fem-sek år. I vædderkataloget vil man kunne finde de resultater, den voksne vædder har givet i de forskellige besætninger på pels, tilvækst osv.

Salget af gode gotlænderskind er eksploderet de sidste par år og sælges ofte fra 1.200 til 2.000 kroner for de flotteste fåre- og lammeskind.

Gotlænderforeningen i Danmark har generelt en lang tradition for at bedømme sine dyr på pelskvalitet og krop. Alle lam, der er pelsvurderet, er registeret i Elitlamm, som er det svenske avlsprogram for alle racer.

 

0

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.

Hallegård på Bornholm er nu klima-miljø-pilotprojekt og eksperimentarium

Hallegård på Bornholm, katalysator for det bornholmske madeventyr og kendt af titusinder af ferie-gæster som kulinarisk kraftcenter, etablerer nu et såkaldt pilotprojekt i form af et klima- og miljø-eksperimentarium.

Miljøstyrelsen godkender Reglone i sidste øjeblik

Efter et intensivt, fagligt tovtrækkeri har Miljøstyrelsen givet kartoffelavlerne lov til at bruge Reglone. Hastigheden hos myndighederne har dog været under al kritik, mener man hos Landbrug & Fødevarer.
Side 1 af 64 (1274 artikler)Prev1234567626364Next