bannerPos

LandboUngdom Øst fortsætter succes med DM i pløjning

Sidste gang blev LandboUngdom Region Østs DM i pløjning afholdt på Kragerup Gods. Arkivfoto: Jesper Hallgren

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
15-01-2019 09:30

På grund af overvældende interesse for pløjning har LandboUngdom Region Øst valgt at afholde DM i pløjning efter fire års pause.

DM’et vil i år blive afholdt på Søgård ved Gørlev, som er ejet af Morten Thorkildsen.

- Vi har fået mange pløjeinteresserede siden sidste DM, og vi synes selv det var et fedt stævne at afholde, fortæller Frank Keinicke Nielsen, som er formand for den nye styregruppe bag arrangementet.

- Sidst var det på Kragerup Gods, som havde virkelig gode marker, og pløjefelterne lå tæt. Det har vi prøvet om vi kunne finde igen i år, og det ser ud til at være lykkes, lyder det fra formanden.

Rolig sport

I 2015 var pløjesporten på Sjælland ellers meget lille, og fra LandboUngdoms side var den næsten ved at dø.

- Men faktisk er det en utrolig dejlig og lidt mere rolig sport, kontra traktortæk hvor der et noget højere tempo og mere larm, forklarer Frank, der som tidlige formand for Holbæk-Odsherreds LandboUngdom også har været med til at organisere en del traktortræk.

- Det er dejligt at samarbejde med LandboUngdom igen, og jeg tør love, at de atter har blod på tanden i forhold til at lave et godt DM-stævne, så pløjerne fra Jylland og Fyn også vil synes, det er sjovt at tage til Sjælland, fortæller Peter Kofoed fra styregruppen.

0

Stigende interesse for båndsprøjtning med GPS-styret marksprøjte

Man opnår med GPS-udstyr på både traktor og redskab sideforskudt montering, der giver en række fordele.

Hele familien er samlet om maskinstation i Venslev

I Hornsherred driver familien Olsen, med far Erik og sønnen Jeppe i spidsen, Venslev Maskinstation og eget landbrug med planteavl og kødkvæg.

- Vi kører på – også for dyrenes skyld

Hos SHN Hegn i Vipperød kører man stadig på med sine opgaver, selv om Corona-virussen spøger i baggrunden. Lige nu er der nok at se til.

Slagtekalve-formand ønsker færre dyr til slagterierne

Formanden for Danske Slagtekalveproducenter, Lasse Olsen fra Store Heddinge, opfordrer midlertidigt kvægbruget til at sende færre dyr på slagteri.

Fejl i massescreening er godt nyt for grundvandet

Der er alligevel ikke problemer med Amitrol i grundvandet, som miljøminister Lea Wermelin (S) ellers buldrede ud med efter resultater af massescreening.

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

Ansøgning til minivådområde

Frem til den 11. august kan man søge om tilskud til minivådområder 2020.
Side 1 af 52 (1030 artikler)Prev1234567505152Next