Danish Crown og Erik Bredholt tilbage i Roskilde

Erik Bredholt, formand for Danish Crown, holdt en festlig tale om dyrskuer gennem tiderne og om, at slagterigiganten er tilbage i Roskilde. Foto: Henrik Sieben.
08-06-2018 16:14:10
Efter ti års fravær er Danish Crown og formand Erik Bredholt, der holdt årets frokosttale, tilbage i Roskilde.

- Efter ti års fravær er vi igen tilbage på Roskilde Dyrskue.

Sådan lød det fra formanden for Danish Crown, Erik Bredholt, der holdt årets frokosttale i umiddelbart forlængelse af åbningen af skuet. Dermed fulgte han op på velkomsten fra dyrskuets leder Charlotte Frimer Petersen:

- Danish Crown er tilbage på dyrskuet, dejligt, og vi håber, at i også vil være med fremadrettet.

Det er en mangeårig tradition i forbindelse med frokosten for særligt indbudte gæster, honoratiores, udvalgsformand, nuværende og tidligere formænd for landbrugets organisationer, at der holdes en tale, humoristisk eller til eftertanke, alt efter talerens ønske.

Erik Bredholt valgte den humoristiske tilgang:

- Da dyrskueformand Povl Fritzner ringede, valgte jeg at tage telefonen. Povl spurgte hverken til børn, kone, eller afgrøder, men sagde lige ud at jeg skulle holde frokostalen. Jeg undslog, da min selvtillid var i bund: Jeg havde netop holdt indlæg ved en stor konference. Der var én deltager. Et stykke inde i mit indlæg, sov tilhøreren. Jeg vækkede ham og sagde han kunne køre hjem, så kunne jeg alene fortsætte mit indlæg. Han svarede, det kan jeg ikke, jeg er næste indleder. 

Og dermed var tonen slået an til en humoristisk tale, hvor slagteriformanden fortalte om deltagelse på tidligere dyrskuer i det jyske: - Debuterede i 1973 i Hornsyld, hvor jeg udstillede en dværghøne, i 1980 trak jeg en jerseyko, og nu kulminationen som frokosttaler på Roskilde Dyrskue.

Derpå ridsede formanden for Danish Crown, der har en omsætning på 62 milliarder kroner, har 26.000 ansatte og 7.000 leverandører, ved at fortælle træk af dyrskuernes historie. Fra dengang hvor skuet var stedet, hvor man fandt næste års tyr til bedækning af ens køer, til i dag, hvor der er tvangsægteskaber i stalde, og hvor det er et computerprogram, der fortæller hvilken orne eller tyr, der er bedst til ens søer eller køer.

- I dag er dyrskuer også en højteknologisk udstilling, der viser alt det som dansk landbrug kan præstere inden for mel, mælk, kød, skind og maskiner, og hvor produkter alene fra Danish Crown hvert år står for 9 milliarder måltider rundt om i verden.

Roskilde Dyrskue fortsætter lørdag og søndag. Søndag er blandt andet debat om ulvens placering i den danske natur. 

Billeder fra Roskilde Dyrskue

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer