bannerPos

Roskilde Dyrskue melder udsolgt på maskiner

Maskinaktiviteterne plejer at være et stort tilløbsstykke på Roskilde Dyrskue. Således også traktortrækket, her fra 2018. Arkivfoto: Jesper Hallgren

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
22-02-2019 10:00
Maskinudstillingen på Roskilde Dyrskue 2019 er nu udsolgt, og udstillingen i jubilæumsåret bliver den største siden 1992.

Der skal fejres 50-års jubilæum på årets Roskilde Dyrskue, og samtidig kan det fejres, at maskinudstillingen i 2019 bliver den største i 27 år.

- Der har igen i år været stor interesse for maskinudstillingen, og det er vi selvfølgelig både meget glade for og stolte af. Årets udstilling bliver 55.561 m2, og det er den største siden 1992. Vi glæder os rigtig meget til at fejre jubilæet med alle vores dedikerede maskinudstillere og gæster – og vi kan godt love, at det bliver en fest, siger udstillingskoordinator Niels Mathiasen.

Han har oprettet en venteliste til interesserede maskinudstillere, som ikke nåede at få plads, og han opfordrer til, at man kontakter ham, hvis man ønsker at komme på listen. sss

Der er fortsat åbent for tilmelding til erhvervsudstilling og fødevareudstillingen Spisekammeret.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

KU-professor gav roedyrkere en status i klimadebatten

Hvis landbruget skal sænke klimaaftrykket, er det en god idé at tage økonomiske hensyn, påpegede KU-professor Jette Jacobsen på Strubes klimamøde i Nykøbing Falster.

ATV’ere vinder frem som landbrugsredskaber

De små køretøjer kan ofte med fordel bruges i driften i stedet for traktoren.

16 avlermøder på to uger

I løbet af et par uger i december holder DLF 16 avlermøder over hele landet.

Erstatning for sprøjteforbud skaber stor utilfredshed

Første afgørelse om erstatningens størrelse til en lodsejer ramt af sprøjteforbud i et BNBO i Egedal Kommune medfører stor utilfredshed.

Mange tilbud kan skabe forvirring

- Det bedste råd er at have is i maven, lyder det fra Kristian Nørby Nielsen, product manager i Strube Scandinavia.

- Vi skal konstant tænke nyt

På Stenalt Gods drives man af at forbedre sig hele tiden. Derfor undrer det godset, når EU-ordninger som har innovation til formål, udelukker nye driftsmuligheder.

Teknologi har løftet planteavlen på Stenalt Gods

På Stenalt Gods har EU-tilskud været med til at fremme den økologiske planteavl med nye teknologier og opbevaringsmuligheder til tørring.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.
Side 1 af 42 (839 artikler)Prev1234567404142Next