bannerPos

Mary besøger Roskilde Dyrskue

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
17-05-2019 07:50
H.K.H. Kronprinsesse Mary deltager, når Roskilde Dyrskue markerer sit 50-års jubilæum. Endnu uvist om kronprinsparrets børn er med.

Når Roskilde Dyrskue markerer sit 50-års jubilæum, bliver det med deltagelse af H.K.H Kronprinsesse Mary.

Det er længe siden, at tankerne om kongelig deltagelse blev vendt i Roskilde Dyrskue-regi, og siden er der arbejdet på, at det har kunnet lade sig gøre – i stor respekt for de mange aftaler og ikke mindst sikkerhedsforanstaltninger, som sådan et besøg medfører.

Kronprinsessen deltager i selve åbningen, men det vides i skrivende stund ikke, om kronprinsparrets børn, eller nogle af dem, tager turen med til Roskilde.

Er sket før

Det er dog ikke første gang, at repræsentanter for den kongelige familie deltager på dyrskuet i Roskilde.

Senest var i 2007, hvor kronprinsesse Mary på en råkold aften overværede det store hesteshow. Og tilbage i midten af 1970’erne besøgte dronning Margrethe, prins Henrik og de to små prinser, Frederik og Joachim, skuet, hvor de blandt andet også besøgte 4H-udstillingen.

I 1971 – blot et halvt år før sin død i 1972 – overværede kong Frederik IX sammen med dronning Ingrid en opvisning i den store ring.

Kongen deltog også ved åbningen af det første Fællesdyrskue for østlige øer i Roskilde. Det var i 1969, hvor han overværede åbningen samme med daværende statsminister Hilmar Baunsgaard fra de Radikale.

Udstillede røde køer

Samme år udstillede i øvrigt den daværende tronfølger, kronprinsesse Margrethe, røde køer, som hun havde på sin gård, Nordgaarden – i daglig tale ofte omtalt som Prinsessegården ved Allindemagle nær Ringsted.

Tronfølgeren Margrethe fik gården af dansk landbrug i forbindelse med sin 18-års fødselsdag. Håbet var, at hun ville fatte interesse for landbrug og dermed samtidig få indsigt i landbruget som Danmarks største eksporterhverv.

Tronfølgeren solgte gården i 1970, to år før hun blev H.M. Dronning Margrethe II af Danmark.

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next