bannerPos

Mary besøger Roskilde Dyrskue

Henrik Sieben

Journalist, LandbrugØst
17-05-2019 07:50
H.K.H. Kronprinsesse Mary deltager, når Roskilde Dyrskue markerer sit 50-års jubilæum. Endnu uvist om kronprinsparrets børn er med.

Når Roskilde Dyrskue markerer sit 50-års jubilæum, bliver det med deltagelse af H.K.H Kronprinsesse Mary.

Det er længe siden, at tankerne om kongelig deltagelse blev vendt i Roskilde Dyrskue-regi, og siden er der arbejdet på, at det har kunnet lade sig gøre – i stor respekt for de mange aftaler og ikke mindst sikkerhedsforanstaltninger, som sådan et besøg medfører.

Kronprinsessen deltager i selve åbningen, men det vides i skrivende stund ikke, om kronprinsparrets børn, eller nogle af dem, tager turen med til Roskilde.

Er sket før

Det er dog ikke første gang, at repræsentanter for den kongelige familie deltager på dyrskuet i Roskilde.

Senest var i 2007, hvor kronprinsesse Mary på en råkold aften overværede det store hesteshow. Og tilbage i midten af 1970’erne besøgte dronning Margrethe, prins Henrik og de to små prinser, Frederik og Joachim, skuet, hvor de blandt andet også besøgte 4H-udstillingen.

I 1971 – blot et halvt år før sin død i 1972 – overværede kong Frederik IX sammen med dronning Ingrid en opvisning i den store ring.

Kongen deltog også ved åbningen af det første Fællesdyrskue for østlige øer i Roskilde. Det var i 1969, hvor han overværede åbningen samme med daværende statsminister Hilmar Baunsgaard fra de Radikale.

Udstillede røde køer

Samme år udstillede i øvrigt den daværende tronfølger, kronprinsesse Margrethe, røde køer, som hun havde på sin gård, Nordgaarden – i daglig tale ofte omtalt som Prinsessegården ved Allindemagle nær Ringsted.

Tronfølgeren Margrethe fik gården af dansk landbrug i forbindelse med sin 18-års fødselsdag. Håbet var, at hun ville fatte interesse for landbrug og dermed samtidig få indsigt i landbruget som Danmarks største eksporterhverv.

Tronfølgeren solgte gården i 1970, to år før hun blev H.M. Dronning Margrethe II af Danmark.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next