bannerPos

Mary besøger Roskilde Dyrskue

Henrik Sieben

Journalist
17-05-2019 07:50
H.K.H. Kronprinsesse Mary deltager, når Roskilde Dyrskue markerer sit 50-års jubilæum. Endnu uvist om kronprinsparrets børn er med.

Når Roskilde Dyrskue markerer sit 50-års jubilæum, bliver det med deltagelse af H.K.H Kronprinsesse Mary.

Det er længe siden, at tankerne om kongelig deltagelse blev vendt i Roskilde Dyrskue-regi, og siden er der arbejdet på, at det har kunnet lade sig gøre – i stor respekt for de mange aftaler og ikke mindst sikkerhedsforanstaltninger, som sådan et besøg medfører.

Kronprinsessen deltager i selve åbningen, men det vides i skrivende stund ikke, om kronprinsparrets børn, eller nogle af dem, tager turen med til Roskilde.

Er sket før

Det er dog ikke første gang, at repræsentanter for den kongelige familie deltager på dyrskuet i Roskilde.

Senest var i 2007, hvor kronprinsesse Mary på en råkold aften overværede det store hesteshow. Og tilbage i midten af 1970’erne besøgte dronning Margrethe, prins Henrik og de to små prinser, Frederik og Joachim, skuet, hvor de blandt andet også besøgte 4H-udstillingen.

I 1971 – blot et halvt år før sin død i 1972 – overværede kong Frederik IX sammen med dronning Ingrid en opvisning i den store ring.

Kongen deltog også ved åbningen af det første Fællesdyrskue for østlige øer i Roskilde. Det var i 1969, hvor han overværede åbningen samme med daværende statsminister Hilmar Baunsgaard fra de Radikale.

Udstillede røde køer

Samme år udstillede i øvrigt den daværende tronfølger, kronprinsesse Margrethe, røde køer, som hun havde på sin gård, Nordgaarden – i daglig tale ofte omtalt som Prinsessegården ved Allindemagle nær Ringsted.

Tronfølgeren Margrethe fik gården af dansk landbrug i forbindelse med sin 18-års fødselsdag. Håbet var, at hun ville fatte interesse for landbrug og dermed samtidig få indsigt i landbruget som Danmarks største eksporterhverv.

Tronfølgeren solgte gården i 1970, to år før hun blev H.M. Dronning Margrethe II af Danmark.

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next