bannerPos

Mary besøger Roskilde Dyrskue

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
17-05-2019 07:50
H.K.H. Kronprinsesse Mary deltager, når Roskilde Dyrskue markerer sit 50-års jubilæum. Endnu uvist om kronprinsparrets børn er med.

Når Roskilde Dyrskue markerer sit 50-års jubilæum, bliver det med deltagelse af H.K.H Kronprinsesse Mary.

Det er længe siden, at tankerne om kongelig deltagelse blev vendt i Roskilde Dyrskue-regi, og siden er der arbejdet på, at det har kunnet lade sig gøre – i stor respekt for de mange aftaler og ikke mindst sikkerhedsforanstaltninger, som sådan et besøg medfører.

Kronprinsessen deltager i selve åbningen, men det vides i skrivende stund ikke, om kronprinsparrets børn, eller nogle af dem, tager turen med til Roskilde.

Er sket før

Det er dog ikke første gang, at repræsentanter for den kongelige familie deltager på dyrskuet i Roskilde.

Senest var i 2007, hvor kronprinsesse Mary på en råkold aften overværede det store hesteshow. Og tilbage i midten af 1970’erne besøgte dronning Margrethe, prins Henrik og de to små prinser, Frederik og Joachim, skuet, hvor de blandt andet også besøgte 4H-udstillingen.

I 1971 – blot et halvt år før sin død i 1972 – overværede kong Frederik IX sammen med dronning Ingrid en opvisning i den store ring.

Kongen deltog også ved åbningen af det første Fællesdyrskue for østlige øer i Roskilde. Det var i 1969, hvor han overværede åbningen samme med daværende statsminister Hilmar Baunsgaard fra de Radikale.

Udstillede røde køer

Samme år udstillede i øvrigt den daværende tronfølger, kronprinsesse Margrethe, røde køer, som hun havde på sin gård, Nordgaarden – i daglig tale ofte omtalt som Prinsessegården ved Allindemagle nær Ringsted.

Tronfølgeren Margrethe fik gården af dansk landbrug i forbindelse med sin 18-års fødselsdag. Håbet var, at hun ville fatte interesse for landbrug og dermed samtidig få indsigt i landbruget som Danmarks største eksporterhverv.

Tronfølgeren solgte gården i 1970, to år før hun blev H.M. Dronning Margrethe II af Danmark.

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next