bannerPos

Kvindelig trio skal smitte med girlpower

De tre kvinder bag møderne »Kvindeliv på landet med succes« – fra venstre driftsøkonomikonsulent Tina Bjerregaard, jurist Jonna Munch og coach Tina Stentebjerg – lover deltagerne en aften med smittende girlpower.

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
22-10-2018 07:00
Agrovi er i november på banen med en ny møderække af »Kvindeliv på landet med succes«.
Tre nye møder fordelt i Ringsted, Holbæk og Hillerød skal give de sjællandske kvinder på landet mod på at påvirke deres egen og familiens fremtid.  Målet er større overskud og succes i livet, både som kvinde og i rollen samlever/ægtefælle til en landmand.
Det begyndte med et møde i foråret, men »Kvindeliv på landet med succes«, som blev holdt på Lolland-Falster, var så populært, at det nu gentages på Sjælland i november. Og deltagerne kan godt glæde sig til en aften med smittende girlpower, lover Agrovi.
Rådgivningsvirksomheden arrangerer sammen med coach Tina Stentebjerg de tre møder, som foregår tirsdag den 6., onsdag den 14. og torsdag den 22. november – først i Holbæk, så i Ringsted og til sidst i Hillerød.
 

Bekymringer og frustrationer

Modsat forrige generation, er kvinder på landet ofte udearbejdende og ikke helt så involveret i bedriften. Så selv om livsstilen, den friske luft og friheden på landet på mange punkter er berigende, kan der ind imellem alligevel være bekymringer og frustrationer.
Det ved de tre indlægsholdere – Tina Stentebjerg, Jonna Munch og Tina Bjerregaard – alt om. De er alle selv kvinder med rødderne solidt plantet i familielivet og landbrugserhvervet.
Tina Stentebjerg er uddannet coach og har sammen med sin mand et større landbrug, hun er mor til fire, og har prøvet på egen krop og sjæl, hvad udfordringerne ved at være kvinde på landet og at tage ansvar for egen succes betyder. 
Jonna Munch er jurist i Agrovi og har mange års erfaring med rådgivning i alle forhold omkring familiejura, mens Tina Bjerregaard er driftsøkonomikonsulent i Agrovi og ligeledes har erfaring i at drive selvstændig virksomhed i samarbejde med sin ægtefælle.
 
0

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet

Høsten af konsumærter på Lolland-Falster godt i gang

Strube er den største leverandør af frø til konsumærteproduktion på Lolland-Falster med en markedsandel på 66 procent. Selv om såningen først er blevet afsluttet i medio juni, går der ikke mange dage, inden Ardo’s høstkaravane starter op.
Side 1 af 62 (1232 artikler)Prev1234567606162Next