bannerPos

Landbrugsorganisation og DN rydder op på solskinsøen

Det er sådan et syn, man gerne vil være fri for på Bornholm. Derfor har Bornholms Landbrug & Fødevarer taget initiativ til en oprydningsdag på solskinsøen den 22. april.

Henning K. Andersen

Journalist
27-03-2018 10:44
Bornholms Landbrug er gået sammen med DN Bornholm, Bornholms Affaldsbehandling og de bornholmske borgerforeningers netværk om at få ryddet op på øen. Det sker den 22. april.
I løbet af april måned arrangeres der en lang række arrangementer over hele landet, hvor der er oprydning i naturen. Det er traditionelt Danmarks Naturfredningsforening, der er primus motor på de arrangementer, men nu kommer Bornholm med på oprydningens Danmarkskort.

Her er det Bornholms Landbrug & Fødevarer, der har taget initiativet til arrangementet, der finder sted den 22. april. Det sker i et samarbejde med DN Bornholm, øens renovationsselskab Bofa og Bornholms Borgerforeningers Sammenslutning, BSS.
 
- Det har vi gjort, fordi som landmænd ejer vi jo rigtig meget jord på øen, og vi har mange veje rundt om vores jord. Flere af vores medlemmer har konstateret, at der ligger rigtig meget skrald og flyder, og de vil egentlig gerne af med det. Et af vores medlemmer er også medlem hos DN, og han foreslog, at vi skulle tage initiativ til arrangementet. Og det har vi så gjort sammen med DN, siger Thomas Bay Jensen, der er direktør hos Bornholms Landbrug & Fødevarer.
 
- Der er en del borgerforeninger, der har taget imod min henvendelse, og har sendt dem videre i deres netværk, så på den måde ved vi, at det er kommet ud til borgerne. Men om der er nogen borgere, der tropper op den 22. ved jeg ikke helt. Men vi kan se på vores facebookside, at folk synes, det er en god ide, siger han.

Han tilføjer, at han håber på, der dukker mellem 200 og 300 op til arrangementet den 22. april og hjælper med at fjerne affald fra øen. Hvis arrangementet bliver en succes, er det sandsynligt, at det bliver en tilbagevendende begivenhed.
 
Affaldet kan afleveres på Bofas containerplads i Nexø, Olsker eller Rønne hele dagen i åbningstiden eller hos Bornholms Landbrug på Kannikegaard i Aakirkeby i tidsrummet mellem klokken 13 og 15.
Her måles volumen op for at opgøre, hvor meget affald der er samlet sammen fra områder, hvor det ikke hører hjemme. Foreningen byder samtidig på lidt til ganen, og der er konkurrencer.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next