bannerPos

Landbrugsorganisation og DN rydder op på solskinsøen

Det er sådan et syn, man gerne vil være fri for på Bornholm. Derfor har Bornholms Landbrug & Fødevarer taget initiativ til en oprydningsdag på solskinsøen den 22. april.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
27-03-2018 10:44
Bornholms Landbrug er gået sammen med DN Bornholm, Bornholms Affaldsbehandling og de bornholmske borgerforeningers netværk om at få ryddet op på øen. Det sker den 22. april.
I løbet af april måned arrangeres der en lang række arrangementer over hele landet, hvor der er oprydning i naturen. Det er traditionelt Danmarks Naturfredningsforening, der er primus motor på de arrangementer, men nu kommer Bornholm med på oprydningens Danmarkskort.

Her er det Bornholms Landbrug & Fødevarer, der har taget initiativet til arrangementet, der finder sted den 22. april. Det sker i et samarbejde med DN Bornholm, øens renovationsselskab Bofa og Bornholms Borgerforeningers Sammenslutning, BSS.
 
- Det har vi gjort, fordi som landmænd ejer vi jo rigtig meget jord på øen, og vi har mange veje rundt om vores jord. Flere af vores medlemmer har konstateret, at der ligger rigtig meget skrald og flyder, og de vil egentlig gerne af med det. Et af vores medlemmer er også medlem hos DN, og han foreslog, at vi skulle tage initiativ til arrangementet. Og det har vi så gjort sammen med DN, siger Thomas Bay Jensen, der er direktør hos Bornholms Landbrug & Fødevarer.
 
- Der er en del borgerforeninger, der har taget imod min henvendelse, og har sendt dem videre i deres netværk, så på den måde ved vi, at det er kommet ud til borgerne. Men om der er nogen borgere, der tropper op den 22. ved jeg ikke helt. Men vi kan se på vores facebookside, at folk synes, det er en god ide, siger han.

Han tilføjer, at han håber på, der dukker mellem 200 og 300 op til arrangementet den 22. april og hjælper med at fjerne affald fra øen. Hvis arrangementet bliver en succes, er det sandsynligt, at det bliver en tilbagevendende begivenhed.
 
Affaldet kan afleveres på Bofas containerplads i Nexø, Olsker eller Rønne hele dagen i åbningstiden eller hos Bornholms Landbrug på Kannikegaard i Aakirkeby i tidsrummet mellem klokken 13 og 15.
Her måles volumen op for at opgøre, hvor meget affald der er samlet sammen fra områder, hvor det ikke hører hjemme. Foreningen byder samtidig på lidt til ganen, og der er konkurrencer.
0

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 60 (1185 artikler)Prev1234567585960Next