bannerPos

Svineproducenter hædret for resultater

Slagtesvineproducenten Anders Andersen, Sandagergård I/S i Nordvestsjælland, blev hædret af VKST for de faglige præstationer i stalden. Foto: Morten Ipsen

Tekst og foto: Morten Ipsen

Redaktionschef
07-03-2020 10:20
To svineproducenter hædret af VKST for både deres resultatfremgang i stalden og faglig nysgerrighed.

VKST kan godt lide vækst. Derfor fik både soholderen Søren Helmer og slagtesvineproducenten Anders Andersen hæder med på vejen, da VKST forleden udnævnte dem til »årets højdespringere« for deres præstationer i stalden over de seneste fire år. Et andet kriterium for kåringen var faglig nysgerrighed. 

Anders Andersen, Sandagergaard I/S, Ubby i Nordvestsjælland, har præsteret at løfte sine slagtesvins produktivitet, så de i 2019 havde en kødprocent på 63,5, 1.023 gram daglig reference-tilvækst og 2,41 foderenenheder i reference-foderforbrug. I det sidste kvartal af 2019 var den daglige reference-tilvækst endda helt oppe på 1.124 gram med et reference-foderforbrug på 2,36 foderenheder. 

Fra 2016 til 2018 var kødprocenten 61,9, mens svinenes reference-tilvækst lå på 903 gram dagligt med et reference-foderforbrug på 2,69 foderenheder. 

Til årsmødet fremhævede VKST i sin motivation for hæderen, at Anders Andersen hele tiden arbejder på at motivere sine medarbejdere, og han er dygtig til at fokusere på daglige rutiner, der giver stabilitet i produktionen.

Styr på det

Hos soholderne løb Søren Helmer, Bredebjerggård I/S mellem Ugerløse og Igelsø, af med hæderen. VKST fremhævede blandt andet, at »han kan sit budget i søvne«, han er meget målrettet, men er også klar til at ændre på tingene, hvis de ikke virker – i et fint samarbejde med sin fodermester, Vita.

Søren Helmer er gået fra at have 32,5 fravænnede grise pr. årsso i 2016 til 38,0 fravænnede grise i 2019.

 

 

Fortalte om generationsskifte

Forpagter og landmand Birgitte Natorp fik ros af flere af de 260 fremmødte for sin personlige fortælling om et generationsskifte, der nu er sat i gang på Marienborg Gods på Vestmøn.

Birgitte Natorp er 55 år og har to døtre, hvoraf den ene, Emma, er i gang med at overtage godset, som er med 750 søer i opformering, 900 hektar ager og 370 hektar skov. Derudover hører der 30 lejeboliger og syv jagtkonsortier til. 

0

Valtra har lanceret en fjernstyret traktor

Valtra og firmaet Elisa har sammen udviklet fjernbetjening af en traktor med 5G-netværket og et 360 graders kamera. Løsningen er den første af sin slags i verden.

Spændende tur til Japan

Mød dygtige japanske landmandskolleger på deres landbrug og oplev ved selvsyn det japanske højværdimarked for danske landbrugsprodukter.

Begrænset forskel på klimaets bundlinje

Aarhus Universitet finder ingen særlige forskelle på miljø- og klimapåvirkningen mellem økologisk og konventionel planteproduktion.

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.
Side 1 af 60 (1188 artikler)Prev1234567585960Next