bannerPos

Svineproducenter hædret for resultater

Slagtesvineproducenten Anders Andersen, Sandagergård I/S i Nordvestsjælland, blev hædret af VKST for de faglige præstationer i stalden. Foto: Morten Ipsen

Tekst og foto: Morten Ipsen

Redaktionschef
07-03-2020 10:20
To svineproducenter hædret af VKST for både deres resultatfremgang i stalden og faglig nysgerrighed.

VKST kan godt lide vækst. Derfor fik både soholderen Søren Helmer og slagtesvineproducenten Anders Andersen hæder med på vejen, da VKST forleden udnævnte dem til »årets højdespringere« for deres præstationer i stalden over de seneste fire år. Et andet kriterium for kåringen var faglig nysgerrighed. 

Anders Andersen, Sandagergaard I/S, Ubby i Nordvestsjælland, har præsteret at løfte sine slagtesvins produktivitet, så de i 2019 havde en kødprocent på 63,5, 1.023 gram daglig reference-tilvækst og 2,41 foderenenheder i reference-foderforbrug. I det sidste kvartal af 2019 var den daglige reference-tilvækst endda helt oppe på 1.124 gram med et reference-foderforbrug på 2,36 foderenheder. 

Fra 2016 til 2018 var kødprocenten 61,9, mens svinenes reference-tilvækst lå på 903 gram dagligt med et reference-foderforbrug på 2,69 foderenheder. 

Til årsmødet fremhævede VKST i sin motivation for hæderen, at Anders Andersen hele tiden arbejder på at motivere sine medarbejdere, og han er dygtig til at fokusere på daglige rutiner, der giver stabilitet i produktionen.

Styr på det

Hos soholderne løb Søren Helmer, Bredebjerggård I/S mellem Ugerløse og Igelsø, af med hæderen. VKST fremhævede blandt andet, at »han kan sit budget i søvne«, han er meget målrettet, men er også klar til at ændre på tingene, hvis de ikke virker – i et fint samarbejde med sin fodermester, Vita.

Søren Helmer er gået fra at have 32,5 fravænnede grise pr. årsso i 2016 til 38,0 fravænnede grise i 2019.

 

 

Fortalte om generationsskifte

Forpagter og landmand Birgitte Natorp fik ros af flere af de 260 fremmødte for sin personlige fortælling om et generationsskifte, der nu er sat i gang på Marienborg Gods på Vestmøn.

Birgitte Natorp er 55 år og har to døtre, hvoraf den ene, Emma, er i gang med at overtage godset, som er med 750 søer i opformering, 900 hektar ager og 370 hektar skov. Derudover hører der 30 lejeboliger og syv jagtkonsortier til. 

0

Landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.

Flot jubilæumsmodel fra S.D. Kjærsgaard

Tylco Silomontage har lavet en guldhandel med S.D. Kjærsgaard – en meget omtalt minilæsser fra Case.

Kvægbrugere skal bidrage til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger, der skal nedbringe antallet af ulykker.

Roekampagnetid er også pulptid

Det er ikke kun roedyrkere, der er i fokus hos Nordic Sugar for tiden. Firmaet er også i gang med at producere HP-Pulp til mælkeproducenter, der bruger det både som grov- og kraftfoder.

Sukkerroehøst under perfekte forhold

2020-sæsonen har været optimal til at dyrke sukkerroer, hvor nedbør og sol har givet en høj sukkerprocent – også på Lidsø.

Onlineoverblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Avler tvivler på at minken kommer igen

Den sjællandske minkavler Henrik Svendsen havde ikke set en total nedlukning af dansk minkproduktion komme overhovedet.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.
Side 1 af 76 (1514 artikler)Prev1234567747576Next