bannerPos

Tre hestedage i Gørlev

Der holdes igen i år hesteskue og kræmmermarked i Gørlev mellem Slagelse og Kalundborg. Arkivfoto

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
27-06-2018 07:00
I dagene 6.- 8. juli er der for 42. gang hesteskue og kræmmermarked i Gørlev i Vestsjælland.
Hvert år på denne årstid sætter mange hesteejere – sammen med deres heste – kurs mod Gørlev mellem Slagelse og Kalundborg.
Den vestsjællandske by har siden 1977 holdt hesteskue og kræmmermarked, og sådan bliver det selvfølgelig også i år, hvor arrangementet således foregår for 42. gang.
Det sker i år i dagene 6.- 8. juli, og til det traditionsrige skue, hvor der er tilmeldt omkring 60 hopper og vallakker, kan man vanen tro blandt andet opleve et stort hesteoptog, ringridning og hesteshows.
De tilmeldte heste og ponyer fordeler sig på racerne belgier, islændere, haflingere, knabstruppere, tinkere, shetlændere og new forrest. Gæsteracen i år er miniatureheste.
Udover de mange indslag med heste er der alle tre dage kræmmermarked og tivoli, og det omfangsrige program og mange aktiviteter tiltrækker år efter år mange mennesker.
 
0

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.
Side 1 af 64 (1277 artikler)Prev1234567626364Next