bannerPos

Åbent hus i forsøgsmark

Tirsdag den 25. juni er der mulighed for en aftentur i forsøgsmarken i Nr. Søby. Billedet er fra sidste års arrangement. Foto: Camilla Bønløkke

Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
13-06-2019 08:00
Centrovice inviterer til gennemgang af forsøgene i Nr. Søby den 25. juni.

Det er efterhånden blevet en sommertradition, at Centrovices planteavlskonsulenter inviterer til åbent hus i forsøgsmarken, Røjlevej 4B, Nr. Søby. I år sker det tirsdag den 25. juni klokken 19.00, og igen i samarbejde med Danish Agro.

I forsøgsmarken kan deltagerne blandt andet høre seneste nyt om sortsvalg i vinterhvede og vinterbyg, optimal dyrkning af vinterraps samt efterafgrødetyper og målrettet regulering. Endelig giver Danish Agro også deltagerne en markedsorientering for korn/raps og Fieldsense en præsentation af deres vejrstationer.

Aftenen rundes af med et gratis besøg ved pølsevognen samt øl/vand og kaffe.

Arrangementet er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Urhøj holdt åbent hus

Mange besøgende til åbent hus hos Urhøj i Gørlev

Åben invitation fra dansk landbrug

61 bedrifter over hele landet inviterer søndag den 15. september alle inden for i staldene til den 22. udgave af Åbent Landbrug.

Generationsskifte skal planlægges

Østdansk Landboforening har nedsat en taskforce-gruppe, der har fokus på generationsskifte. Baggrunden er alvorlig –  gennemsnitsalderen for danske landmænd stiger og stiger.

Ole Daniel Hansen, Intego: - Husk det årlige eftersyn, når du har ansatte

De færreste ved, at har man blot én ansat – det gælder også landbrug – skal blandt andet alt håndværktøj, stiger og porte efterses én gang årligt af en certificeret virksomhed.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

En forsikringsmægler er landmandens egen forsikringsspecialist

- Mægleren er landmandens personlige rådgiver og skal alene varetage landmandens interesser overfor forsikringsselskabet, forklarer Peter Quitzau, direktør i DLBR Forsikringsmægler A/S.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

- Så bedst, ikke billigst

Det var lidt af en øv-formiddag med regn til at vise såmaskinerne frem, da VKST holdt sådemo ved Ny Lellingegård, Køge. Men det forhindrede dog ikke, at der alligevel dukkede en hel del sågrej-nysgerrige op for at kigge på varerne. Og et af rådene er, at det betaler sig ind flere gange at opgradere sit udstyr til såningen.
Side 1 af 36 (720 artikler)Prev1234567343536Next