bannerPos

Fårets Dag med påskelam er en populær tradition

Påskelørdag den 20. april er det Fårets Dag, hvor der mange steder er mulighed for at opleve – og måske sågar holde – nogle af forårets nyfødte lam. Foto: Jesper Hallgren

Jesper Hallgren

Journalist
17-04-2019 08:36
Påskelørdag den 20. april er det Fårets Dag, og fåreavlere over hele landet holder vanen tro åbent hus.

Traditionen tro holder fåreavlere over hele landet Fårets Dag i påsken, og i den anledning er der påskelørdag den 20. april åbent hus hos mange af landets fåreavlere, hvor alle er velkomne i tidsrummet klokken 10 til 16.

Mange steder kan man formentlig opleve små påskelam. I marts og april får hovedparten af landets 100.000 får således op til tre lam, og de er naturligvis ekstra populære blandt børnene.

Mange fåreavlere har i anledningen af åbent hus-arrangementet også forskellige aktiviteter på programmet. Flere steder bydes der på smagsprøver, og der vil være produkter lavet af ulden fra får.

Der er under alle omstændigheder – måske midt mellem et par påskefrokoster – mulighed for at få en rigtig hyggelig påsketur med familien.

På hjemmesiden www.sjfaar.dk kan man finde en oversigt over de besætninger, som åbner stalddørene og byder inden for den 20. april.

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next