bannerPos

Fårets Dag med påskelam er en populær tradition

Påskelørdag den 20. april er det Fårets Dag, hvor der mange steder er mulighed for at opleve – og måske sågar holde – nogle af forårets nyfødte lam. Foto: Jesper Hallgren

Jesper Hallgren

Journalist
17-04-2019 08:36
Påskelørdag den 20. april er det Fårets Dag, og fåreavlere over hele landet holder vanen tro åbent hus.

Traditionen tro holder fåreavlere over hele landet Fårets Dag i påsken, og i den anledning er der påskelørdag den 20. april åbent hus hos mange af landets fåreavlere, hvor alle er velkomne i tidsrummet klokken 10 til 16.

Mange steder kan man formentlig opleve små påskelam. I marts og april får hovedparten af landets 100.000 får således op til tre lam, og de er naturligvis ekstra populære blandt børnene.

Mange fåreavlere har i anledningen af åbent hus-arrangementet også forskellige aktiviteter på programmet. Flere steder bydes der på smagsprøver, og der vil være produkter lavet af ulden fra får.

Der er under alle omstændigheder – måske midt mellem et par påskefrokoster – mulighed for at få en rigtig hyggelig påsketur med familien.

På hjemmesiden www.sjfaar.dk kan man finde en oversigt over de besætninger, som åbner stalddørene og byder inden for den 20. april.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next