bannerPos

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

I et hjørne af »festlokalet« var der mejetærsker og traktorer, som tydeligt viste udviklingen gennem årene. Foto: Jørn Jervelund

Jesper Hallgren

Journalist
11-05-2019 09:48
Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Slagelse Maskinforretning kunne for nylig fejre 25-års jubilæum, og det blev markeret med en reception i lokalerne på Skovsødalen i udkanten af Slagelse, hvor den vestsjællandske maskinforretning har haft base gennem alle årene.

Jubilæumsreceptionen blev et stort tilløbsstykke, og der var besøgende fra hele landet i »festlokalet«, hvor der hele eftermiddagen var hyggelig og afslappet stemning.

Der var både vådt og tørt til de mange fremmødte, som i det ene hjørne blandt andet også kunne nyde New Hollands 100-års jubilæumstraktor med en særlig lakering, der var specielt indkøbt til lejligheden.

Gammel Fiat-traktor 

I et interview i LandbrugØst op til jubilæet kom de to indehavere af Slagelse Maskinforretning, direktør Torben Nielsen og salgschef Niels Lauritzen, blandt andet ind på den enorme udvikling, der har været inden for maskinerne.

Til jubilæumsreceptionen var udviklingen også let at se i »historisk maskinhjørne«, hvor de fremmødte kunne se en gammel Fiat-traktor ved siden af en flot, ny New Holland-traktor.

Netop New Holland fylder til daglig også en del i Slagelse Maskinforretning, som har hele programmet fra det anerkendte mærke inden for både mejetærskere, traktorer, industrimaskiner og redskaber.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next