bannerPos

Mange valfartede til jubilæum i Slagelse

I et hjørne af »festlokalet« var der mejetærsker og traktorer, som tydeligt viste udviklingen gennem årene. Foto: Jørn Jervelund

Jesper Hallgren

Journalist
11-05-2019 09:48
Besøgende fra hele landet var med til at fejre 25-års jubilæum i Slagelse Maskinforretning.

Slagelse Maskinforretning kunne for nylig fejre 25-års jubilæum, og det blev markeret med en reception i lokalerne på Skovsødalen i udkanten af Slagelse, hvor den vestsjællandske maskinforretning har haft base gennem alle årene.

Jubilæumsreceptionen blev et stort tilløbsstykke, og der var besøgende fra hele landet i »festlokalet«, hvor der hele eftermiddagen var hyggelig og afslappet stemning.

Der var både vådt og tørt til de mange fremmødte, som i det ene hjørne blandt andet også kunne nyde New Hollands 100-års jubilæumstraktor med en særlig lakering, der var specielt indkøbt til lejligheden.

Gammel Fiat-traktor 

I et interview i LandbrugØst op til jubilæet kom de to indehavere af Slagelse Maskinforretning, direktør Torben Nielsen og salgschef Niels Lauritzen, blandt andet ind på den enorme udvikling, der har været inden for maskinerne.

Til jubilæumsreceptionen var udviklingen også let at se i »historisk maskinhjørne«, hvor de fremmødte kunne se en gammel Fiat-traktor ved siden af en flot, ny New Holland-traktor.

Netop New Holland fylder til daglig også en del i Slagelse Maskinforretning, som har hele programmet fra det anerkendte mærke inden for både mejetærskere, traktorer, industrimaskiner og redskaber.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.

51.309 besøgte Landsskuet

Lunefuldt dansk sommervejr afholdt ikke publikum fra at besøge Landsskuet i Herning

Solrig 2. dag på Landsskuet

En grå og halvvåd torsdag bød gav godt 15.000 gæster på Landsskuet i Herning. Fredag er startet ud i dansk sommer med sol og lune temperaturer

En effektiv og klimavenlig landbrugsproduktion

Den nyslåede fødevareminister, Mogens Jensen, (S), ser frem til et givtigt samarbejde med landbruget og fødevaresektoren – som han mener både er, og bør være både effektiv og klimavenlig

Giv natur og vildt en håndsrækning

Ved at plante små beplantninger og læhegn skaber man små biotoper, som natur og vildt hurtigt vil sætte pris på.

Den sidste gris er leveret…

Gennem 40 år har Ole Andersen handlet med smågrise, men nu er det slut. LandbrugØst var med på en af de sidste ture, han kørte for SLS Sjælland.

Private overvejer sag mod gasledning

En række lodsejere i Sønderjylland skriver nu ud andre lodsejere for at lodde stemningen for om muligt at køre en sag mod den danske stat omkring det planlagte byggeri af Baltic Pipe-gasledningen.
Side 1 af 33 (650 artikler)Prev1234567313233Next