bannerPos

Mød øko-grise til Sofari

Søndag den 26. maj holdes Sofari, som giver mulighed for at møde de økologiske grise på nærmeste hold. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
21-05-2019 12:09
Søndag den 26. maj åbnes dørene til Sofari hos 11 økologiske landmænd rundt om i landet.

11 økologiske landmænd over hele landet åbner søndag den 26. maj deres gårde op til Sofari, som giver danskerne mulighed for at møde de økologiske grise under åben himmel.

Sofari markeres to steder øst for Storebælt, og det er på Åmosegård ved Anders og Signe Couppé mellem Jyderup og Ruds Vedby i Vestsjælland, og på Gelstrupgård i Gelstrup i Odsherred.

På Åmosegård er der åbent fra klokken 10 til 14, mens der er »udvidet« åbningstid på Gelstrupgård, som først lukker en time senere.

Sofari arrangeres af foreningen FØKS, Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland, Organic Pork og Tican.

Man kan finde adresser og læse om de enkelte bedrifter på www.sofari.dk.

Øko-træf havde fokus på klimaændringerne

Omkring 100 økologer var med til økologisk inspirationsdag i VKST med indlæg fra blandt andre Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer.

Sprøjtenyhed fra Falster

Tusindvis af danske landmænd har været i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten – blandt andet fremtidens sprøjte fra Hardi.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Landmand taber spildevandssag i Landsretten

Østre Landsret har omstødt en to år gammel dom fra Byretten i Roskilde, hvor landmand Ole Christiansen ellers havde fået medhold i, at han ikke behøvede at følge påbud om forbedre rensningen af sit spildevand til et vandløb.

- Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Den nye indpakning bliver gentaget

Mælkeproducenter på østlige øer inviterer torsdag den 28. november til stormøde i Sorø.

Undgå brand i vintermånederne

Fyringssæsonen er gået i gang, hvilket betyder større risiko for gårdbrande, advarer Topdanmark. 
Side 1 af 41 (807 artikler)Prev1234567394041Next