bannerPos

Mød øko-grise til Sofari

Søndag den 26. maj holdes Sofari, som giver mulighed for at møde de økologiske grise på nærmeste hold. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
21-05-2019 12:09
Søndag den 26. maj åbnes dørene til Sofari hos 11 økologiske landmænd rundt om i landet.

11 økologiske landmænd over hele landet åbner søndag den 26. maj deres gårde op til Sofari, som giver danskerne mulighed for at møde de økologiske grise under åben himmel.

Sofari markeres to steder øst for Storebælt, og det er på Åmosegård ved Anders og Signe Couppé mellem Jyderup og Ruds Vedby i Vestsjælland, og på Gelstrupgård i Gelstrup i Odsherred.

På Åmosegård er der åbent fra klokken 10 til 14, mens der er »udvidet« åbningstid på Gelstrupgård, som først lukker en time senere.

Sofari arrangeres af foreningen FØKS, Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Friland, Organic Pork og Tican.

Man kan finde adresser og læse om de enkelte bedrifter på www.sofari.dk.

0

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.

Hallegård på Bornholm er nu klima-miljø-pilotprojekt og eksperimentarium

Hallegård på Bornholm, katalysator for det bornholmske madeventyr og kendt af titusinder af ferie-gæster som kulinarisk kraftcenter, etablerer nu et såkaldt pilotprojekt i form af et klima- og miljø-eksperimentarium.

Miljøstyrelsen godkender Reglone i sidste øjeblik

Efter et intensivt, fagligt tovtrækkeri har Miljøstyrelsen givet kartoffelavlerne lov til at bruge Reglone. Hastigheden hos myndighederne har dog været under al kritik, mener man hos Landbrug & Fødevarer.
Side 1 af 64 (1274 artikler)Prev1234567626364Next