bannerPos

Nyt kornanlæg blev vist frem

Flere interesserede kiggede forbi, da Overgaard inviterede til åbent hus på det nye kornanlæg på Saunsøgård på Vestlolland. Foto: Jørn Jervelund

Tekst og foto: Jesper Hallgren

Journalist
22-06-2019 10:08
Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Der var for nylig en oplagt mulighed for at se et nyt kornanlæg – med to nye haller – på Saunsøgård ved Nakskov på Vestlolland, da Overgaard inviterede til åbent hus på det nye anlæg, der vil være klar til at modtage korn til den kommende høst.

Flere interesserede kiggede også forbi og fik spurgt til mulighederne for at levere deres korn på anlægget, ligesom de fremmødte blev budt på lidt at spise og drikke.

Overgaard har valgt at leje sig ind på kornanlægget, der er opført og skal drives af Saunsøgård, der ligger kun cirka én kilometer fra industrihavnen i Nakskov.

200 tons korn i timen

Rasmus Tanciula, salgskonsulent hos Overgaard, ser med det nye kornanlæg frem til at kunne tilbyde områdets landmænd langt bedre muligheder for at afsætte deres høst. 

- Vi er glade for placeringen af det nye anlæg, der næsten kommer til at fungere som et havnelager. Jo mindre kørsel, jo højere effektivitet og jo bedre pris kan vi tilbyde, påpeger Rasmus Tanciula.

Ingeniørfirmaet Læssøe Simonsen A/S står som hovedentreprenør for det nye kornanlæg, der får en samlet kapacitet på 24.000 tons – i to haller à hver 12.000 tons. 

Det automatiserede anlæg får samtidig en tørrekapacitet på 78 tons i timen og vil kunne transportere 200 tons korn i timen.

0

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 60 (1185 artikler)Prev1234567585960Next