bannerPos

Nyt kornanlæg blev vist frem

Flere interesserede kiggede forbi, da Overgaard inviterede til åbent hus på det nye kornanlæg på Saunsøgård på Vestlolland. Foto: Jørn Jervelund

Jesper Hallgren

Journalist
22-06-2019 10:08
Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Der var for nylig en oplagt mulighed for at se et nyt kornanlæg – med to nye haller – på Saunsøgård ved Nakskov på Vestlolland, da Overgaard inviterede til åbent hus på det nye anlæg, der vil være klar til at modtage korn til den kommende høst.

Flere interesserede kiggede også forbi og fik spurgt til mulighederne for at levere deres korn på anlægget, ligesom de fremmødte blev budt på lidt at spise og drikke.

Overgaard har valgt at leje sig ind på kornanlægget, der er opført og skal drives af Saunsøgård, der ligger kun cirka én kilometer fra industrihavnen i Nakskov.

200 tons korn i timen

Rasmus Tanciula, salgskonsulent hos Overgaard, ser med det nye kornanlæg frem til at kunne tilbyde områdets landmænd langt bedre muligheder for at afsætte deres høst. 

- Vi er glade for placeringen af det nye anlæg, der næsten kommer til at fungere som et havnelager. Jo mindre kørsel, jo højere effektivitet og jo bedre pris kan vi tilbyde, påpeger Rasmus Tanciula.

Ingeniørfirmaet Læssøe Simonsen A/S står som hovedentreprenør for det nye kornanlæg, der får en samlet kapacitet på 24.000 tons – i to haller à hver 12.000 tons. 

Det automatiserede anlæg får samtidig en tørrekapacitet på 78 tons i timen og vil kunne transportere 200 tons korn i timen.

Høsten kom godt i gang på Lolland

Overraskende højt udbytte, lød det fra Kim Monk Rasmussen, Hvidkilde og Bøllesminde, der var blandt de første til at høste vinterbyg.

Ny teknologi og hunde skal bekæmpe rotter

Med hundeførere og særligt udviklede digitale og giftfrie fælder melder HedeDanmark sig ind i kampen mod rotter og andre skadedyr.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Daka Refood har sat biogasanlæg på standby

Daka Refood har indtil videre sat planerne om et biogasanlæg på Sjælland til madaffald på pause. Det skyldes ændringer i støtteordningerne til nye biogasanlæg.

Veganer modtager trusler efter ulovlig indtrængen

Veganerpartiets stifter, Henrik Vindfeldt, har modtaget trusler efter han ulovligt trængte ind i en svinestald på Falster.

Varm opstart på årets høst

Guldborgsund Agro I/S tog på en varm sommerdag tre nye Case IH Axial-Flow 9250 i brug ved høst af bakkesvingel.

Den grønne omstilling er på vej på græs

En mere intensiv produktion af kløvergræs kan hjælpe den grønne omstilling i landbruget på flere måder, viser resultater af ny forskning på Aarhus Universitet.

Søllested Maskinforretning kører videre uden John Deere

Torben Kepp Jensen, indehaver af Søllested Maskinforretning, oplyser, at virksomheden fortsætter uden John Deere-forhandlingen.

Høstmaskiner godkendt til kørsel

Myndighederne har netop givet dispensation til at køre med de landbrugsmaskiner på gummibælter, der står for høsten af ærter.

Bisonsti er åbnet på Bornholm

Søndag inviede den nye miljøminister Lea Wermelin (S) Bisonstien i Almindingen. Stien er en ud af fem nye vandreruter på Bornholm, der er blevet markeret, så det er nemt at finde rundt.
Side 1 af 33 (656 artikler)Prev1234567313233Next