bannerPos

Nyt kornanlæg blev vist frem

Flere interesserede kiggede forbi, da Overgaard inviterede til åbent hus på det nye kornanlæg på Saunsøgård på Vestlolland. Foto: Jørn Jervelund

Jesper Hallgren

Journalist
22-06-2019 10:08
Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Der var for nylig en oplagt mulighed for at se et nyt kornanlæg – med to nye haller – på Saunsøgård ved Nakskov på Vestlolland, da Overgaard inviterede til åbent hus på det nye anlæg, der vil være klar til at modtage korn til den kommende høst.

Flere interesserede kiggede også forbi og fik spurgt til mulighederne for at levere deres korn på anlægget, ligesom de fremmødte blev budt på lidt at spise og drikke.

Overgaard har valgt at leje sig ind på kornanlægget, der er opført og skal drives af Saunsøgård, der ligger kun cirka én kilometer fra industrihavnen i Nakskov.

200 tons korn i timen

Rasmus Tanciula, salgskonsulent hos Overgaard, ser med det nye kornanlæg frem til at kunne tilbyde områdets landmænd langt bedre muligheder for at afsætte deres høst. 

- Vi er glade for placeringen af det nye anlæg, der næsten kommer til at fungere som et havnelager. Jo mindre kørsel, jo højere effektivitet og jo bedre pris kan vi tilbyde, påpeger Rasmus Tanciula.

Ingeniørfirmaet Læssøe Simonsen A/S står som hovedentreprenør for det nye kornanlæg, der får en samlet kapacitet på 24.000 tons – i to haller à hver 12.000 tons. 

Det automatiserede anlæg får samtidig en tørrekapacitet på 78 tons i timen og vil kunne transportere 200 tons korn i timen.

Ukrudtsplante kan true dyrkningen af majs

EU-støttede markforsøg hjælper til at dæmme op for ukrudtsplanten hanespore, der truer med at vokse majsplanter over hovedet.

Styrelse vil gerne se nærmere på Gefions nye tal om Karrebæk Fjord

Den sjællandske landboforening Gefion har fundet rester i vandet af det miljøfarlige stof TBT, som ligger 850 procent over grænseværdien i det område, hvor der er blevet dumpet i fjorden. Miljøstyrelsen forstår undren.

En containerløsning som passer sig selv

Et ETA-fyr sørger for at 30.000 smågrise årligt kan holde varmen. Vigtigst for landmanden selv er, at fyret passer sig selv, at olie er fortid og, at han kan bruge egenproduceret flis og restprodukter fra planteproduktionen.

Slamdumpning i Karrebæk Fjord havde betydning for miljø

Den sjællandske landboforening Gefion har i Karrebæk Fjord på Østsjælland målt høje koncentrationer af det miljøfarlige stof TBT, som var 850 procent over grænseværdien. Dermed kan det ikke passe, at der blot var tale om rent sand, som blev bypasset i fjorden som følge af rensning af sejlrende. Det sagde Miljøstyrelsen ellers for et halvt år siden.

Greenpeace-aktivist: - Det er ikke direkte mod Kjær Knudsen

Greenpeace-aktion på Vanløsegård på Midtsjælland handlede om at reducere svineproduktionen og få forskning på kemikalierne i svineproduktionen.

Efter ulovlig aktion - Landmænd tages som gidsler af en organisation, der føler sig hævet over loven

Greenpeaces opførsel hører ikke hjemme i en retsstat, lyder det fra L&F. Danske Svineproducenter mener, at politiet må tage sig af aktivisterne.

Greenpeace-aktion mod familien Kjær Knudsens svinelandbrug

- Vi driver et stort landbrug med store stalde. Men det er netop årsagen til, at vi siden 2008 løbende har kunnet investere i den mest moderne miljøteknologi på vores landbrug, siger Kim Kjær Knudsen. 17 aktivister invaderede tirsdag morgen familiens ejendom. Greenpeace-talsmand forsvarer aktionen.

Landmand og jæger: - Kronvildt ødelægger for mange penge

Landmand og jagtformand mener, at Vildtforvaltningsrådet er ude af trit med virkeligheden omkring bestanden af blandt andet kronvildt.

Jæger-kritik bliver afvist

- Vi følger regionale anvisninger, siger formanden for Vildtforvaltningsrådet.

Pulje til skovrejsning er skrumpet med 30 millioner kroner

Der er kun fem millioner kroner tilbage i en støttepulje til privat skovrejsning i 2020. Staten må op på beatet og tilføre flere midler, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.
Side 1 af 38 (759 artikler)Prev1234567363738Next