bannerPos

Åbent Landbrug i mindre format

Åbent Landbrug den 20. september bliver helt anderledes i år. Kun tre familier må besøge den enkelte vært – én ad gangen. Billedet er fra sidste års arrangement hos Lars Hansen i Dømmestrup. Foto: Erik Hansen

Tekst og foto: Erik Hansen

Redaktør, LandbrugFyn
30-06-2020 08:00
Der er behov for mange flere, som vil åbne deres bedrift for besøg den tredje søndag i september. Hvert sted må der kun komme tre familier.

Corona-restriktionerne får også indflydelse på afviklingen af det traditionelle store tilløbsstykke, »Åbent Landbrug« den tredje søndag i september.

Hvor det gennem de mange foregående år har samlet hundredvis af besøgende på de over 50 landbrug landet over, må hver enkelt vært i år kun få besøg af tre familier. De skal komme hver for sig, henholdsvis klokken 10, 12 og 14, når arrangementet løber af stablen søndag den 20. september.

Landbrug & Fødevarer, som har bag afviklingen af det årligt tilbagevendende arrangement, har derfor brug for mange flere værter, for at kunne opfylde de mange familiers ønske om at besøge et landbrug. 

- Selvfølgelig er det synd, at vi ikke kan få så mange på besøg ad gangen. Til gengæld har det her koncept potentiale til at give meget bedre dialog og forståelse på tværs af land og by, når man får ekstra tid og ro til at vise omverden, hvordan ens landbrug ser ud. Derfor håber jeg, at rigtig mange af vore andelshavere vil åbne op og være med til at vise, hvad der gør dansk landbrug så fantastisk, siger Agnete Poulsen fra Danish Crown, som er medspiller ved »Åbent Landbrug«.

For at få puslespillet til at gå op, er ambitionen at finde over 200 værter på landsplan, og helst inden sommerferiens start. Vælger man at blive vært, står Landbrug & Fødevarer og Danish Crown klar til at hjælpe med råvarer og produkter til uddeling samt kaffe og forplejning til alle besøg.

Derfor opfordres alle interesserede været ved dette års Åbent Landbrug i miniformat at kontakte Landbrug & Fødevarer eller Danish Crown.

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1235 artikler)Prev1234567606162Next