bannerPos

Et positivt møde mellem land og by

Martin Winther begyndte med at vise bedriften frem for omverdenen allerede for 40 år siden. Han går stadig til hånde på gården, nu hvor den er overtaget af sønnen og svigerdatteren. Foto: Majbritt Christensen

Tekst og foto: Majbritt Christensen

Fagjournalist
18-09-2019 08:29
På årets udgave af Åbent Landbrug kunne man på Bredagergård ved Skibby møde får og malkekøer, smage ost og klappe en kalv.

Der var ingen sure miner på Bredagergård ved Skibby i Hornsherred, der var blandt de mange bedrifter landet over, som for nylig inviterede til Åbent Landbrug.

-Jeg har ikke noget overblik over, nøjagtigt hvor mange der er kommet, men der er mange, og det jeg ser, er lutter glade ansigter og en rigtig positiv stemning, fortæller Charlotte Winther. 

Hun driver til daglig Bredagergård sammen med sin mand Jens, der er tredje generation på gården.

Hele familien er med for at hjælpe i dag, og de er lettede over, at det hele forløber gnidningsløst og at folk har taget imod de positive hensigter bag invitationen.

Busser fra København

- Dengang, tilbage i 1980, blev folk kørt hertil i busser inde fra København, fortæller Martin Winther, der drev ejendommen sammen med sin kone, Agnethe, frem til sønnen og svigerdatteren overtog gården.

- Jeg har jo rundet de 80 år, men bor tæt på og kommer stadig og hjælper til.

- Jeg kører meget traktor, og så reparer jeg og laver lidt svejsearbejde. Det er dejligt, at man kan holde sig lidt i gang, fortæller Martin Winther, hvis kone Agnethe er anden generation på gården.

Det var dem, der startede traditionen op med at åbne stedet for omverdenen, længe før det hed Åbent Landbrug. Måske inspireret af, at Martin Winther gennem 20 år var underviser på Høng Landbrugsskole.

Begejstrede børn

- Vi er med i dag, for at børnene skal få en god indsigt i, hvad der sker på en gård. Deres mor arbejder selv inden for landbruget, men derfor kan det jo godt være, at maden kommer fra et andet sted. Måske kommer den mælk, de drikker i skolen her fra gården, bemærker Poul Erik og Christina.

De har taget turen fra Stenlille for at børnene, Fredrik, Sia og Marcus, kan se, hvor mælken og kødet kommer fra. 

Og det lader til at være en succes, for børnene er meget begejstrede for kalvene som villigt lader sig blive rørt ved og beundret.

85.000 børn og voksne drog på gårdbesøg 
62 landmænd over hele landet åbnede i år stalddørene og inviterede en september-søndag alle inden for til Åbent Landbrug, der i år løb af stablen for 22. gang.
Den populære tradition var vanen tro et stort tilløbsstykke med i alt 84.922 besøgende, der så, rørte og lugtede til dansk landbrug anno 2019.
I alle egne blev der således sparket traktordæk, klappet kalve, hilst på grise og kyllinger og set eksempler på, hvad danske landmænd gør for natur og klima. /jhal

 

0

Aktiv ungdomsorganisation i fremgang på flere fronter

LandboUngdom er en aktiv organisation med fremgang, der senest er gået med i et nyt nordisk netværk for unge på landet.

40.000 arter på plads i Naturbasen

På Danmarks største vidensbank med national flora og fauna sætter amatører og eksperter hinanden stævne og indsamler unik viden.

Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

Rust virksomheden til den næste krise

Søren Pilegaard, virksomhedsrådgiver i VKST, kommer med råd til at ruste sin virksomhed i en usikker fremtid.

Husk forsikringen – inden skaden sker

Udføres landbrugsarbejde for andre, bør det overvejes at udvide ansvarsforsikringen.

Väderstad med nyt stophjul til såmaskine

For at øge såpræcisionen yderligere lancerer Väderstad et nyt stophjul til deres rækkesåmaskiner.

Koldsøs innovative miniplov er optimeret og klar

Fredag den 31. juli viser Koldsø Smede og Maskinservice den 100 procent klargjorte miniplov med to såaggregater frem ved en sådemonstration i Vestsjælland.

To måneder mere til vandrådsarbejdet

Miljø- og Fødevareministeriet har lyttet til ønsket om at flytte fristen for vandrådsarbejdet, som med udsættelsen er den 22. november.

Danish Crown leverer sit bedste halvårsregnskab

Halvårs-omsætningen i Danish Crown er med 32 milliarder kroner 18 procent større end sidste år, og nettoresultatet er øget med 46 procent til 1,4 milliarder kroner.

Subaru går efter landkunder

Permanent firhjulstræk er et slagnummer for den japanske bilproducent, der har lanceret en ny version af sin XV-model.
Side 1 af 60 (1185 artikler)Prev1234567585960Next