bannerPos

Årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger

Povl Fritzner står i spidsen for Østlige Øers Landboforeninger, der holder årsmøde den 28. oktober. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
18-10-2019 18:45

Mandag den 28. oktober klokken 9.30 afvikler sammenslutningen af Østlige Øers Landboforeninger sit 26. årsmøde. Det sker i Landbocentret i Sorø.

På årsmødet vil sammenslutningens formand, Povl Fritzner, næstformand, John Nielsen, og sekretariatschef, Charlotte Frimer Petersen, i fællesskab aflægge beretning om foreningens arbejde, inden der traditionen tro uddeles hædersgave af Laurits Rasmussens Mindelegat.

Efter indstillingen til godkendelse af foreningernes årsrapport 2018, vil der være valg af formand, såvel som næstformand. Det skal her nævnes, at både den nuværende formand Povl Fritzner og næstformand John Nielsen genopstiller. 

Efter selve årsmødet vil der være oplæg ved Charlotte Langkilde om Bjarne Brønseruds bog fra 2018, der har titlen 30 års miljøpolitik – en katastrofe!

Charlotte Langkildes indlæg er kaldet »en rystende historie om landbrug og miljø«, og undervejs i sit indlæg kommer hun med sit bud på, om det er muligt at sætte en ny miljødagsorden.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Stort rykind til åbent hus i Sandby

Der var 400-500 besøgende til det årlige åbent hus-arrangement i Sandby Smedie og Maskinhandel.

Stor fremgang og god økonomi i øko-roer

Arealet med økologiske sukkerroer er mere end fordoblet på kun et år, og dette års høst ser ud til at slå de to foregående.

Frøsalget sluppet løs

Sukkerproduktionen og roedyrkningen i Europa har gennem årtier været reguleret og på mange måder meget styret, påpeger Elo West Larsen fra KWS.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next