bannerPos

Årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger

Povl Fritzner står i spidsen for Østlige Øers Landboforeninger, der holder årsmøde den 28. oktober. Foto: Henrik Sieben

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
18-10-2019 18:45

Mandag den 28. oktober klokken 9.30 afvikler sammenslutningen af Østlige Øers Landboforeninger sit 26. årsmøde. Det sker i Landbocentret i Sorø.

På årsmødet vil sammenslutningens formand, Povl Fritzner, næstformand, John Nielsen, og sekretariatschef, Charlotte Frimer Petersen, i fællesskab aflægge beretning om foreningens arbejde, inden der traditionen tro uddeles hædersgave af Laurits Rasmussens Mindelegat.

Efter indstillingen til godkendelse af foreningernes årsrapport 2018, vil der være valg af formand, såvel som næstformand. Det skal her nævnes, at både den nuværende formand Povl Fritzner og næstformand John Nielsen genopstiller. 

Efter selve årsmødet vil der være oplæg ved Charlotte Langkilde om Bjarne Brønseruds bog fra 2018, der har titlen 30 års miljøpolitik – en katastrofe!

Charlotte Langkildes indlæg er kaldet »en rystende historie om landbrug og miljø«, og undervejs i sit indlæg kommer hun med sit bud på, om det er muligt at sætte en ny miljødagsorden.

0

Massivt rod i Miljøstyrelsen koster landbruget

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.
Side 1 af 64 (1278 artikler)Prev1234567626364Next