bannerPos

Jubilæumsmøde i landboforening

Povl Fritzner aflægger beretning ved det 25. årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger.

Tekst og foto: Henrik Sieben

Journalist
23-10-2018 07:00
Ved det 25. årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger aflægger formand Povl Fritzner beretning.
Der er lagt op til jubilæum, når der mandag den 29. oktober klokken 9.30 afvikles årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger. Mødet er nemlig det 25. i rækken af ordinære årsmøder.
Programmet består blandt andet af beretning om organisationens arbejde gennem det seneste år. Beretningsaflæggelsen er delt op mellem formanden Povl Fritzner, næstformand John Nielsen, der i øvrigt foreslås til dirigentposten, og endelig af sekretariatschef Charlotte Frimer Petersen.
Efter debat om beretning vil der være uddeling af hædersgave af Laurits Rasmussens Mindelegat, inden der skal tages stilling til årsrapporten. På valg er vanen tro formand og næstformand, Povl Fritzner og John Nielsen.
Efter selve generalforsamlingen er der et eksternt oplæg og debat om kemikalier i drikkevand og fødevarer. Hvad er naturligt? Hvad er kunstigt? Og hvad vil man acceptere? Det er professor ved Københavns Universitet Nina Cedergren, der står for oplægget.
 
0

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.
Side 1 af 64 (1277 artikler)Prev1234567626364Next