bannerPos

Jubilæumsmøde i landboforening

Povl Fritzner aflægger beretning ved det 25. årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger.

Henrik Sieben

Journalist
23-10-2018 07:00
Ved det 25. årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger aflægger formand Povl Fritzner beretning.
Der er lagt op til jubilæum, når der mandag den 29. oktober klokken 9.30 afvikles årsmøde i Østlige Øers Landboforeninger. Mødet er nemlig det 25. i rækken af ordinære årsmøder.
Programmet består blandt andet af beretning om organisationens arbejde gennem det seneste år. Beretningsaflæggelsen er delt op mellem formanden Povl Fritzner, næstformand John Nielsen, der i øvrigt foreslås til dirigentposten, og endelig af sekretariatschef Charlotte Frimer Petersen.
Efter debat om beretning vil der være uddeling af hædersgave af Laurits Rasmussens Mindelegat, inden der skal tages stilling til årsrapporten. På valg er vanen tro formand og næstformand, Povl Fritzner og John Nielsen.
Efter selve generalforsamlingen er der et eksternt oplæg og debat om kemikalier i drikkevand og fødevarer. Hvad er naturligt? Hvad er kunstigt? Og hvad vil man acceptere? Det er professor ved Københavns Universitet Nina Cedergren, der står for oplægget.
 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next