bannerPos

Øerne er kommet på bæredygtig kurs

Godt 50 medlemmer deltog i Skovdyrkerforeningen Øernes generalforsamling hos Centrovice i Vissenbjerg på Vestfyn.

Tekst og foto: Anders Kurt Simonsen

Freelancejournalist
25-10-2018 11:31
Efter et »start-år« med stort underskud har Skovdyrkerforeningen Øerne i løbet af det andet regnskabsår efter fusionen fået vendt udviklingen.

Foreningens økonomi og almindelige tilstand i øvrigt var centrale emner, da Skovdyrkerforeningen Øerne i Vissenbjerg på Vestfyn holdt sin anden ordinære generalforsamling.

Skovdyrkerforeningen Øerne blev stiftet 1. juli 2016 ved fusion af de to hidtidige skovdyrkerforeninger, Fyn og Øst. På foreningens første generalforsamling, der fandt sted hos VKST i Sorø i oktober 2017, udviste det forløbne regnskabsår et underskud på knap 5,5 millioner kroner og en egenkapital på godt fire millioner.

Efter gennemførelse af en kraftig omstrukturering og tilpasning – blandt andet med en reduktion af det gennemsnitlige antal af medarbejdere fra 30 til 25 – kunne ledelsen på den netop afholdte generalforsamling præsentere en opgørelse for regnskabsåret 2017/2018, der udviser et overskud på 1.372.447 kroner og en egenkapital på 5.426.253 kroner.

Enestående indsats

Ifølge ledelsens beretning, som på generalforsamlingen blev aflagt af formanden, godsejer Rudolf Iuel, Lundsgaard ved Kerteminde på Fyn, ligger både toplinje og bundlinje betydeligt over det budgetterede. Til trods for, at resultatet igen i 2017/2018 er påvirket af en nedskrivning af værdien i Skovdyrkerforeningen Fyn Produktion ApS med hele 815.000 kroner.

- Det er en enestående turn around, som bestyrelsen er både imponeret over og særdeles tilfreds med, understregede formanden og fortsatte:

- Nok havde vi i beretningen sidste år gode forhåbninger for fremtiden. Men vi havde ikke troet, at fremgangen ville være så markant.
Rudolf Iuel kom i beretningen også ind på, at der i foråret kom en uventet udfordring.

- I maj fortalte vores skovrider, Heine Fischer Møller, at han skulle være leder i en kommune i Jylland. Vi sammenkaldte medarbejderne og konstaterede en fælles tro på, at det skulle gå.

- Bestyrelsen fik til opgave at finde en ny mand til at stå i spidsen for Skovdyrkerforeningen Øerne. Valget faldt på 55-årige Lars Muldbak, der tiltrådte som direktør 3. september 2018, og som har mere end 20 års ledelseserfaring fra bygge- og anlægsbranchen.

Læs mere i LandbrugØst i uge 44, der udkommer torsdag den 1. november, men allerede fra lørdag den 27. oktober kan ses på landbrugoest.dk.

 

0

Grimme styrker rådgivning og salgssupport øst for Storebælt

Uffe Jensen er udpeget som ny ansvarlig for salg af kartoffemaskiner på Sjælland hos Grimme, oplyser selskabet.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Syngenta og FaunaPhotonics hylder biodiversiteten

Biodiversitet er vigtig for vores natur, og landbruget har en helt særlig rolle i at hjælpe og passe på biodiversiteten.

Roedyrkernes nye formand er klar til opgaverne

Troels Frandsen er ny mand i spidsen for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked.

Godt tilbud på ny roesort

Via Nordic Sugars hjemmeside kan roedyrkere frem til den 1. august vælge frø fra SesvanderHave til en reduceret pris.

Ny roeaftale med klare forbedringer

Både hos Danske Sukkerroedyrkere og Nordic Sugar er der bred enighed om, at den nye sukkerroeaftale indeholder flere klare forbedringer.

Landdistrikter glæder sig over EU-aftale

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.
Side 1 af 64 (1277 artikler)Prev1234567626364Next