bannerPos

Øerne er kommet på bæredygtig kurs

Godt 50 medlemmer deltog i Skovdyrkerforeningen Øernes generalforsamling hos Centrovice i Vissenbjerg på Vestfyn.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
25-10-2018 11:31
Efter et »start-år« med stort underskud har Skovdyrkerforeningen Øerne i løbet af det andet regnskabsår efter fusionen fået vendt udviklingen.

Foreningens økonomi og almindelige tilstand i øvrigt var centrale emner, da Skovdyrkerforeningen Øerne i Vissenbjerg på Vestfyn holdt sin anden ordinære generalforsamling.

Skovdyrkerforeningen Øerne blev stiftet 1. juli 2016 ved fusion af de to hidtidige skovdyrkerforeninger, Fyn og Øst. På foreningens første generalforsamling, der fandt sted hos VKST i Sorø i oktober 2017, udviste det forløbne regnskabsår et underskud på knap 5,5 millioner kroner og en egenkapital på godt fire millioner.

Efter gennemførelse af en kraftig omstrukturering og tilpasning – blandt andet med en reduktion af det gennemsnitlige antal af medarbejdere fra 30 til 25 – kunne ledelsen på den netop afholdte generalforsamling præsentere en opgørelse for regnskabsåret 2017/2018, der udviser et overskud på 1.372.447 kroner og en egenkapital på 5.426.253 kroner.

Enestående indsats

Ifølge ledelsens beretning, som på generalforsamlingen blev aflagt af formanden, godsejer Rudolf Iuel, Lundsgaard ved Kerteminde på Fyn, ligger både toplinje og bundlinje betydeligt over det budgetterede. Til trods for, at resultatet igen i 2017/2018 er påvirket af en nedskrivning af værdien i Skovdyrkerforeningen Fyn Produktion ApS med hele 815.000 kroner.

- Det er en enestående turn around, som bestyrelsen er både imponeret over og særdeles tilfreds med, understregede formanden og fortsatte:

- Nok havde vi i beretningen sidste år gode forhåbninger for fremtiden. Men vi havde ikke troet, at fremgangen ville være så markant.
Rudolf Iuel kom i beretningen også ind på, at der i foråret kom en uventet udfordring.

- I maj fortalte vores skovrider, Heine Fischer Møller, at han skulle være leder i en kommune i Jylland. Vi sammenkaldte medarbejderne og konstaterede en fælles tro på, at det skulle gå.

- Bestyrelsen fik til opgave at finde en ny mand til at stå i spidsen for Skovdyrkerforeningen Øerne. Valget faldt på 55-årige Lars Muldbak, der tiltrådte som direktør 3. september 2018, og som har mere end 20 års ledelseserfaring fra bygge- og anlægsbranchen.

Læs mere i LandbrugØst i uge 44, der udkommer torsdag den 1. november, men allerede fra lørdag den 27. oktober kan ses på landbrugoest.dk.

 

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next