bannerPos

Øerne er kommet på bæredygtig kurs

Godt 50 medlemmer deltog i Skovdyrkerforeningen Øernes generalforsamling hos Centrovice i Vissenbjerg på Vestfyn.

Anders Kurt Simonsen

Freelance
25-10-2018 11:31
Efter et »start-år« med stort underskud har Skovdyrkerforeningen Øerne i løbet af det andet regnskabsår efter fusionen fået vendt udviklingen.

Foreningens økonomi og almindelige tilstand i øvrigt var centrale emner, da Skovdyrkerforeningen Øerne i Vissenbjerg på Vestfyn holdt sin anden ordinære generalforsamling.

Skovdyrkerforeningen Øerne blev stiftet 1. juli 2016 ved fusion af de to hidtidige skovdyrkerforeninger, Fyn og Øst. På foreningens første generalforsamling, der fandt sted hos VKST i Sorø i oktober 2017, udviste det forløbne regnskabsår et underskud på knap 5,5 millioner kroner og en egenkapital på godt fire millioner.

Efter gennemførelse af en kraftig omstrukturering og tilpasning – blandt andet med en reduktion af det gennemsnitlige antal af medarbejdere fra 30 til 25 – kunne ledelsen på den netop afholdte generalforsamling præsentere en opgørelse for regnskabsåret 2017/2018, der udviser et overskud på 1.372.447 kroner og en egenkapital på 5.426.253 kroner.

Enestående indsats

Ifølge ledelsens beretning, som på generalforsamlingen blev aflagt af formanden, godsejer Rudolf Iuel, Lundsgaard ved Kerteminde på Fyn, ligger både toplinje og bundlinje betydeligt over det budgetterede. Til trods for, at resultatet igen i 2017/2018 er påvirket af en nedskrivning af værdien i Skovdyrkerforeningen Fyn Produktion ApS med hele 815.000 kroner.

- Det er en enestående turn around, som bestyrelsen er både imponeret over og særdeles tilfreds med, understregede formanden og fortsatte:

- Nok havde vi i beretningen sidste år gode forhåbninger for fremtiden. Men vi havde ikke troet, at fremgangen ville være så markant.
Rudolf Iuel kom i beretningen også ind på, at der i foråret kom en uventet udfordring.

- I maj fortalte vores skovrider, Heine Fischer Møller, at han skulle være leder i en kommune i Jylland. Vi sammenkaldte medarbejderne og konstaterede en fælles tro på, at det skulle gå.

- Bestyrelsen fik til opgave at finde en ny mand til at stå i spidsen for Skovdyrkerforeningen Øerne. Valget faldt på 55-årige Lars Muldbak, der tiltrådte som direktør 3. september 2018, og som har mere end 20 års ledelseserfaring fra bygge- og anlægsbranchen.

Læs mere i LandbrugØst i uge 44, der udkommer torsdag den 1. november, men allerede fra lørdag den 27. oktober kan ses på landbrugoest.dk.

 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next