bannerPos

Økologer og minister til Fyn på torsdag

Fødevareminister Mogens Jensen besøger både årsmødet i Landbrug & Fødevarers Økologisektion og Det økologiske Topmøde på Fyn på næste torsdag.
17-10-2019 08:00

Den 24. oktober er der både årsmøde i Landbrug & Fødevarers økologisektion og økologisk topmøde, henholdsvis på Dalum og Lundsgaard. Begge steder er fødevareminister Mogens Jensen gæst.

På torsdag vil Fyn være i økologiens tegn. Både Landbrug & Fødevarers økologisektion og Økologisk Landsforening har således store arrangementer samtidig – henholdsvis årsmøde på Dalum Landbrugsskole og »Det økologiske Topmøde« på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.

Begge steder kommer fødevareminister Mogens Jensen (S) på besøg. Ved L&F-årsmødet vil han efter den fynske formand Hans Erik Jørgensens beretning fortælle om regeringens mål for økologien frem mod 2030.

Derefter går turen til økologisk topmøde i Kerteminde, hvor han vil tale om fremtidens bæredygtige udvikling og uddele Det Økologiske Spisemærke nr. 3000.

Fælles indsats

Mødet på Lundsgaard Gods foregår fra klokken 9.30 til 19.00, og topmødets inspirationstema kredser i år om visionerne for, hvordan økologien og de professionelle leverandører og køkkener kan skabe en fælles indsats, som en del af FNs 17 verdensmål.

Mødet er også centrum for en prisuddeling af blandt andet Årets Økopris Foodservice, som har tre nominerede; Frugtformidlingen, Skolerne i Oure og Sinatur Hotel & Konference.

Derudover uddeles prisen Økologisk Guld, der hædrer et økologisk produkt som i særlig grad opfylder fire kriterier; innovation, værdi for pengene, smag og produkthistorie. I alt er 35 produkter inden for fire kategorier indstillet til prisen.

Der bliver også fyret op under idéerne, når topmødet inviterer deltagerne på en Tour de Lundsgaard, som en del af arrangementet. Madkunstner og iværksætter, Mette Martinussen, åbner deltagernes øjne for maden og måltidets sanselige værdi gennem iscenesatte forløb i godsets unikke omgivelser, hvor hun lover at forføre deltagerne og løfte maden, måltidet, samværet og historien.

0

Maskinsælger fra Søllested med historisk jubilæum

Det er 50 år siden, at Christian Krogh fik sommerferiejob som fejedreng i Søllested Maskinforretning, hvor han stadig har sin daglige gang – siden 1975 i rollen som sælger.

- Med Roskilde Dyrskue havde vi haft alt for travlt

Selv uden Roskilde Dyrskue mangler man ikke just noget at lave i Kærsgaard VVS ved Fuglebjerg i det sydvestlige Sjælland.

DF-politiker kiggede på ålegræs

Landbrug & Fødevarer inviterede Dansk Folkepartis miljøordfører René Christensen med en tur ud i Karrebæk Fjord, hvor der er masser af ålegræs.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Juletræsproducenter med julelys i øjnene

Corona-krisen bevirker, at tre millioner tyskere ikke rejser væk i julen. Det giver de danske producenter julelys i øjnene, selv om de store tyske julemarkeder næppe afvikles i år.

Direktøren for det hele bygger og udvider kostaldene

Der er godt gang i byggeriet af nye kostalde flere steder i Østdanmark, og det er noget, man mærker til hos N.J. Totalbyg A/S.

Ny ferielov kræver en gennemgang af kontrakter

Den nye ferielov kan betyde, at ansættelseskontrakterne indeholder oplysninger, der ikke længere er korrekte, og det kan blive en dyr affære for arbejdsgiverne.

Fleksible kalvehytter og læskure

Hos Arnes Smedie har man udviklet og producerer nu egne kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.
Side 1 af 69 (1368 artikler)Prev1234567676869Next