bannerPos

Økologer og minister til Fyn på torsdag

Fødevareminister Mogens Jensen besøger både årsmødet i Landbrug & Fødevarers Økologisektion og Det økologiske Topmøde på Fyn på næste torsdag.
17-10-2019 08:00
Den 24. oktober er der både årsmøde i Landbrug & Fødevarers økologisektion og økologisk topmøde, henholdsvis på Dalum og Lundsgaard. Begge steder er fødevareminister Mogens Jensen gæst.

På torsdag vil Fyn være i økologiens tegn. Både Landbrug & Fødevarers økologisektion og Økologisk Landsforening har således store arrangementer samtidig – henholdsvis årsmøde på Dalum Landbrugsskole og »Det økologiske Topmøde« på Lundsgaard Gods ved Kerteminde.

Begge steder kommer fødevareminister Mogens Jensen (S) på besøg. Ved L&F-årsmødet vil han efter den fynske formand Hans Erik Jørgensens beretning fortælle om regeringens mål for økologien frem mod 2030.

Derefter går turen til økologisk topmøde i Kerteminde, hvor han vil tale om fremtidens bæredygtige udvikling og uddele Det Økologiske Spisemærke nr. 3000.

Fælles indsats

Mødet på Lundsgaard Gods foregår fra klokken 9.30 til 19.00, og topmødets inspirationstema kredser i år om visionerne for, hvordan økologien og de professionelle leverandører og køkkener kan skabe en fælles indsats, som en del af FNs 17 verdensmål.

Mødet er også centrum for en prisuddeling af blandt andet Årets Økopris Foodservice, som har tre nominerede; Frugtformidlingen, Skolerne i Oure og Sinatur Hotel & Konference.

Derudover uddeles prisen Økologisk Guld, der hædrer et økologisk produkt som i særlig grad opfylder fire kriterier; innovation, værdi for pengene, smag og produkthistorie. I alt er 35 produkter inden for fire kategorier indstillet til prisen.

Der bliver også fyret op under idéerne, når topmødet inviterer deltagerne på en Tour de Lundsgaard, som en del af arrangementet. Madkunstner og iværksætter, Mette Martinussen, åbner deltagernes øjne for maden og måltidets sanselige værdi gennem iscenesatte forløb i godsets unikke omgivelser, hvor hun lover at forføre deltagerne og løfte maden, måltidet, samværet og historien.

El-drevne minilæssere bliver aktuelle for landbrug

Stigende krav til arbejdsmiljø og klimavenlighed vil efterhånden give indpas i landbrugsbedrifter for støjsvage og udstødningsfri maskiner, forudser forhandler.

Stort rykind til åbent hus i Sandby

Der var 400-500 besøgende til det årlige åbent hus-arrangement i Sandby Smedie og Maskinhandel.

Stor fremgang og god økonomi i øko-roer

Arealet med økologiske sukkerroer er mere end fordoblet på kun et år, og dette års høst ser ud til at slå de to foregående.

Frøsalget sluppet løs

Sukkerproduktionen og roedyrkningen i Europa har gennem årtier været reguleret og på mange måder meget styret, påpeger Elo West Larsen fra KWS.

Landbruget får hjælp til grøn omstilling

»Landbruget er en del af løsningen« var titlen på en konference på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor den grønne omstilling var i fokus.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Småt med økologi uden EU-støtte

Priserne på økologiske fødevarer ville være meget højere uden støtten fra EU’s landbrugsordning.

Mange tilskudskroner til øko-arealstøtte er spildt

Mens politikerne agter at booste de økologiske tilskud, så får mange økologer flere støttekroner, end de har behov for i kompensation for deres ekstra dyrkningsomkostninger.

Over en femtedel af tilskudskroner er overflødige

Mange landmænd ville investere i stalde eller teknologi også uden at få støtte til det, konstaterer Landbrugsstyrelsen.
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next