bannerPos

Positiv DRH-formand i årsmøde på Sjælland

De udleverede papirer blev nøje gennemgået ved DRH’s årsmøde i Svinninge Hallen.

Henrik Sieben

Journalist
13-09-2018 11:00
Omkring 60 fremmødte til DRH’s årsmøde i Svinninge, hvor formand Karoline Holst udtrykte stor tilfredshed i beretningen.
Der var lutter glæde og tilfredshed at spore hos formanden for DRH, Karoline Holst, da hun for nylig bød velkommen til DRH’s årsmøde, der går på skift landet rundt.
I år var mødet henlagt til Svinninge Hallen med efterfølgende besætningsbesøg hos Maja Wollesen og Lars Jeppesen på Æblehøjgård lidt syd for Svinninge mellem Holbæk og Kalundborg.
Foran de omkring 60 fremmødte indledte Karoline Holst sin beretning med at glæde sig over, at det er den rødbrogede tyr, VH Don Red, der topper brugsplanen inden for holstein med det højeste NTM og at det så samtidig var Asger Kappels DRH-ko, der blev Danmarks smukkeste malkeko.
 

Stambog lagt sammen

DRH-formanden tog efterfølgende udgangspunkt i, at man endelig har fået lagt den gamle DRH-stambog sammen med holstein-stambogen.
- Det betyder, at alle køer med over 87,5 procent holsteinblod blev holsteinkøer. De resterende blev stående som DRH-køer, men når deres afkom kommer over 87,5 procent-grænsen, bliver de holsteindyr.
Videre konkluderede landsformanden, at avlsarbejdet fortsætter med at avle efter den robuste rødbrogede ko, der leverer koncentreret mælk.
- Det gør vi dels gennem de tyre, der sættes på brugsplanen i Viking, men også gennem vores egne tyrevalg i besætningen. Måske ikke lige ved at man sætter en løbetyr på den enkelte ko eller kvie, men i lige så høj grad ved, at vi sætter krav til afkommets avlsværdi, når vores insemineringsplan planlægges, lød det fra Karoline Holst.
 

Høje NTM-værdier

Hun glædede sig også over, at der indkøbes rødbrogede og RC-tyre med høje NTM-værdier. - Det er vigtigt og godt, at Viking hele tiden screener de europæiske tyre og tilbyder os sæd af udenlandske rødbrogede tyre med gode NTM-værdier, påpegede hun.
Avlsmålet for alle malkeracer er økonomiske, sunde og frugtbare køer med høj produktion og funktionelt eksteriør, og det beskrives i NTM-indekset, der sikrer maksimal fremgang for alle økonomisk vigtige egenskaber.
I beretningen opfordrede Karoline Holst til, at man får kalve korrekt farveregistreret: - De rødbrogede tyre er efterhånden blevet registreret som rødbrogede, og det er nu os, rødbrogede avlere, der har ansvaret for, at vores dyr er registret som rødbrogede.
 

Uden EU havde vi færre bønder og højere forbrugerpriser

Den fælles landbrugspolitik har understøttet landmændenes indkomst og er også med til at holde forbrugerpriserne nede.

Mangel på bestøvere kan true specialafgrøderne

Dyrkere af blandt andet hybridraps, hvidkløver og andre specialafgrøder får et problem, hvis danske erhvervsbiavlere ikke kan afsætte deres honning. Bi-avlerne lever udover honningsalget nemlig også af at leje bier ud til bestøvning af specialafgrøder.

Weidemanns læssere hædret

To læssere fra Weidemann er blevet hædret med fornemme designpriser.

Ny flishugger har bælter - og fjernbetjening

Med fokus på sikkerhed, miljø og brugervenlighed har Linddana skabt den ultimative flishugger, som for at øge sikkerheden og brugervenligheden styres med fjernbetjening.

EDC Poul Erik Bech etablerer forretningsområde indenfor landbrug

Danmarks største ejendomsmæglervirksomhed indenfor EDC-gruppen, EDC Poul Erik Bech, udvider forretningspaletten med opstart af EDC Landbrug Poul Erik Bech. Manden, der skal sidde i spidsen, er en tung profil der tidligere kommer fra en stilling som chef for Nykredits landsbrugsafdeling på Sjælland.

Få tiltag kan gøre en stor forskel

Klubber for de Stående Jagthunde i Danmark arbejder for at forbedre forholdene for faunaen i agerlandet i almindelighed og for agerhønsene i særdeleshed.

Gør kulturerne klar til salg

Langesømessen er lig med startskuddet for fremvisning af kulturer.

Et skilt som det bedste forsvar

Vejskiltene og gode øjne kan gøre forskellen på liv og død for dyrene i den danske natur.

Fremmer madforståelse og sociale færdigheder

1.900 børn har i år deltaget på en af de over 100 madskoler, som 4H arrangerer i samarbejde med Landbrug & Fødevarer og Rema 1000.
Side 1 af 35 (695 artikler)Prev1234567333435Next