bannerPos

Positiv DRH-formand i årsmøde på Sjælland

De udleverede papirer blev nøje gennemgået ved DRH’s årsmøde i Svinninge Hallen.

Henrik Sieben

Journalist
13-09-2018 11:00
Omkring 60 fremmødte til DRH’s årsmøde i Svinninge, hvor formand Karoline Holst udtrykte stor tilfredshed i beretningen.
Der var lutter glæde og tilfredshed at spore hos formanden for DRH, Karoline Holst, da hun for nylig bød velkommen til DRH’s årsmøde, der går på skift landet rundt.
I år var mødet henlagt til Svinninge Hallen med efterfølgende besætningsbesøg hos Maja Wollesen og Lars Jeppesen på Æblehøjgård lidt syd for Svinninge mellem Holbæk og Kalundborg.
Foran de omkring 60 fremmødte indledte Karoline Holst sin beretning med at glæde sig over, at det er den rødbrogede tyr, VH Don Red, der topper brugsplanen inden for holstein med det højeste NTM og at det så samtidig var Asger Kappels DRH-ko, der blev Danmarks smukkeste malkeko.
 

Stambog lagt sammen

DRH-formanden tog efterfølgende udgangspunkt i, at man endelig har fået lagt den gamle DRH-stambog sammen med holstein-stambogen.
- Det betyder, at alle køer med over 87,5 procent holsteinblod blev holsteinkøer. De resterende blev stående som DRH-køer, men når deres afkom kommer over 87,5 procent-grænsen, bliver de holsteindyr.
Videre konkluderede landsformanden, at avlsarbejdet fortsætter med at avle efter den robuste rødbrogede ko, der leverer koncentreret mælk.
- Det gør vi dels gennem de tyre, der sættes på brugsplanen i Viking, men også gennem vores egne tyrevalg i besætningen. Måske ikke lige ved at man sætter en løbetyr på den enkelte ko eller kvie, men i lige så høj grad ved, at vi sætter krav til afkommets avlsværdi, når vores insemineringsplan planlægges, lød det fra Karoline Holst.
 

Høje NTM-værdier

Hun glædede sig også over, at der indkøbes rødbrogede og RC-tyre med høje NTM-værdier. - Det er vigtigt og godt, at Viking hele tiden screener de europæiske tyre og tilbyder os sæd af udenlandske rødbrogede tyre med gode NTM-værdier, påpegede hun.
Avlsmålet for alle malkeracer er økonomiske, sunde og frugtbare køer med høj produktion og funktionelt eksteriør, og det beskrives i NTM-indekset, der sikrer maksimal fremgang for alle økonomisk vigtige egenskaber.
I beretningen opfordrede Karoline Holst til, at man får kalve korrekt farveregistreret: - De rødbrogede tyre er efterhånden blevet registreret som rødbrogede, og det er nu os, rødbrogede avlere, der har ansvaret for, at vores dyr er registret som rødbrogede.
 

Køretøjers påvirkning på små kommuneveje er offentliggjort

Resultaterne fra en test af seks tunge køretøjers påvirkning af kommuneveje ligger nu klar.

Nyt kornanlæg blev vist frem

Overgaard holdt åbent hus på Saunsøgård ved Nakskov, hvor der opføres et helt nyt kornanlæg.

Sjællandsk flismand er glad for nye arbejdsopgaver

Bjørn Krüger Veng fra Skovdyrkerforeningen Øerne fik tidligere på året ansvaret for flis og entreprise på Sjælland, og han trives med de nye opgaver.

Ny app letter hverdagen

Brødre fra Lolland står bag firmaet FarmBackup, som tilbyder en app, der holder styr på arbejdsopgaverne.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Ny rotorklipper med 6 års garanti

Efter Spearhead valgte at gå solo med én forhandlerorganisation i Danmark har Johs. Mertz været på jagt efter et tilsvarende produkt. Det er især pudsning af græsfrømarker som mange af vores kunder har behov for en stærk maskine til.

Mærkedage hos Ovethi

A/S Ovethi Dansk Dæk Service kan på fredag markere flere mærkedage i firmaets hovedafdeling i Gelsted på Vestfyn.

- Kan nå hele Sjælland på én time

Ringsted Maskincenter og Maskincenter Roskilde er nu samlet under samme tag.

Alle mand på dæk!

For at blive i sømandssproget vil der blive »trængsel ombord« og »liv i kludene«, når A/S Ovethi Dansk Dæk Service i den kommende weekend markerer en række mærkedage med henholdsvis reception og fest i firmaets hovedafdeling i Gelsted.

Korn i centrum på Kalø Landbrugsskole

Kalø Landbrugsskole danner fra onsdag den 26. juni til fredag den 28. juni ramme om er en stor international kornfestival på Kalø Landbrugsskole.
Side 1 af 32 (631 artikler)Prev1234567303132Next