bannerPos

Etablering af kløvergræs er godt i august

Sås det nye græsudlæg i første halvdel af august, giver det størst sikkerhed for et højt udbytte og en høj kløverandel, der øger proteinudbyttet fra marken. Det meddeler DLF i deres nyhedsbrev.
05-08-2020 12:35

Udbyttegevinsten i første slæt 2021 ved etablering primo august er omkring 1.000 FEN pr. hektar sammenlignet med såning omkring 1. september, oplyser DLF Seeds

GRÆSUDLÆG August er et godt og sikkert tidspunkt for etablering af en ny kløvergræsmark. Sås det nye udlæg i første halvdel af august, giver det størst sikkerhed for et højt udbytte og en høj kløverandel, der øger proteinudbyttet fra marken. Det meddeler DLF Seeds i deres nyhedsbrev.

Her skriver frøfirmaet, at udbyttegevinsten i 1. slæt 2021 ved etablering primo august er omkring 1.000 FEN pr. hektar sammenlignet med såning omkring 1. september.

Bliver det nye udlæg for kraftigt inden vinter, kan det med fordel pudses af omkring 1. oktober. Alternativt kan det græsses af enten med får eller kvier indtil 15. oktober. Fordelene ved en afpudsning/afgræsning er flere sideskud pr. græsplante og dermed en tættere mark.

Samtidig får kløveren mere lys og har nemmere ved at klare konkurrencen fra græsset. Det er vigtigt at få kvier og får af marken, inden den trædes op, eller bliver græsset for hårdt i bund, da det ellers går ud over udbyttet i første slæt 2021.

Almindelig rajgræs, rajsvingel af rajgræstypen og hybridrajgræs er hurtig til at etablere sig, så de kan sås længere hen i august. Etablering af strandsvingel Plus og strandsvingel først i august giver det bedste resultat, da de er langsomme til at etablere sig.

DLF påpeger endvidere, at vinterhvede er den mest velegnede art som dæksæd, fordi vinterhvedens udvikling passer godt med det forventede slættidspunkt for første slæt i maj 2021. Samtidig er der næsten ingen genvækst af vinterhvede efter første slæt.

cab

0

Maskinsælger fra Søllested med historisk jubilæum

Det er 50 år siden, at Christian Krogh fik sommerferiejob som fejedreng i Søllested Maskinforretning, hvor han stadig har sin daglige gang – siden 1975 i rollen som sælger.

- Med Roskilde Dyrskue havde vi haft alt for travlt

Selv uden Roskilde Dyrskue mangler man ikke just noget at lave i Kærsgaard VVS ved Fuglebjerg i det sydvestlige Sjælland.

DF-politiker kiggede på ålegræs

Landbrug & Fødevarer inviterede Dansk Folkepartis miljøordfører René Christensen med en tur ud i Karrebæk Fjord, hvor der er masser af ålegræs.

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Juletræsproducenter med julelys i øjnene

Corona-krisen bevirker, at tre millioner tyskere ikke rejser væk i julen. Det giver de danske producenter julelys i øjnene, selv om de store tyske julemarkeder næppe afvikles i år.

Direktøren for det hele bygger og udvider kostaldene

Der er godt gang i byggeriet af nye kostalde flere steder i Østdanmark, og det er noget, man mærker til hos N.J. Totalbyg A/S.

Ny ferielov kræver en gennemgang af kontrakter

Den nye ferielov kan betyde, at ansættelseskontrakterne indeholder oplysninger, der ikke længere er korrekte, og det kan blive en dyr affære for arbejdsgiverne.

Fleksible kalvehytter og læskure

Hos Arnes Smedie har man udviklet og producerer nu egne kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.
Side 1 af 69 (1368 artikler)Prev1234567676869Next