bannerPos

Forhandler-rokade gav pladsproblemer

Arbejdsgiveren er ny, men for Ernst W. Hansen handler jobbet hos TBS om det samme: Fendt.

Tekst og foto: Christian Carus

Fagjournalist
16-03-2020 06:49

Han havde booket pladsen i messehallen til sin daværende arbejdsgiver Hjallerup Maskinforretning, så da Ernst W. Hansen tidligere på året blev klar over, at han skulle rykke med sine Fendt-traktorer over til TBS som følge af Agcos beslutning om at opsplitte sine brands mellem forhandlerne, fik han travlt med at finde en ny plads i det allerede fuldt bookede Messecenter Vesthimmerland.

Derfor var en Fendt-pedaltraktor også den største maskine, der var blevet plads til på TBS-standen, som blev klemt ind i foyeren på Agro Nord.

Der blev dog lejlighed til at snakke om mange flere hestekræfter på standen, hvor Ernst W. Hansen var klar til at fortælle om Fendts fortræffeligheder – nøjagtig, som han har gjort de sidste mange år, hvor der blot har stået Hjallerup Maskinforretning på skjorten.

- Jeg har egentlig ikke fået nyt arbejde, jeg har bare fået ny arbejdsgiver, konstaterer sælgeren, der de sidste 10 år udelukkende har beskæftiget sig med Fendts produktprogram.

For tiden er det især Vario 700-serien, som går fra 200 til 240 hestekræfter, der er populær, fortæller han.

- Det er en snild og handy traktor, der passer godt ind på mange bedrifter, konstaterer Ernst W. Hansen, der i denne sæson også har store forventninger til den del af Fendt-programmet, der ikke tæller traktorer.

- Jeg tror meget på Fendts snitter og Squadra-presseren. Og så er der selvfølgelige Ideal-mejetærskeren, som jeg tror kommer til at vinde frem, spår han.

0

Landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.

Flot jubilæumsmodel fra S.D. Kjærsgaard

Tylco Silomontage har lavet en guldhandel med S.D. Kjærsgaard – en meget omtalt minilæsser fra Case.

Kvægbrugere skal bidrage til færre uheld på bedrifterne

Et række interviews med kvægbrugere, som har være involveret i en ulykke ved håndtering af deres dyr, skal danne baggrund til anbefalinger, der skal nedbringe antallet af ulykker.

Roekampagnetid er også pulptid

Det er ikke kun roedyrkere, der er i fokus hos Nordic Sugar for tiden. Firmaet er også i gang med at producere HP-Pulp til mælkeproducenter, der bruger det både som grov- og kraftfoder.

Sukkerroehøst under perfekte forhold

2020-sæsonen har været optimal til at dyrke sukkerroer, hvor nedbør og sol har givet en høj sukkerprocent – også på Lidsø.

Onlineoverblik over fodersiloerne

Sparet tid, overblik og en effektiviseret arbejdsgang er blandt de fordele, som svineproducent Jakob Krogh Andersen har opnået med installering af niveaufølere fra NiveauTeknik i fodersiloerne.

Avler tvivler på at minken kommer igen

Den sjællandske minkavler Henrik Svendsen havde ikke set en total nedlukning af dansk minkproduktion komme overhovedet.

Ny model ændrer EU-støtten – og styrker dyrelivet

Landmænd kan i fremtiden formentlig lade naturen råde uden at blive trukket i støtte. Det vækker begejstring hos både landmand og forsker i biodiversitet.
Side 1 af 76 (1514 artikler)Prev1234567747576Next