bannerPos

Lokale vandråd ønsker en anderledes hjælpepakke

Vandrådene har brug for mere tid til at gøre deres arbejde færdigt, pointerer Helge Danneskiold-Samsøe, formand for Danske Vandløb. Arkivfoto

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
02-05-2020 16:11
Danske Vandløb har i et brev til Miljøstyrelsen bedt om, at styrelsen giver de lokale vandråd mere tid til at gøre deres arbejde færdigt på grund af corona-krisen.

VANDRÅD Det er ikke kun dansk erhvervs- og kulturliv, der har brug for hjælpepakker i denne corona-tid. Også vandrådene, der er med til at rådgive i forhold til den kommende vandplan, skal have en hjælpepakke. 

Men her er der ikke tale om penge i milliardklassen, men i stedet tid, så arbejdet med at finde ud af, hvilke vandløb, der skal indgå i den næste vandplanperiode, kan foregå stille og roligt.

- Det er ikke mange milliarder kroner, vi ønsker i hjælpepakke til vandrådsarbejdet. Det er en hel anden ressource, nemlig tid, lyder det fra formanden hos Danske Vandløb, Helge Danneskiold-Samsøe, Søllested på Lolland.

Derfor har han skrevet et brev til Miljøstyrelsen, som Effektivt Landbrug har set, hvori han opfordrer til, at styrelsen giver de enkelte vandråd »en markant udskydelse af tidsfristen for afleveringen af resultaterne fra vandrådet til staten«, som det fremgår af brevet.

- Folk skal kunne mødes og behandle de problematikker. Det er jo lidt som forhandlinger, siger Helge Danneskiold-Samsøe, der i brevet påpeger, at de løsningsforslag, der er kommet på bordet med brug af virtuelle møder og skriftlige indstillinger, ikke duer.

Stor indflydelse

»Beslutningerne, der potentielt har så stor indflydelse på den fremtidige vandføringsevne i et forandret klima, er simpelthen for vigtige til, at de blot træffes virtuelt. Det er ganske enkelt nødvendigt at være fysisk til stede for at træffe så vigtige beslutninger for fremtiden«, skriver Danske Vandløb-formanden i brevet. 

Han pointerer, at det burde være muligt at udskyde den nuværende frist for at færdiggøre rådsarbejdet til et senere tidspunkt end 22. september.

- Når Landbrugsstyrelsen for eksempel er i stand til at udskyde fristen til aflevering af gødningsregnskab, må Miljøstyrelsen også kunne udskyde fristen for aflevering af resultaterne fra vandrådsarbejdet, skriver Helge Danneskiold-Samsøe i brevet. 

- Det nytter ikke noget, at så vigtige beslutninger i sidste ende skal træffes på få dage, fordi der fra statens side holdes fast i deadlinen, skriver han videre. 

Tidligere har Landbrug & Fødevarer bedt om at få forlænget fristen for at gøre vandrådenes arbejde færdigt med to måneder, i stedet for den nuværende frist den 22. september.

0

Mange år kort afsluttet

Jørgen Petersen forlod posten som formand for Østdansk Landboformand med den korteste beretning i hans lange regeringstid.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i det nye hovedsæde i Fredericia.

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.
Side 1 af 62 (1240 artikler)Prev1234567606162Next