bannerPos

Nye innovative landbrugsrobotter på vej

Strube har indgået et nyt samarbejde med Naïo Technologies og Fraunhofer Institute om at udvikle nye innovative løsninger inden for landbrugsrobotter.

Tekst og foto: Jørgen P. Jensen

Fagjournalist
23-05-2020 22:28
Strube har indgået samarbejde med Naïo Technologies og Fraunhofer Institute om at udvikle nye innovative løsninger inden for landbrugsrobotter.

TEKNOLOGI Snart kan mekanisk ukrudtsbekæmpelse i de danske roemarker – ikke mindst de økologiske roemarker – få et meget velkomment løft, når firmaet Strube præsenterer en ny type markrobot fra et nystartet samarbejde med den franske robotvirksomhed Naïo Technologies og Fraunhofer Development.

Den tyske forædlingsvirksomhed Strube, den europæiske forskningsvirksomhed Fraunhofer Development og Naïo Technologies, som er førende inden for landbrugsrobotter, har netop indgået et nyt samarbejde, hvis formål er at skabe et mere bæredygtigt landbrug ved hjælp af nye innovative løsninger, oplyses det fra Strube.

Nu venter det næste skridt for Strube, som netop har præsenteret virksomhedens nye strategi.

Her fremgår det, at Strube, som er mangeårig leverandør af frø inden for sukkerroer, nu har besluttet at gå skridtet videre – ikke kun inden for forædling, men også i forhold til helt nye metoder inden for roedyrkning.

Erfaring fra specialafgrøder

- Vi er overbeviste om, at præcisionslandbrug og robotter vil spille en meget vigtig rolle i de udfordringer, der venter os i fremtiden, siger Martin Reisige, CEO i Strube.

Ved at indgå det nye samarbejde med Strube får Naïo Technologies chancen for at dele sin ekspertise inden for landbrugsrobotter til hidtil grøntsager og vin.

- Ved at indgå dette samarbejde med Strube vil vi sammen kunne udvikle en ny mekanisk så- og lugningsrobot til europæiske roer, forklarer Aymeric Barthes, som er direktør for Naïo Technologies.

Også lokalt glæder commerciel director Niels Borre fra Strube Scandinavia sig over det nye forskningssamarbejde.

- Dette samarbejde understreger et fælles ønske om at kunne tilpasse sig de store udfordringer, der vil komme i fremtiden i forhold til ukrudtsbekæmpelse i blandt andet sukkerroer, siger Niels Borre.

0

Forberedelse på ferien

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

Demokaravane havde sidste stop på Sjælland

Sjællænderne kunne på en mark ved Næstved for nylig opleve Kuhn-græsmaskiner i aktion.

Virusgulsot – en reel trussel i år?

I år er der brugt en del mere tid i nogle roemarker end de seneste år. Force-bejdsningen giver pludselig et behov for jævnligt at tjekke for skadedyr.

Godt helbred er vejen frem

Leif Petersen fra Tornved Maskinstation er 72 år, men han er stadig i fuld vigør og har ingen planer om at stoppe.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Kender du dine produktionsomkostninger pr. gris?

Ved faldende salgspriser er det vigtigt, man har lave produktionspriser, og det kan blandt andet ske gennem billigt foder.

Jagten på Årets Ø fortsætter

Der er nu sat dato for besøgene på de tre nominerede øer.

Kvalitetsnørder har fået gennembrud med lækkert svinekød

For et år siden startede parret Ulrik Olsen og Henriette Ergemann en produktion af svinekødsprodukter baseret på Duroc-grise. Og det går så godt, at der nærmest ikke er plads til flere kunder til at aftage kødet fra grisene.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.
Side 1 af 62 (1237 artikler)Prev1234567606162Next